Log in

View Full Version : Cubase 5 koci u toku rada

rasa01
21-01-2015, 10:38 PM
Imam M audio profire 610 karticu i radim u Cubase 5-ici. Kada pustim bilo koji projekat krene da radi pa zakuca pa onda opet malo radi i tako u krug. Probao sam i da zanemarim ovu zvucnu pa sam pustio preko integrisane i desava se isto. Povecavao sam i litencu ponvo instalirao firewire drajvere i opet isto.:banghead: Ranije mi je radilo sve normalno i onda je samo krenuo koci i digao sam sistem misleci da cu resiti sve probleme medutim opet isto... Nzm sta da radim????:banghead: I da cak sam probao Cubase 4 da instaliram, naredjao sam par kanala i krene da radi ok i kako sam ubacio nekoliko vst plaginova krece da koci. komp je i5 8Gb rama ssd 240 GB 1 tB hard itd. firewire je via, i znam da bi trebao uzeti Texas instruments ili NEC ali radilo mi je i na ovoj neko vreme.. Nadam se da neko ima resenje za ovaj problem. unapred hvala...

Bockie
21-01-2015, 10:49 PM
Imam utisak da je neki od vst-ova problematičan.

Ako ne to...driveri su nestabilni. Ali pre će biti neki vst. Obično ovi "poznatiji"...

:wink:

Ako sve drugo (Browser, YT, WinAmp, MPlayer) radi ok...a samo Cubase kuca...onda je neki VST 99,9%.... Ako i druge stvari skucaju, onda je driver...zameniš mesto FW karte na ploči...izmeniš fw ili sound driver itd...

rasa01
21-01-2015, 10:57 PM
hvala na brzom odgovoru. Probacu ovo sa vst-ovima pa se javljam. Sve ostalo radi winamp youtube itd...

Bockie
21-01-2015, 11:09 PM
Imao sam neke zezove na "masteru"...Za početak, probaj da by-pass-uješ sam "master"...dakle sve vst sa njega, pa posle grupe...pa redom...neki rade npr sasvim ok, ali u kombinaciji sa nekim drugim na istom kanalu, čak i projektu...jednostavno baguju...:cry:

silicon science
22-01-2015, 03:44 PM
Takodje, ako su ti svi projekti na hard disk particiji koja je prepuna i nikad defragmentovana, i imas par desetina kanala na kojima ima vst-a, moze da stvara problem.

rasa01
22-01-2015, 03:59 PM
Hvala ti Bockie! :D Do waves plugin-ova je... kako sam ih obrisao sve radi. A bas sam se navikao na njih, nema veze samo nek radi...:wink:

spartakus
22-01-2015, 07:36 PM
Mali predlog nadji stariju verziju waves plugina i lepo ce ti raditi,kod mene na amd x2 sve shljaka besprekorno(dok ne postavim neki plug na master,enigmu,metaflang..):rotfl:

rasa01
28-01-2015, 07:24 AM
e da neverujete ljudi opet je poceo zaza.., sad cu opet da trazim vst-ove sto baguju. Nisam vam napomenuo da imam originalni windows 7 u studiju. Kuci sa piratskim ovakvih problema nisam imao.:confused: