PDA

View Full Version : Beats by dr. Dre-studio

Student
04-12-2014, 11:31 PM
Iskustva?
Kako prepoznati original od kopija?

NIelectroy
05-12-2014, 12:20 AM
Moj cale je kupio kopiju i slusalice su samo imale jedan problem, bile su mono. Jedan zvucnik redno nadovezan na drugi verovatno. Inace te Dre slusalice su krs obican i vise su modni detalj na glavi hipstera nego li uredjaj za referentno slusanje. Vidim da su sad krenuli sa jos jacim marketingom od kad ih je kupo Apple sto samo povecava moju zgrozenost prema tim slusalicama. Uglavnom je za likove kojima je bitnije da pise dr. Dre a ne kako zvuce te slusalice, uglavnom za te pare koliko kostaju (a kostaju dosta) mozes kupiti mnogo bolje slusalice, naravno ako zelis nakit uzmi Beats. :wink:

pozdrav.

Darsus
05-12-2014, 12:39 PM
Da budem iskren ja ih nisam nikada probao, ali masa ljudi iz mog okruzenja jeste, i nema ko nije bio zgrozen. Slusalice sa prenapucanim bass-om i nista vise od toga (barem po njima).

Za te pare mozes kupiti brdo dobrih slusalica proizvodjaca kao sto su Sennheiser, AKG, Audio-Technica... ma kog god hoces. Ja generalno ne volim slusalice sa prenapucanim sub-om, jer maskira mid/detalje (iako slusam drum n bass, sub mi je bitan, ali da ga lepo cujem, ne da preklopi celu pesmu), ali ako ti volis, preporucujem da cujes Audio-Technica ATH-M50 (iako nisam fan iz pomenutih razloga), pregrst sub-a, odlicna izolacija, imas ih i u raznim bojama, tako da i estetski odlicno izgledaju. Naravno tu je jos X modela, pa predlazem da prelistas head-fi.org i changstar.com, mozda tamo i nadjes i review-ove za beats, mada sumnjam.

Pozdrav!

Sky Net
05-12-2014, 12:40 PM
Ja sam u Njemackoj u jednoj od radnji probao original Beats Audio Studio (cini mi se u Saturnu). Isto sam tako mislio da su sh*t, dok ih nisam stavio na glavu. Na preampu na koji su bile skopcane, ne da rade, nego ubijaju, nije im sav temelj u bassu - naprotiv sve se cuje, i to perfektno, cak i previse perfektno. isto tako ubija i cijena - 300( ili 400 eura, ne sjecam se tacno sad), a za te pare se daleko bolje moze proci u domenu slusalica za studio(ako je to namjena). Licno misljenje: da valjaju - valjaju, da su preskupe - jesu. Just my 5 cent. I upravo ih mozes razlikovati po cijeni - originala (osim koristenog), nema za male pare.

Darsus
05-12-2014, 12:46 PM
Greska, sad tek vidim da si stavio model. Zivo zanima da ih cujem, moram da ih nadjem negde kod nas. :D

NIelectroy
05-12-2014, 05:09 PM
Nesto novo od AT https://www.youtube.com/watch?v=0Q6deqlbqv4

Byte
05-12-2014, 06:54 PM
https://www.youtube.com/watch?v=et_PWifUd1w

Darsus
05-12-2014, 08:15 PM
http://img.techpowerup.org/110506/graph_compare_dt770_he5le_ultrasone900.jpg

A ja mislio da su beyerdynamic bass heavy :mrgreen:

Darsus
05-12-2014, 09:45 PM
Ovo moze da bude zanimljivo

http://www.changstar.com/index.php/topic,1014.0.html

Edit: pogresni modeli u oba slucaja, nisam obracao paznju, ali mi je zanimljivo da sam naleteo na thread na kome ih ne pljuju, naprotiv, i to na ozbiljnom forumu. (Iako se svi slazu da i dalje ne vrede toliko koliko kostaju).

Sky Net
06-12-2014, 11:04 AM
Ovo moze da bude zanimljivo

http://www.changstar.com/index.php/topic,1014.0.html

Edit: pogresni modeli u oba slucaja, nisam obracao paznju, ali mi je zanimljivo da sam naleteo na thread na kome ih ne pljuju, naprotiv, i to na ozbiljnom forumu. (Iako se svi slazu da i dalje ne vrede toliko koliko kostaju).

Ja koliko znam napisao sam to isto, ali valjda fali ozbiljnosti ili cega vec :confused:

Darsus
06-12-2014, 12:37 PM
Ja koliko znam napisao sam to isto, ali valjda fali ozbiljnosti ili cega vec :confused:

Pa taj zakljucak si sam izveo, tipicna projekcija, moja tvrdnja da je nesto ozbiljno ne implicira da nesto drugo nije, ali da ne filozofiram puno posto ovde ljudi to ocigledno ne vole. :v Radi se o forumu na kome review-ove pisu audiofili sa sa preskupim amp-ovima/dac-ovima i ogromnim kolekcijama slusalica, na to sam vise mislio kada sam rekao ozbiljan, ne da je rumski neozbiljan forum.

Bockie
06-12-2014, 08:49 PM
Sasvim osrednje, po?tene slu?ke, ali sa vi?estruko naplaćenim imenom...

bubu
07-12-2014, 12:05 PM
Ja sam ih probao i skroz su ok, kad bi bile >duplo jeftinije. Na slikama mi je djelovala kvalitetna izrada, ali i nije ba?. Prosjek. A osobno mi onaj glossy finish ru?an

Granata
12-12-2014, 01:31 AM
imam beats studio, jesu malo napucane i imaju dosta basa a i distorzije, ali nisu neupotrebljive, samo smatram da koshtaju duplo vishe nego shto vrede...

kako prepoznati kopiju ako vec morash da ih kupish - ne znam, mozda tako shto ih ne prodaje legitiman prodavac :D
verujem da na internetu ima uputstava od ljudi koji imaju vishe iskustva, ali teshko je dati savet ako nisi lichno poredio i prave i fejk...

Darsus
27-12-2014, 12:39 AM
Posto smo pricali o izrazenom low endu na ovim slusalicama, mozda je najadekvantije da ovde napisem nesto o jednom iskustvu.

Citao sam dosta preporuka na netu za miksanje na cuvenim KOSS Portapro i KSC75 slusalicama (imaju gotovo identican zvuk), koje mozda nisu ni priblizno skupe kao ostale, i malo manje detaljne, ali su fenomenalne slusalice. Svuda sam procitao da je bass na njima jako izrazen sto mi je bilo malo cudno, s obzirom da svi preporucuju za slusalice, kao i za monitore, sto ravniji frekventni odziv. Nasao sam KSC75 i resio da probam. Low end jeste bio naglaseniji i mislio sam da necu imati sanse nista ljudski da smiksam na njima... ali gle cuda, zapanjio sam se koliko se sve dobro translate-ovalo na zvucnike i ostale slusalice! Nekako, tek sam sa izrazenim low endom uspeo da dobijem realnu orijentaciju o bubnjevima i generalno celom stage-u. Ovo je samo moja pretpostavka, ali mozda gresim, da je za miksanje na slusalicama zapravo dobro da nisu ravne, vec imaju malo izrazeniji low end. Masa ljudi hvali Audio Technica ath-m50, Beyer dynamic dt990, pa i pomenute KOSS modele, i bez obzira na vec pomenutu karakteristiku, ni kod koga nisam cuo anemican miks, za razliku od miksa radjenog na zvucnicima sa prejakim bass-om.

Zakljucak: Naravno, ne mislim na toliko napucan bass kao na beats sluskama, ali generalno gledano, mozda uopste nije lose koristiti slusalice sa izrazenim bass-om za miksanje, kao sto sam mislio nekada.

Filip_
27-12-2014, 06:04 PM
Masa ljudi hvali Audio Technica ath-m50, Beyer dynamic dt990, pa i pomenute KOSS modele, i bez obzira na vec pomenutu karakteristiku, ni kod koga nisam cuo anemican miks, za razliku od miksa radjenog na zvucnicima sa prejakim bass-om.

Koji su to ljudi? (ciji su to miksevi koje si cuo?)

Cisto sumnjam da im se rad zasnivao samo i samo na slusalicama, ali ajde da ne glumim vidovitu Zorku :).

Darsus
27-12-2014, 06:37 PM
Koji su to ljudi? (ciji su to miksevi koje si cuo?)

Cisto sumnjam da im se rad zasnivao samo i samo na slusalicama, ali ajde da ne glumim vidovitu Zorku :).

Bockie, jos jedan drug kada je je m50 u pitanju, sto se dt990 tice, Filip Motovunski, hrvatski dnb producent (barem je ranije radio), plus, jos dosta ljudi na netu. Mozda je bilo provere na zvucnicima, ali poenta je da je vecina miksa radjena na slusalicama. Drug, Bohemian, recimo radi sve na AKG K 272 bez ikakve provere na drugim zvucnicima (sto je lose, ali njemu jako dobro ide).

http://www.youtube.com/watch?v=0iXre7SQ2Wo

A evo necega sto sam ja radio kompletno na traljavim Sennheiser HD 215, bez ikakve provere na zvucnicima ili drugim slusalicama. :) Doduse uz dosta referenciranja sa drugim pesmama.

http://www.youtube.com/watch?v=AfCy-QiSEPI

Bockie
27-12-2014, 09:05 PM
Mhm...pa ja sam imao monitore, ne mislim na svoje jeftine B2030A već mogućnost da proverim mikseve i na drugim, skupljim sistemima po studijima u gradu (genelec, tannoy,, dynaudio, pmc itd) i pre nego što sam kupio M50.

M50 sam sasvim slučajno "otkrio", odmah prisvojio i tek vremenom shvatio da kad na njima radim, iz prostog razloga što je većina toga što radim van studija ili live, da sve što uradim zvuči potpuno ujednačeno i ekvivalentno na monitorima.

E sad, kako je situacija išla u pravcu smanjenja prihoda, shvatio sam da mi je dosta dug štap oko kupovine iole ozbiljnog monitoringa, za šta sam sam za sebe siguran da nije dostupno ispod 4 cifre! Ne kažem da nema korektnih kutija ispod toga, ali ne kao "tačka oslonca". I prodao i preostale jeftine kutije koje sam imao. Skontao sam da ih upalim pred sam mixdown (tada "bounce" :) ) i konstatujem..."da, to je to što sam hteo"... Praktično najveći deo je rađen na sluškama.

U zadnje 3-4 godine isključivo na sluškama!

Ali ja nisam zagovornik rada na sluškama. Samo tvrdim da može i savetujem da za iole ozbiljan rad treba dosta novca za monitore. Ako to nije opcija i mogućnost, tvrdim da je daleko pametnije i svrsishodnije imati ovakve sluške, nego tri ili četiri puta skuplje monitore!

Dakle, smem da kažem da je ovo bolja investicija, jer pruža nemerljivo bolje mogućnosti za rad nego bilo koji jeftini monitor. Dakle - čuješ šta radiš! :)

Ima svojih mana naravno, ali sedi i radi. Suvereno, smem sve što radim da dam bilo kome na emitovanje i bilo gde, jer imam kontrolu nad zvučnom slikom i siguran sam u to!

Pošto ih hvalim "na sva usta", samo da ne ispadne da im dajem "mitske osobine", ja sam ekonomista, shvatite me, za svoju cenu daju mnogo više od iznosa fiskalnog računa! Pravi work-horse koji ne izneveri, jeftino i pouzdano! Najbolji opis svakog best-sellera! :wink:

Darsus
27-12-2014, 10:13 PM
Ali ja nisam zagovornik rada na slu?kama. Samo tvrdim da mo?e i savetujem da za iole ozbiljan rad treba dosta novca za monitore.

...

Ima svojih mana naravno, ali sedi i radi.

Dve kljucne stvari kada je miksanje na sluskama u pitanju.

Arthur
31-12-2014, 02:44 AM
danas uzeo na probu msr7 od audiotehnike, i prilično sam zbunjen. Upoređivao sa K701, i još sam zbunjeniji. Gde je M50 spram toga?

kVu
23-03-2015, 03:48 AM
je l' imao neko priliku da čuje ovo čudo?

http://en-de.sennheiser.com/dynamic-headphones-high-end-around-ear-hd-800

Arthur
23-03-2015, 07:48 AM
jok, ja sam uzo HD650 na kraju

Darsus
24-03-2015, 01:14 AM
jok, ja sam uzo HD650 na kraju

Kakvi su ti utisci vezani za njih? Probao mix da radis na njima?

Arthur
24-03-2015, 05:52 AM
nisam još, uskoro ću. Za sad samo slušam muziku na njima često. Jako širok i detaljan opseg, naročito mi se dojme u low endu. Ako bi im nalazio zamerku, za moj ukus su za nijansu pretamne, tj neki moji dokazano prešiljati mixevi i dalje ne smetaju na njima, iako doduše lako prema referencama skontam da jesam prešiljat.