View Full Version : Windows 10: The next chapter...
ProkDu
20-01-2015, 03:50 PM
21. januar 2015. 18h
http://news.microsoft.com/windows10story/
psionic
20-01-2015, 05:31 PM
Kao što se i dalo pretpostaviti, ja ga testiram još od prve TP verzije. Lepo upakovana osmica, ali sve više je odvajaju od osnovnog win 8. Nikako mi se ne sviđa ta simbioza mobile i desktop sistema, nazivaju ga win10 (so good, we had to skip a number), zapravo stara glupa ideja fuzije, koju sad pokušavaju da sakriju u start meni, pa je još neupotrebljivija. Duple opcije su sveprisutne (npr regional settings iz kontrolnog panela i isto to iz Metro panela) Vidim kritike u tom pravcu na forumima, ali odustajanje od te ideje je radikalno i ne verujem da će se desiti. Moj utisak - nije windows 10, vec windows 8.5
Btw hehe, već imam taj njihov "next chapter", build 9901 u kome su pretstavili nekakav intuitivni assistant sa win mobile verzije... BS!
Filip_
20-01-2015, 08:54 PM
Citao kratak review u jednom nasem casopisu.
Da li ste procitali terms and conditions za Windows 10 TP pre koriscenja? Mene je to odbilo za sekund :rolleyes:.
psionic
20-01-2015, 09:38 PM
Citao kratak review u jednom nasem casopisu.
Da li ste procitali terms and conditions za Windows 10 TP pre koriscenja? Mene je to odbilo za sekund :rolleyes:.
Pa naravno, zato to i jeste test verzija, ne glavni OS. Ako nemaju uvid u to na koji nacin koristis kompjuter, ne mozes biti od koristi za razvojni tim. Mene je iskreno zanimalo sta misle da urade sledece posle ove katastrofalne ideje da spoje mobile i desktop windows (kao sto je trenutno u win 8) - izlgeda da zele da ih spoje jos vise :P
Sledeci pametni telefon ce moci da gura Cubase 20 i imace USB, hard i sve ostalo, a kompjuter ce moci bez problema da se nosi u dzepu i da se preko njega telefonira...pomocu novog operativnog sistema "windows 20" Misliiiimmm :banghead:
Hehe, a kladim se da je vecina ovih telefona u pozadini (link sa pocetka teme) na Andoidu :D
Filip_
21-01-2015, 12:08 AM
Pa naravno, zato to i jeste test verzija, ne glavni OS. Ako nemaju uvid u to na koji nacin koristis kompjuter, ne mozes biti od koristi za razvojni tim.
Sve ok razumem da im treba, kao i kod svakih test i beta varijanti, ali, imaju pravo da znaju bukvalno sta si kucao na tastaturi (legalni key logger?!:shock:)...ne znam, ja necu nista testirati za njih :D.
ProkDu
21-01-2015, 06:05 PM
"Marking the web directly..."
ProkDu
21-01-2015, 07:34 PM
:D
<iframe width="854" height="510" src="//www.youtube.com/embed/iCjynkvhAkc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
spartakus
21-01-2015, 08:53 PM
ijao a ja i dalje na xp sp3,al sam zaostao.uskoro cu da predjem na atari(naravno salim se):banghead::banghead:
ProkDu
22-01-2015, 05:17 PM
Can't beat free!!! :D
ProkDu
23-01-2015, 11:47 PM
I samo ?to sam pre?ao na Internet Explorer, oni odluče da naprave novi... :banghead: :D ... mada, to je samo 'codename'... 8-)
http://thenextweb.com/insider/2015/01/21/spartan-microsofts-new-browser-challenge-google-chrome/
telefon
24-01-2015, 03:03 PM
najbolja vijest je sto su izgleda radili na midi time-ingu s obzirom da je midi na danasnjim kompjuterima katastrofa....(ovo kaze neki lik na gearslutz-u...koji je vanjski suradnik za microsoft u za pro audio i to........)
a evo i njegovog teksta
Especially on the audio side, we're working more closely than ever to make sure that's true. As always, there will be some lag between OS release and driver updates, but we're working to minimize that whenever we can.
Also, we've fixed some audio-related bugs, tightened up MIDI timing, and fixed a few bugs there as well. None of that is in the public preview right now, though. We're also looking at other things we can do to make the Windows 10 experience better for musicians. Even things that might not make it into 10 itself are being closely tracked on our backlogs. In fact, I have a meeting in an hour to help prioritize those.
ProkDu
24-01-2015, 07:47 PM
@telefon Hvala! 8-)
<iframe width="800" height="600" src="//www.gearslutz.com/board/music-computers/975864-windows-10-thread-post-your-expectations-here.html" frameborder="0"></iframe>
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.