View Full Version : Dobar znak ? Poznata i draga lica
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/5y5yU_FJl-E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
spartakus
05-01-2015, 02:28 PM
cao znak skroz ti dobro ovo malo tuzno ali sta je tu je..dobra produkcija..pozz
awacs
05-01-2015, 03:34 PM
Ako, neka je tužno, matori ljudi to mogu da razumeju, a ovo i nije pravljeno za đecu :) Žao mi samo što ste se toliko dosledno držali (količine) originalnog teksta, pošto ima previše praznog hoda u refrenu. Ali bar je jasno šta je refren.
Pozdrav,
Vasa
Ako, neka je tužno, matori ljudi to mogu da razumeju, a ovo i nije pravljeno za đecu :) Žao mi samo što ste se toliko dosledno držali (količine) originalnog teksta, pošto ima previše praznog hoda u refrenu. Ali bar je jasno šta je refren.
Pozdrav,
Vasa
Melodiju sam prvo uradio na originalni tekst, pa onda prevodio tako da se i na srpskom uklopi sa melodijom. Najveća promena se sastoji u tome što sam uveo rimu, koje u originalu nema. A postoje i dve poslednje strofe koje nisam upotrebio (posle sam saznao da je postojala još jedna - najtužnija - koju je sam pesnik izbacio).
awacs
05-01-2015, 04:10 PM
Melodiju sam prvo uradio na originalni tekst, pa onda prevodio tako da se i na srpskom uklopi sa melodijom. Najveća promena se sastoji u tome što sam uveo rimu, koje u originalu nema.
Nema veze da li je u pitanju original ili prepev, u refrenu fali još teksta da bi opravdao toliku količinu taktova. Ili pak da se refren skrati na manji broj taktova. Ovde je potpuno jasno da se radi o uglazbljenoj poeziji (tj. da je muzika u funkciji teksta) pa nekako očekujem kad mi neko priča — da priča bez nepotrebnih dramskih pauza :) Ali to je u ovom slučaju zapravo nebitno.
I muzika i produkcija i tekst imaju onu dozu nepretencioznosti koja bilo kome (a ponajviše meni) oduzima pravo da išta kritikuje. Potpuno je jasno da je ovo vaše i da ne podleže zakonima tržišta, nego zakonima ličnog prepoznavanja ili neprepoznavanja pomenutog stanja. Eto, ja prepoznajem, meni dosta.
Pozdrav,
Vasa
I muzika i produkcija i tekst imaju onu dozu nepretencioznosti koja bilo kome (a ponajvi?e meni) oduzima pravo da i?ta kritikuje. Potpuno je jasno da je ovo va?e i da ne podle?e zakonima tr?i?ta, nego zakonima ličnog prepoznavanja i neprepoznavanja ličnog stanja. Eto, ja prepoznajem, meni dosta.
Kad bi neko pitao za razlog za?to to radimo na taj način mogao bih reći upravo ovo ?to si ti napisao, naravno - kad bih umeo tako dobro da izrazim svoje misli.
ProkDu
05-01-2015, 09:59 PM
Odlično. Cepanje tu?nih dresova... 8-) :D
Bockie
06-01-2015, 12:35 AM
Heh, na momente me pevanje podsetilo na Pileta Alisu...;)
Svaka čast za trud i autorski rad...:thumbsup:
Hvala Bockie! Bilo je vi?e u?ivanja nego truda.
Inače, većinu fotki za "spot" snimio sam (analogno!) u ovoj ulici. Ostale su iz kraja gde je u davna vremena ?iveo Charles Lamb, autor teksta.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.