View Full Version : Flash je izgubio internet bitku !
DaBear
30-01-2015, 11:26 AM
Flash video gubi support na internetu, izgleda da je pitanje dana kad ce biti mrtav.
http://www.theguardian.com/technology/2015/jan/30/flash-youtube-nostalgia
Flash video gubi support na internetu, izgleda da je pitanje dana kad ce biti mrtav.
Slava mu i hvala. Družili smo se svakodnevno desetak godina. Da nije njega bilo ne bih video London.
awacs
30-01-2015, 12:54 PM
E, ali zar Flash animacije i Flash video nisu različite stvari? Ovaj tekst nekako sve to trpa u isti ko?, pa vektorska animacija i YT video strim ispado?e isto.
Pozdrav,
Vasa
E, ali zar Flash animacije i Flash video nisu različite stvari? Ovaj tekst nekako sve to trpa u isti ko?, pa vektorska animacija i YT video strim ispado?e isto.
Animacija i video su samo delić mogućnosti Flasha. Glavna stvar je objektno programiranje u Actionscriptu. 98% stvari koje sam radio u Flashu nisu imale nikakav video ni crtane filmove.
ProkDu
30-01-2015, 01:24 PM
Redno je bilo da ga 'utepaju' (napisao sam nedavno na drugoj temi moje iskustvo). :mad: :grin: Evo, otkako sam pre?ao na IE11 isti slučaj, otvoreno nekoliko tabova, među njima i youtube, pogledam u process-ima i ladno jedan tab uzeo 800 mb. :banghead: Međutim, sa IE11 iz task manager-a uradim 'kill process tree', process upucan, tab se ne zatvara ali se oslobodi memorija i tab se ponovo učita ovog puta mnogo lak?i. :)
Vaso da, koliko sam I ja razumeo ostaje podr?ka za animacije tj. vektore. Radio svojevremeno u Flash Studiju (ako se tako zva?e). Vektori + Action Script (ECMA-262 standard po kome je rađen i JavaScript) = kreativnost.
Moj favorit je Silverlight:
https://www.youtube.com/watch?v=RDIeijJkV14
ProkDu
30-01-2015, 01:27 PM
Animacija i video su samo delić mogućnosti Flasha. Glavna stvar je objektno programiranje u Actionscriptu. 98% stvari koje sam radio u Flashu nisu imale nikakav video ni crtane filmove.
Dru?e, nisam znao da cepa? Actionscript! :)
Dru?e, nisam znao da cepa? Actionscript! :)
Da citiram jednu moju prijateljicu: "Sve radnje radim!"
ProkDu
30-01-2015, 06:38 PM
Then
Nazdravimo
using System.Kafana;
public pivo = Amstel;
public kafana = Rumski;
foreach (Amstel in Rumski)
{
Nazdravlje();
Drink();
Add(Amstel);
if (pijanMortusDibidus)
{
throw new CustomException();
}
}
catch (Exception e)
{
NekaNekoPozoveTaksi();
}
finally
{
ITebeSamSitKafano();
IzKafanePijanJaIzlazim();
}
// sada kod hvata gre?ku i nema opasnosti od beskonačne petlje tj. mo?e da se izađe iz kafane. :)
// kod će se unapređivati u skladu sa predlozima (npr. ?emsa - Za?to si se napio)
C#
Opasna petlja...
:D
Evo jedne retro (Klajv Sinkler forever)!
10 LET pivo=0
20 LET pivo=pivo+1
30 PRINT "nazdravlje"
40 PRINT
50 PRINT PIVO
60 GO TO 20
vasko
30-01-2015, 10:54 PM
www.youtube.com/watch?v=Xrmopqix8oQ
ProkDu
31-01-2015, 12:19 AM
Flash jo? nije umrao, a kad će ne znamo :=)
Beskonačna petlja, te?ko da će da se stigne do izlaska iz kafane ako se ne postavi neki uslov i baci neki exception (gre?ka). : )
Beskonačna petlja
Kad je alkohol u pitanju petlja se u najvećem broju slučajeva vrti sve do pada sistema.
ProkDu
03-02-2015, 05:42 PM
Khmm...
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=02&nav_id=954247
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.