View Full Version : Maschine 2.2 update / Service Center problem!
Ngino
11-01-2015, 02:58 PM
Update-ovao sam se na 2.2 ali sad je iskrsao problem.
Service center trazi registraciju svega i svacega, a naravno da je vecina library-a narodna!
Konkretno moze li se kako disable-ovati ovaj service center ili ga na bilo koji nacin zaobici da bih koristio i neregistrovane library-je? Dok kopam po webu svakako bi mi dobro dosla i neka vasa ideja?
Dakle, kako npr. narodni Komplete 8 koristiti u registrovanom Maschine 2.2?
Mora li Service center ostati instaliran na racnaru nakon instalacije samog Maschine-a? Hvala unaprijed!
psionic
12-01-2015, 07:21 PM
Update-ovao sam se na 2.2 ali sad je iskrsao problem.
Service center trazi registraciju svega i svacega, a naravno da je vecina library-a narodna!
Konkretno moze li se kako disable-ovati ovaj service center ili ga na bilo koji nacin zaobici da bih koristio i neregistrovane library-je? Dok kopam po webu svakako bi mi dobro dosla i neka vasa ideja?
Dakle, kako npr. narodni Komplete 8 koristiti u registrovanom Maschine 2.2?
Mora li Service center ostati instaliran na racnaru nakon instalacije samog Maschine-a? Hvala unaprijed!
Legalna verzija nije "otkljucana" i u registriju kompjutera trazi serijske brojeve i ostale podatke o registrovanim bankama. Ove narodne verzije to ne rade i bez bojazni mozes da instaliras sta hoces.
Plasim se da nisi pokvario setap biblioteka koje si imao, jer ako si instalirao Maschine paket, on ubacuje svoj legalni recimo FM8 ili Kontakt koji ce ti unistiti registry - koji je setovan da radi sa nelegalnim bankama. Pola posla oko hakovanja NI proizvoda je upravo registry.
Ja sam jedva vratio na noge windows (ruDAW) posle kupovine legalnog Maschinea, jer kad smo instalirali legalni softver, dobili smo totalni haos. Sreca pa smo pravili ghost bekapove (i pored toga je bilo pain in the ass pocistiti repove). Ako koristis NI softver, ili sve neka je narodno ili nista. Nikako ih nemoj mesati.
Ngino
12-01-2015, 09:53 PM
Da,svega sto si nabrojao sam se i ja pribojavao.
Ali da kucnem u drvo izgleda da sam se provukao kroz iglene usi!
Ja sam isao uninstall Service Center-a koji se instalira uz Maschine.
S obzirom da sam jos radio reinstall sistema i prvo instalirao Maschine a tek poslije ostale appz i library-je i naravno da je iskrsao problem. Potpun idiot! :banghead:
Nisam mogao nista otvoriti u Kontakt-u osim kao DEMO!
Instalirao razne verzije Kontakta, sto starije sto novije.
Ono sto me bunilo i jos uvijek nisam izvalio, da li je ustvari problem samo neregistrovan Kontakt ili neregistrovane banke, ili i jedno i drugo?
Uninstaliranje/instaliranjem raznih verzija (Kontakt) sam na kraju dosao da mi jedino jos Kontakt u standalone modu nije aktiviran, inace library-je cita zasad normalno unutar Maschine i Cubase-a!
Ta frka sa Kontakt-om je def. jos u registryju.
Standalone mi je potreban ali sta da se radi!
Krekovao sam sta sam stigao ali nista po reg nisam intervenisao.
Da probam? :)
psionic
12-01-2015, 10:04 PM
Kad se aninstalira Kontakt na primer, u registryju ostaje taj "rep" o kome sam govorio :( To me je ubilo. Na kraju sam uzeo program "registry workshop" i ukucao u search "native instruments" i pobrisao sve sto se pojavilo (krajnje opasno resenje, ali iz potpunog ocaja - srecom uspelo je) Takodje neke stvari ostaju i u appdata/roaming folderu, ma uzas, vise se i ne secam svega sto sam radio :banghead:
Srecom si prvo instalirao Maschine, pa nije bilo mnogo toga da se pokvari. Zamisli da si imao ceo Komplete, pa preko toga startujes service center da registrujes svoj novi Maschine :banghead::rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.