PDA

View Full Version : Snimanje zvucnih efekata u eksterijeru

mekonin
13-12-2014, 03:18 PM
Postovane kolege forumasi,

Mozete li mi preporuciti neku zgodnu lokaciju na teritoriji ili u okolini Beograda koja bi bila pogodna za snimanje zvucnih efekata u eksterijeru? Pod "pogodna" podrazumevam da je tisina tj. da nema nezeljenih zvukova u okolini poput zvuka automobila, huka grada, aviona, krosnji drveca, pasa, ptica i sl. Doba dana nije bitno, bitno je da postoje periodi od po makar dva minuta potpune tisine i da ih u zbiru ima barem sat vremena.

Pozdrav!

silicon science
13-12-2014, 07:29 PM
Postovane kolege forumasi,

Mozete li mi preporuciti neku zgodnu lokaciju na teritoriji ili u okolini Beograda koja bi bila pogodna za snimanje zvucnih efekata u eksterijeru? Pod "pogodna" podrazumevam da je tisina tj. da nema nezeljenih zvukova u okolini poput zvuka automobila, huka grada, aviona, krosnji drveca, pasa, ptica i sl. Doba dana nije bitno, bitno je da postoje periodi od po makar dva minuta potpune tisine i da ih u zbiru ima barem sat vremena.

Pozdrav!

Moram da te pitam kakve bi zvucne efekte snimao? Ako mislis na vetar i te stvari, zaboravi na to a i nema nekog smisla.. Auto se cuje kilometrima daleko i to tesko da mozes da izbegnes.. Mozda ti mogu pomoci ako kazes sta ti tacno treba
pozdrav

mekonin
13-12-2014, 07:47 PM
Moram da te pitam kakve bi zvucne efekte snimao? Ako mislis na vetar i te stvari, zaboravi na to a i nema nekog smisla.. Auto se cuje kilometrima daleko i to tesko da mozes da izbegnes.. Mozda ti mogu pomoci ako kazes sta ti tacno treba
pozdrav
Snimam zvucne efekte automobila (paljenje, rad motora, otvaranje, zatvaranje vrata i slicno).

Problem saobracaja moze se izbeci snimanjem u sitnim satima. Slab vetar se moze resiti windschutz-em, u uslovima jakog vetra ne bih snimao.

Mika Technika
14-12-2014, 05:55 AM
Snimi kod komsinice u garazi :)))

mekonin
14-12-2014, 10:34 AM
Drugi put :)

silicon science
14-12-2014, 01:31 PM
Bubanj potok al notju :wink: Tu ces naci svoj mir.
Ako nije indisponirajuce pitanje i ako ne zalazi suvise u privatnost, zbog cega snimas te zvukove? Vezba? Posao? Fax?

awacs
14-12-2014, 01:54 PM
Šunjaj se po Avali u gluvo doba, oko tornja ili tako negde. Oko Beograda je teško naći mesto koje tražiš, ali za ono što si naveo ti i ne treba neka gluva tišina, pošto to nisu baš toliko diskretni zvuci.

Najvažnije je da je noć (tj. da nema ptica i buba) i da je eksterijer (da nema ambijenta). I da nema nekog kluba ili svadbe u blizini, naravno :) Sve drugo nema šanse da ti zagadi tako agresivne signale. Lično se ne bih ustezao da to noću snimim bilo gde osim na nekom dvorišnom parkingu između zgrada. Zapravo sam ih po potrebi tako i snimao.

Pozdrav,

Vasa

spartakus
14-12-2014, 10:00 PM
?unjaj se po Avali u gluvo doba, oko tornja ili tako negde(i sledi pendrek po ledjima).probaj ono sa komshinicom i njenom garazom...(naravno salim se):rotfl:

mekonin
14-12-2014, 10:32 PM
@silicon science: Vezba za fakultet je u pitanju.

@awacs: Tacno je da to sto su glasni zvuci mi olaksava posao, ali neki ipak nisu toliko glasni, poput efekta rada motora snimljenog sa zadnje strane automobila.

@all: Hvala na predlozima, znace mi puno (pa cak i ovaj sa komsinicom i njenom garazom).

bole
15-12-2014, 09:49 AM
i nadji neki "glasniji" auto , stariji dizel npr. ... koji ima onako izrazene tranzijente u taktu :) bolji je efekat

Bockie
16-12-2014, 09:34 AM
Hmm...Sacekaj sneg, sad se ne zezam, sve je lepo "udenfovano", pa mozes lepo da usnimis bez prostora, odjeka u slici...

bubu
16-12-2014, 04:51 PM
Hmm...Sacekaj sneg, sad se ne zezam, sve je lepo "udenfovano", pa mozes lepo da usnimis bez prostora, odjeka u slici...

Dobro si se toga sjetio! Potvrđujem ovo. Ako se dobro sjećam, koef. apsorpcije je na VF oko 0.8