Log in

View Full Version : EMU-1212M W7 64bit..pomoc!

idvi
05-01-2015, 04:57 PM
Vec ima dosta na tu temu ali ja imam drugacijih problema.
Driveri za sada su dobro instalirani ALI PatchMix brljavi i ne radi kako treba.
Na pr. ASO Out stupac mi pise samo Aso out 31/3..(31/32) znaci kao da su brojke vece od ekrancica.U tabu "Session settings" I/O inputs na +4 ne mogu chekirati isto i outputs. Ako stavim session napr. Balabced(+4) on ga tako i postavi i radi ali cim ga prebacim na-10 tu ostaje ine mozes vise na +4.
Ima jos toga ..jednom rijecju zbediran je komplet.
Instalirano je ...beta driveri 2.30 PMix 2.20. Pokusao sami Vistu itd itd ali bez promjene. JEDINO PMix v.1.81 smanjio je brojeve ali ostalo ostalo isto.

Igor
06-01-2015, 12:02 PM
Brljavi i brljaviće.
Nama koji imamo takvu ili neku drugu manifestaciju idiotizma zvanog EMU-ove driver podr?ke, ne preostaje ni?ta drugo do ?tednje i...

http://www.thomann.de/de/steinberg_ur22.htm

idvi
06-01-2015, 07:21 PM
..da ne vjeruje?...i opet da ne vjeruje? ..rije?io sam!! Tako glupo i blesavo..a tko ili ?to je krivo sam bog zna. Dali nekompatibilan soft ili Windosi7 il..ili!
Da ne duljim samo sam u "Set custom text size" (W7) stavio na Smaller!!
I sve proradilo..pa ćak i onaj mali dugmetić u PMix-u za pode?avanje I/O +4/-10.
Jo? samo da pronađem ?to to lagano distorzira ilti nekakav ?um kojeg chujem
kad snimim samo mic te ga normaliziram ...tad se javlja distorzija..ili tako nekako. Na 32bit W7 a narocito na XP toga nije bilo.
Inace kad normalno snimi? ne cuje se! Mozda driveri ?:(

idvi
09-01-2015, 09:09 AM
Rijesio i to ..sad ?ljaka sve za pet...valjda neko hvala:D

diviner
09-01-2015, 12:23 PM
Napisi i za to kako si resio...moze nekome koristiti!

Soul
09-01-2015, 09:05 PM
Napisi i za to kako si resio...moze nekome koristiti!
Upravo to!
Ja imam EMU 1212M i ovaj problem oko distorzije signala imam jako dugo vremena.
Mnogo bi mi znacilo kad bi mi mogao reci kako si to resio?

Pozdrav i svako dobro.

Igor
10-01-2015, 11:58 AM
Ja, na?alost, imam EMU1820 i bagovanju TotalMix-a na W764bit nikad kraja.

Postoje beta drajveri za kartu, ok, to ?ljaka, međutim mixera nema u 64bitnoj verziji i svaki put kada se instaliraju sistem i softver, drugačija je zeza.

Ova poslednja, trenutno aktuelna brljotina izgleda tako da prilikom svakog podizanja sistema prijavi gre?ku zbog TotalMix-a, a koja se ogleda ili u nemogućnosti da se neko vreme mixer uop?te pokrene (stalno izbacuje tu istu gre?ku kao s početka), a onda (ili je to slučaj iz prve) kada se pokrene mixer na MIC1 kanalu non-stop prekida ne?to, čas se crveni, čas radi, jednostavno, baguje.

Sumnjao sam da je nekakav kvar na mikrofonskom ulazu, jer se, kao ?to rekoh, ovo manifestuje na njemu, međutim mislim da je do gorepomenute softverske nekompatibilnosti, jer i kada anulirate taj mikrofonski ulaz, ceo TotalMix baguje na isti način (čas prekid, nestane slika, pa se vrati) kao nekakav, vizuelno prepoznatljiv, kratak spoj.

Nakon desetak minuta, mo?da i manje, podignem TotalMix, učitam njegovu postavku koju stalno koristim, i sve je u najboljem redu.

Pomirio sam se s tim.

idvi
10-01-2015, 04:06 PM
Ko ?to navedoh..prva gre?ka s patcMixom rejeseno sa stavljanjem Win7 postavki font na smaller i odjednom se u Mixeru mo?e chekirati I/O +4/-10.
Tako sam i rjesio ?um tj. indenticna gre?ka kao ?to navađa Igor.
na miXeru (vanjskome) na u lin MIC gain smanjio skoro na 0 a volume stavio nesto malo oko O (malo manje).General volume je isto tu negdje.
E sad u Patch mixu stavim moje standardne postavke s time da u I/O inputs na +4.
A jacinu mic reguliram na aktivnom insertu sa "Insert trim control" i dobije jacinu koju zelim ALI bez ?uma i određenog distorziranja.
Meni je to pomoglo.:)
Napominje da instalacija drivera teće ovim redom: najprije deinstall stari soft i drive te po mogućnosti iz reg. izbrisati sve u svezi E-mu kartice. Install drive
EmuPMX_PCDrv_US_2_30_00_BETA restart PC install EmuPMX_PCApp_US_2_20 . ..restart.
I to je to meni proradilo do kada..ne garantiram:D:da: