PDA

View Full Version : Cubase 5 pocetnicke muke i implementacija Nexus 2.2

synthopia
27-12-2014, 02:04 PM
Lijep pozdrav svima nakon xtra puno vremena!

Nadam se da je ovo ispravan pod-forum za moj problem.

Instalirao sam Cubase 5, skopirao sve potrebne fileove tamo gdje je trebalo (VSTplugins). Nakon sto pokrenem Cubase, pod polje "Open Selection" ne mogu nista odabrati. Kliknem cancel. Pod devices - vst instrument mogu odabrati Nexus koji se uredno ucita. No ne znam sto dalje? Tocnije ne mogu dobiti sound iz nexusa.

Hvala unaprijed!

idvi
27-12-2014, 02:17 PM
Lijep pozdrav svima nakon xtra puno vremena!

Nadam se da je ovo ispravan pod-forum za moj problem.

Instalirao sam Cubase 5, skopirao sve potrebne fileove tamo gdje je trebalo (VSTplugins). Nakon sto pokrenem Cubase, pod polje "Open Selection" ne mogu nista odabrati. Kliknem cancel. Pod devices - vst instrument mogu odabrati Nexus koji se uredno ucita. No ne znam sto dalje? Tocnije ne mogu dobiti sound iz nexusa.

Hvala unaprijed!

Ajd redom...ovo je ka da veliš potrošio sam sve šibice i nisam mogao upaliti vatru ne znam što dalje.:wink:

synthopia
27-12-2014, 04:23 PM
Ajd redom...ovo je ka da veli? potro?io sam sve ?ibice i nisam mogao upaliti vatru ne znam ?to dalje.:wink:

Uhh, sad si me zatekao :)

spartakus
27-12-2014, 05:35 PM
Cubase ima plugin menager i tamo udjesh i odaberesh putanju od dakle ce povlaciti pluginse.pazi ima verzija nexusa(nexus 1)koja ima mali zajeb tipa instalirash nexus 1.1 a potom ga $rekujesh pa nakon toga udarash update.posle update unosish npr skinove(kill bill extra) i expanzije..obavezno procitaj nfo file koji ide uz instalaciju pretpostavljam da tamo imash uputstvo za instal.ja sam imao slicnih problema pre par godina.pokushaj da reinstalirash..nadam se da sam bio od pomoci..aj

synthopia
28-12-2014, 12:51 AM
Cubase ima plugin menager i tamo udjesh i odaberesh putanju od dakle ce povlaciti pluginse.pazi ima verzija nexusa(nexus 1)koja ima mali zajeb tipa instalirash nexus 1.1 a potom ga $rekujesh pa nakon toga udarash update.posle update unosish npr skinove(kill bill extra) i expanzije..obavezno procitaj nfo file koji ide uz instalaciju pretpostavljam da tamo imash uputstvo za instal.ja sam imao slicnih problema pre par godina.pokushaj da reinstalirash..nadam se da sam bio od pomoci..aj

Ok, hvala na trudu no nitko mi nije znao objasniti da moram kod samog pokretanja kliknut na new project-empty itd.... Vjerojatno sam i ja pogrijesio kod opisa problema na samom pocetku. Uglavnom stvar je proradila, sad je sve do fine tuninga. Ocito moram doc pripit doma u 1h i tad rjesavam probleme koje trijezan nikako da rijesim:rotfl: