Log in

View Full Version : Cubase 8 izlazi danas

Moritz
03-12-2014, 07:21 AM
http://www.steinberg.net/maintenance/ ...komacno nekih stvarno korisnih opcija

STUDIOTON
03-12-2014, 12:35 PM
Upravo kupio :wink:

psionic
03-12-2014, 01:31 PM
Upravo kupio :wink:

^^ Mrzim te !
:D :D :D
:rotfl::rotfl::rotfl:

Pisi nam kako ti se cini, da li se isplati i slicno... Gledam razne ove klipove na YT i na sajtu, ali voleo bih da cujem i neke stvarne utiske, ne samo reklame.

Znak
03-12-2014, 02:07 PM
Pisi nam kako ti se cini, da li se isplati i slicno...

I gde si kupio...

Hollywood
05-12-2014, 10:04 PM
Cubase 8, odlican, bas sam zadovoljan za ovih 24sata sto ga teram.

Jan
06-12-2014, 02:05 AM
Jel su popravili onu brljotinu sa grafickim prikazom waveform-a gde kao da nije puna rezolucija ? Okacio sam bio slike ovde:

http://rumski.com/forum/showpost.php?p=355205&postcount=103

Jel su ostali pri tome da ne mogu vise da se grupisu event-i, odnosno jel CTRL+G komanda i dalje vise ne postoji ? Ono cekanje od po sekunde da iskoci bypass i to ?

Bazicno sve ovo sto sam napisao ovde, jel ima neke promene na bolje ? :

http://rumski.com/forum/showpost.php?p=355203&postcount=102

psionic
06-12-2014, 05:26 PM
Jan, ne znam da li sam vec pricao o tom izgledu waveforma na C7, ali moram da ti kazem da je tesko zadovoljiti sve ukuse, narocito ako su oni oprecni. Meni naprotiv na 5 waveform izgleda nekako suvise ostar i nedoradjen, a i dalje ne toliko precizan. Vise volim kada je kao na 7 - generalno tacniji je prikaz cak i na manjem zumu - cini mi se, opet mnogo finije izgleda i uklapa se bolje u dizajn, sve zajedno lepse izgleda = ne zamara dok gledas. Iskreno ne shvatam zasto sada ne mozes da odredis gde pocinje P ili S, radim sa vokalima intenzivno na 7 i cak mi ne smeta sto se ne vidi sadrzaj ispod kursora - uzmes dovoljan zum i nema problema. Naravno niko nema isti workflow, ali eto - ja sam jedan od onih sto pozdravlja new look Cubasea.

Takodje, mislim da stices pogresno misljenje o Cubaseu na osnovu Artist verzije koja je umnogome "obogaljena" u odnosu na full verziju. Naravno - neke stvari i mene ponekad smore (famozni bajpas ili rad u pitch correction editoru) ali posle par sati rada, sve to udje u misicnu memoriju i ti posle i ne znas kako bi ikada to moglo drugacije da radi. Takodje, mislim da je C7 radjen da najbolje izgleda na 2 monitora, tako da kada mikser prebacis u full screen na ekranu 2, zaista imas dovoljno fleksibilnosti u radu, "rastezuci" sve koliko i kako ti treba. Mada - evo odoh u offtopic :(

Jos uvek cekamo neku rec i prvi utisak o toj osmici...

Jan
06-12-2014, 08:42 PM
Jan, ne znam da li sam vec pricao o tom izgledu waveforma na C7, ali moram da ti kazem da je tesko zadovoljiti sve ukuse, narocito ako su oni oprecni. Meni naprotiv na 5 waveform izgleda nekako suvise ostar i nedoradjen, a i dalje ne toliko precizan. Vise volim kada je kao na 7 - generalno tacniji je prikaz cak i na manjem zumu - cini mi se, opet mnogo finije izgleda i uklapa se bolje u dizajn, sve zajedno lepse izgleda = ne zamara dok gledas. Iskreno ne shvatam zasto sada ne mozes da odredis gde pocinje P ili S, radim sa vokalima intenzivno na 7 i cak mi ne smeta sto se ne vidi sadrzaj ispod kursora - uzmes dovoljan zum i nema problema. Naravno niko nema isti workflow, ali eto - ja sam jedan od onih sto pozdravlja new look Cubasea.

Onda ta promena tebi prija, meni ne prija, smeta mi, i ni u PT-u, ni u S1 ni u Reaperu nije taj waveform tako mutan sta vise svuda je izrazito ostar. Plus ja nisam jedini koji se zalio na to... Vidis ja se s tobom uopste ne slazem da je na C7 detaljan, cak mislim dijametrlano suprotno, imam utisak kao da imam skramu na ocima kad ga gledam, neke male pikove itd koje vidim na ovoj waveformi u C5 ne vidim bas najjasnije u C7 Elements do duse, ali ne verujem da postoji razlika ... Ljudi rade i sa onom default belom waveform-om gde se nista ne vidi pa se ne zale, ja nikad nisam mogao, uostalom sta kome drma camac

drzox
10-12-2014, 08:00 PM
Kupio sam prije dva dana cubase 8 i hocu da imoprtujem te projekte Allen Morgan toolbox sa presetima kanala i slicno a nemam ideje kako ,pa ako neko od vlasnika zna bio bi mu krajnje zahvalan :)

p.s. I jos nesto,ja sam kupio update sa Cubase 4 na cubase 8 da li trebam imati instaliran cubase 4 da bih imao i strae stvari kao sto je npr groove agent one jer kako vidim u cubase 8 ga nema ,jer kad kliknem na neki preset tipa "Vintage Kit 3 AM beat" u medija bay otvori se traka sa beatom i vst instrument je groove agent one "missing"?

Moritz
10-12-2014, 08:09 PM
Ako hoces da koristis i dalje te stare VST moras da instaliras i C4

drzox
10-12-2014, 08:20 PM
A ovo sa Allen Morganom?

Shot
10-12-2014, 09:01 PM
Ja sam na laptop instalirao C6, zatim dva update-a do 6.5.5 i nakon toga C8
A od prije je tu bio naš C5
Sve radi zajedno! Nikakvih problema!

Nisam se puno igrao u C8 ali od ono malo testiranja jedna me stvar smeta. I to možda toliko banalna, al opet jako bitna. Treba ciljati mišem kao snajperom! Strašno puno opcija, menija, ovog, onog... Moraš baš precizno kliknuti na kanal da ne pogodiš krivo. Recimo, ako stisneš na ime kanala - otvori se dropdown s alternativnim verzijama tog kanala. Ako stisneš negdje dole lijevo na kanal, iako nema nikakve oznake na tom dijelu, otvori se prozor s odabirom sličica za kanal (bubanj, truba, klavir...). Malo manevarskog prostora ostaje ako jednostavno želiš kliknut i odabrat kanal, a ne mijenjati sliku, stisnut solo ili rec itd... To me smeta.
I dizajn naravno. Odvratno mi izgleda. Nije onako elegantno tamno kao Logic, nego samo tamno.
Držim C8 još za sada samo na laptopu jer će u studio tek za mjesec dana. Moram napucat komp. Ipak je stari Core2Duo sa dual procesorom pretanak za ovo...
Ali interesantno je da na toj istoj konfiguraciji C6.5.5 puuno veselije radi nego C5! Baš se primjeti razlika!

:)

E...a i da se pohvalim... prije tjedan dana sam postao licencirani Steinberg Cubase trener!! hehe! Nije da će mi napuniti tanjur, al veseli... :)

Igor
11-12-2014, 08:27 AM
Svaka čast Shot!

drzox
11-12-2014, 03:28 PM
OK rijesio Allen Morgan problem ,ako nekom treba

Select VSTSound from the drop down menu make sure Deep Results button is not selected
The content is found within the "Rock Pop Toolbox" folder in Projects folder.
To open the individual .cpr projects, double click it in the list.
You'll have to create a new project folder and save the open project there when prompted.

ANITA
12-12-2014, 10:05 PM
Skoro sam ga odmah kupila. (sad imam 7.5) radi RENDER IN PLACE i navodno radi br?e, bolje, optimiziranije, ALI, opet su mjenjali sučelje i to nakon ?to su napokon napravili vizualno stvarno privlačan software, vrate izgled 5.ice (?ako se dobro sjećam). Nije fora. E sad je li zaista toliko br?i, to je jedino ?to je u ovom trenutku bitno u odnosu na 7.5. Mo?e li tko usporediti? Trajanje dizanja većeg projekta u jednom i drugom?

Jan
13-12-2014, 09:16 PM
Ja cu ga kupiti uskoro pa cu javiti utiske. Nek ide zivot, ja sam dete Steinberg-a :D Navici cu se na gui i na sve valjda :D

Elf
16-12-2014, 02:05 PM
Ja definitivno pazarim u skorije vreme. Mozda mi je 7 vizuelno lepsi,ali boze moj, funkcionalnost na prvom mestu. :)
I hvala Moritzu na tipovima.

Reinhardt
20-12-2014, 09:58 AM
E...a i da se pohvalim... prije tjedan dana sam postao licencirani Steinberg Cubase trener!! hehe! Nije da će mi napuniti tanjur, al veseli... :)

čestitke na licenci!
elem,gdje (koji shop) je sada kod nas najisplativija kupnja c8?

Shot
20-12-2014, 01:20 PM
CS Computers je direktni zastupnik za HR... ja sam od tamo uzeo...
Al ima na ebayu za uloviti Educational verzija koje su iste identične kao pune verzije ali idu za pola novaca!

Dexxy
20-12-2014, 04:50 PM
Nisam nesto puno imao vremena da ga testiram. ..ali cpu je manji u par projekata. Uad me je nesto zezao pa sam instalirao zadnji update. ...sada radi ok...

Dexxy
08-01-2015, 10:33 AM
Izasao Cubase Pro 8.0.5 Update...

STUDIOTON
08-01-2015, 10:34 AM
To mi falilo :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dexxy
08-01-2015, 10:39 AM
to mi falilo :)

sent from my iphone using tapatalk

:d

Sky Net
18-02-2015, 02:31 PM
Instalirao sam nocas 8.0.0 i odradio update na 8.0.5. Radi ko svicarski sat, jeste me malo zbunio novi izgled, al sam se brzo navikao. Veliki projekti se otvaraju znatno brze, render in place radi isto jako brzo. Bravo za Steinberg.

STUDIOTON
18-02-2015, 03:17 PM
da i mene je zbunio u startu izgled.. mislio sam da je neki bug sa grafikom :)

Dexxy
18-02-2015, 05:39 PM
Sta je sa izgledom ?

Elf
19-02-2015, 10:52 AM
Jel neko zna ko mo?e da ispuni uslove da kupi EDU verziju?
U Mitrosu to zna samo jedan lik,koji je na odmoru jo? nedelju dana, a u artistu ne znaju... :(

Da pojasnim,zaposlen sam u muzičkoj ?koli, da li mogu da kupim edu verziju ili je to samo za studente i predavače na sound design-u na bilo kom faksu?

Hvala unapred!

Gmile
22-02-2015, 03:19 PM
I mene zanima. Postoji li mogućnost da se nabavi u BiH? Takođe radim u ?koli, dodu?e osnovnoj, u čijem sastavu djeluje i osnovna muzička ?kola, pa ako postoji mogućnost, bilo bi dobro da se nabavi jedna EDU verzija.

branoy
23-02-2015, 08:27 PM
mene zanima jedna ako moze u kuci verzija? haaha

Igor
24-02-2015, 11:59 AM
Moći će Branoy, kad tad.
E jedino ?to ćemo u trenutku razbijanja mi tu pojedini shvatiti da nam fali noviji procesor, troduplo RAM-a, nova ploča za sve to...
Ko zna koja će buduća verzija Kjuba to biti, ne vidim da bi mogla biti neka skora?nja. Otprilike, desiće se kada Yamaha proceni da bi lansiranje pirata mogao biti dobar poslovni potez.

Gmile
24-02-2015, 07:47 PM
Otprilike, desiće se kada Yamaha proceni da bi lansiranje pirata mogao biti dobar poslovni potez.

Ba? tako.

Dexxy
12-03-2015, 07:23 PM
Cubase 8.0.10 update

https://www.steinberg.net/nc/de/support/knowledgebase_new/show_details/kb_show/cubase-8-version-history-and-issues-and-solutions.html

Dexxy
04-06-2015, 02:42 PM
http://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/cubase-8020-maintenance-update-available-3214.html

Dexxy
10-09-2015, 03:12 PM
http://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/cubase-8020-maintenance-update-available-3331.html

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Dexxy
02-12-2015, 11:40 AM
2 decembra izlazi 8.5
https://youtu.be/ZvGJ4Yw4jsk

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

STUDIOTON
02-12-2015, 11:51 AM
Besplatno? :)

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Dexxy
02-12-2015, 12:41 PM
Nadam se :)

https://youtu.be/ufazSszN-80

Dexxy
02-12-2015, 04:35 PM
Cubase Pro 8.5 and Cubase Artist 8.5 updates from the previous version 8 are available for 49.99 euros each.

STUDIOTON
02-12-2015, 10:42 PM
Mnogo 😄😄

Dexxy
03-12-2015, 07:09 AM
Pa svakj put po 50 evrica i njima super ...a stvarno preteruju...ajde da je prelaz na 9 koji ce biti uskoro i tu ce da naplate naravno.

Moritz
03-12-2015, 07:58 AM
Jesam dugogodisnji ( visedecenijski) korisnik Cubase ali sto je puno puno je.

Kada sracunam koliko sam dao novca u poslednjih godina na updateove glava me zaboli.... a jedna prosta stvar nije resena a to je iskoriscenje resursa racunara.

Imam ozbiljnu masinu koju nikada nisam uspeo da nateram preko 23% CPU ( kada se gleda u task manageru) dok je na istom zauzecu CPU metar u Cubase 8 na oko 90% :banghead:

Ne zanimaju me nove funkcije hocu da ovo sto imam radi i koristi resurse barem 80% ...ozbiljno razmisljam o prelasku na Ableton Live, kada vidim sta sve drugar potera u njemu a CPU metar u programu jedva da se pomeri slosi mi se momentalno .

8.5 ima nekoliko dobrih resenja ( koja su trebala biti tu mnogo ranije) ali tih 50e mi se ne daje iz principa :mad:

STUDIOTON
03-12-2015, 09:42 AM
Prelazak sa 8 na 9 ce biti 150€ a ako stalno uzimas update za 50€ znaci da je tako jeftinije jer ce te sa 8.5 na o kostati jos 50€ sto je 100€ ukupno naspram 150€ .. Dobar nacin da te teraju na svaki update

Dexxy
03-12-2015, 02:44 PM
Ivane slazem se sa tobom ... a narocito za cpu ..to stvarno ne radi kako treba...

Sky Net
03-12-2015, 09:43 PM
Pro Tools 11 upgrade from Pro Tools 10 $299
Pro Tools HD 11 upgrade from Pro Tools HD 10 $599

Uz ovoliko kukanje zbog 49$, vlasnici PT-a sa ovih podrucja vjerovatno bi do sada izvrsili suicid. Fascinantno je podrucje ovaj Balkan, vaistinu.

STUDIOTON
04-12-2015, 07:15 AM
PT velika nadogradnja izlazi na 3 godine u proseku .. tako je sa verzijama 10 i 11 ako se ne varam ..

A Cubase placene velike nadogradnje izlaze na svakih 6 meseci

Sky Net
04-12-2015, 10:39 AM
Kako god, niko nije primoran da kupuje ovu nadogradnju, niti bilo koju drugu. Apsolutno niko. Pogotovo ne vidim razlog za kuknjavu zbog tako smijesne cifre - smijesne cifre za nekoga ko se bavi tim poslom/ako se bavi tim poslom. I automehanicari svaki cas kupuju alat, pa sta. To im je posao. Jedina je razlika sto su oni primorani da kupe alat, da bi mogli da skinu dio sa automobila, i taj alat (PRAVI ALAT) kosta mnogo vise od ovih 49$. U slucaju Steinberga - niko nije primoran na bilo sta. Isto tako ne shvatam zasto se kukumace zbog placanja - kao da razvojni tim radi za dzabe, ili kao da to sve ne kosta nista. Mislim da itekako kosta. Kuknjava, zapomaganje, aman, svijet propade zbog 49$. Wtf. Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Kome se ne dopada - pobogu bar danas ima toliko platformi, i ako nista, uvijek ima da se skine besplatno sa pijace - i svi sretni. I ne treba da nas cudi sto se danas ne cijeni nista. Sve je to sasvim logican slijed stvari. Bolje se ni ne zasluzuje.

STUDIOTON
04-12-2015, 10:50 AM
Kako god, niko nije primoran da kupuje ovu nadogradnju, niti bilo koju drugu. Apsolutno niko. Pogotovo ne vidim razlog za kuknjavu zbog tako smijesne cifre - smijesne cifre za nekoga ko se bavi tim poslom/ako se bavi tim poslom. I automehanicari svaki cas kupuju alat, pa sta. To im je posao. Jedina je razlika sto su oni primorani da kupe alat, da bi mogli da skinu dio sa automobila, i taj alat (PRAVI ALAT) kosta mnogo vise od ovih 49$. U slucaju Steinberga - niko nije primoran na bilo sta. Isto tako ne shvatam zasto se kukumace zbog placanja - kao da razvojni tim radi za dzabe, ili kao da to sve ne kosta nista. Mislim da itekako kosta. Kuknjava, zapomaganje, aman, svijet propade zbog 49$. Wtf. Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Kome se ne dopada - pobogu bar danas ima toliko platformi, i ako nista, uvijek ima da se skine besplatno sa pijace - i svi sretni. I ne treba da nas cudi sto se danas ne cijeni nista. Sve je to sasvim logican slijed stvari. Bolje se ni ne zasluzuje.
E kad moram da ti kazem.. Aj ne seri

Dexxy
04-12-2015, 11:49 AM
Nije kuknjava nego Steinberg radi ispravke na osnovu nasih... korisnikovih predloga i sugestija i to posle naplacuje. Nije znaci nova verzija nego ispravka stare koju smo vec kupili.

Sky Net
04-12-2015, 11:50 AM
:wink:

diviner
04-12-2015, 03:04 PM
On naplacuje svoje ime, brend, i dok god niste spremni da se odreknete istog u korist nekog od konkurenata (jer realno konkurent i ne moze bas u svemu da zameni doticnog), update ce kostati od 50e i na gore... Bespredmetno je diskutovati da li je to moglo nize ili ovako ili onako...

STUDIOTON
04-12-2015, 03:44 PM
nije stvar u placanju, i treba da se plati , i da se time podrzi i firma i buducnost platforme , ima i toga sto Dexxy kaze , ali nije u redu da nam kolega lupa "balkanske" packe jer nismo dobri automehanicari, da se cudi ko da je pao smarsa,i sve ostale gluposti

diviner
04-12-2015, 03:50 PM
OK, jeste on malo pretjerao, cak se i ne slazem sa onim sto je izneo (kao sto rekoh, steinberg, kao i svaki drugi brand, kompanija gleda da izvuce maksimalan profit uz minimalno ulaganje... a gde ces minimalnije ulaganje od ispravljanja par programskih linija za koje su ti tvoji korisnici rekli da nevaljaju, i jos naplatis to kao nadogradnju/update :) ). Posto smo svi njihove musterije, oni nas drze u shaci

(i evo paralela sa automehanikom: svi mi koji kupimo nova kola moramo ici na redovan servis koji kosta cesto previse... ako izostanemo, gubimo garanciju na automobil... isti je princip i ovde).

Jos je veci apsurd sto se vi svadjate oko toga i time "reklamirate" update...

Moritz
04-12-2015, 07:55 PM
Da razjasnim stvari

nije mi puno niti zao da dam 50e za update, ali mrzim da me neko jebe za moje novce koliki god da su to novci u pitanju :mad:

Ja sam za da se placa, ali reciprocno onome sto proizvod/kompanija nudi, a ne da me levate za nesto sto je od starta trebalo da radi. A iskoriscenje resursa je ako mene pitate broj 1 stavka !

To sto AVID od svih njihovih korisnika pravi majmuncine nije moj problem vec onih koji vole PT , a kako vidim sve je vise onih koji ostavljaju PT zarad druge platforme bas iz tog pljacka razloga.

A o tome sto kolega Sky Net popuje i drzi slovo nama sa Balkana mogu samo da podrzim kolegu STUDIOTON da ne bih rekao neke teze reci :mad: ...

drzox
04-12-2015, 09:33 PM
Jesam li dobro razumijo da je u 8.5 stavljena poboljsana verzija elastiq time algoritma u odnosu na 8?

dlukace
04-12-2015, 10:59 PM
Neki dan upalio prastari komp( iz 2000-i neke mislim? )te se malo zezao sa starim cubase-om vst 32 i sve radi ko podmazano!
Sve te kompanije kad malo bolje pogledate uzimaju lovu za gluposti-nekad je i golf izlazio svakih 5-7 godina,a danas je sve na godišnjoj bazi.Novi iphone,galaxy,tv-i,auti....stvarno više nema smisla...

Bockie
05-12-2015, 12:11 AM
Sve te kompanije kad malo bolje pogledate uzimaju lovu za gluposti-nekad je i golf izlazio svakih 5-7 godina,a danas je sve na godišnjoj bazi.Novi iphone,galaxy,tv-i,auti....stvarno više nema smisla...

A šta misliš da se sa muzikom tek desilo ako je softver...
Eh...

Igor
05-12-2015, 12:56 AM
Sve je to meni jasno. Stvoriš kod ljudi naviku, i onda sistematski stvar držiš pod kontrolom.
Nažalost, Stainberg mene već poduže nema u vidu. Ili baÅ¡ suprotno, ima...
Å*to mu dođe na isto.

Sky Net
05-12-2015, 01:29 AM
Posto se ovo nesto naostrilo, da vam malo ''odostrim''.
@Moritz
Reci cu ti jednu stvar - tvoj problem sa CPU zauzecem je TVOJ problem. Zadnji projekat koji sam radio,izuzetno zahtjevan, je u task manageru pokazao 30% cpu zauzeca, a unutar Cubase malo ispod 40%, bez ikakvih peakova i trzalica. Tako da ja nikakvih problema nemam po tom pitanju. Google.com pa malo istrazi - 1000 razloga moze biti, od BIOSA, drivera GRAFIKE, diskova, pluginova koje imas pa nadalje. Sto se mene tice - Cubase 8 otvara projekte BRZE (kao sto je i reklamirano) i manje je zahtjevan (kao sto je reklamirano). Upravo imam obrnutu situaciju od tvoje - na 7.5 sam imao par projekata koji su mi klali masinu do te mjere da sam htio da mijenjam konfiguraciju. I danas sam otvorio jedan od tih projekata u 8-mici - radi kao sat. Tako da su mi u neku ruku ustedili dobru sumu novca. Zao mi je sto imas problem - imas 100 stvari da ispitas prije nego optuzis Steinberg, upravo iz razloga sto nemaju SVI taj problem. Ako se malo zarovis na internet, naci ces slucajeve gdje ljudi imaju BSOD pri izlasku iz Cubase 8, i isto tako ospu drvlje i kamenje na Steinberg, pa podviju rep kad nadju da im je problem u npr Slate pluginovima koje su takodje platiti. Primjer sam ti samo dao. A teze rijeci - mozes slobodno, da znas koliko me za to zaboli neka stvar.

@ STUDIOTON ja od svega ovoga ne razumijem zasto si se bas ti upalio i osjetio prozvanim? Ti, koji imas mozda i najvise legalnog softvera od svih ljudi na ovom forumu. Ti, koji si primjer covjeka koji RADI i ULAZE u alat kojim radi. Stvarno ne razumijem. Apsolutno nista od toga sto sam napisao se ne odnosi na tebe. Napisao si sta si napisao - nicim izazvan. Nek ti bude.

@Dexxy koliko sam shvatio i ti imas problem sa CPU zauzecem. I tebi cu reci isto sto i Moritzu - X stvari ima koje mogu biti problem.

@diviner sam si rekao - placa se servis automobila koji toliko ne vrijedi, inace se gubi garancija. I ima jos hiljadu takvih primjera. Nije sporno da Steinberg ubire kajmak i za sta treba i za sta ne treba - to je jednostavno takav, potrosacki sistem, koji te natjera ili da se s tim pomiris, ili da predjes u dio sistema koji ce ti skidati manje koze s ledja. Tako je i s telefonima, automobilima, nista novo. STUDIOTON je sam rekao - ili 50 eura za 8.5 pa jos 50 za prelaz sa 8.5 na 9.0, ili 150 eura za prelaz sa 8 na 9 - ko voli nek izvoli. Ne svidja se to - eno Reaper citav za 60$. Nikakva nuklearna fizika. Druga je stvar sto bi vecina naroda sa Balkana da im je nekako sve dobiti dzabe, a zaraditi veelike pare preko noci. Po mogucnosti i preko noci postati strucnjaci. A to bas tako i ne ide. I da opet ponovim - na ovih 49$ niko nije primoran. Moze dozivotno ostati na 8-mici, moze se vratiti na sedmicu ako mu bolje radi - neki izbor bar ima. U krajnjem slucaju, najgorem, pozdraviti se sa svim ulozenim novcem i poceti na drugoj platformi, jovo nanovo.

Ne branim Steinberg, da se razumijemo. Iz licnog iskustva, X puta do sada u zivotu su mi za neki problem u mojim ocima bili krivci totalno pogresne stvari - ali to se skonta tek kasnije. Nekad se treba zaroviti i malo dublje u potrazi za rjesenjem problema. U zadnje vrijeme je na ovom forumu prisutna sveopsta samovolja, propracena beskrajim filozofiranjima i podjebavanjima. I to od ljudi koji vaze za ''ajkule'' foruma. Neka demonstracija sile, ego trip, sta li vec. To je valjda neka hijerarija, tako valjda treba. U stilu ''mi smo tu dugo, mi smo majstori, mi mozemo, *ebemo i ne vadimo''. Nicim izazvan, dobio sam odgovor da ''ne serem'', od covjeka s kojim nisam imao apsolutni nikakav konflikt, kojeg duboko cijenim, i kojeg sam iz najbolje namjere htio zvati na pice kad sam nedavno prolazio kroz Kraljevo. To tako valjda ide. Mnoge teme i izjave su mi se smucile na ovom forumu, kao sto je i ova tema - umjesto da se izlazu prednosti i mane softvera, sta se dobije ako se ulozi i sta je to novo doslo (ako je doslo), ja ispadnem crna ovca koja popuje. Mislim da ne popujem ja, nego oni koji kukaju, a ni sami ne znaju sto kukaju. Nema potrebe da me se upozorava, ili da mi se daje BAN. Banovani su i ljudi koji su imali daleko vise znanja, jer se nisu uklopili sa odabranom nekolicinom. A nisu se uklopili jer su im smetala idiotska pitanja, i bezvezne teme isto tako bezveznih likova koji su upravo zbog svoje gluposti, zabavni bas toj nekolicini...
Konstruktivnosti je odavno ovdje nestalo, i previse se piskara u prazno, a ja za dangubljenje zaista nemam vremena. Niti neke volje i zelje za ubjedjivanjima. Jedan manje ili vise na forumu - isto ti ga dodje. Da se ko ne nadje uvrijedjen kojim slucajem :) ostajte mi zdravo.

STUDIOTON
05-12-2015, 07:42 AM
Ja sam prvi koji je napisao da je "mnogo" .. Pa ne znam na koga si tacno mislio .. Svejedno napisao sam to ostro bas zato sto znam da nisi amater koji se slucajno nasao u temi znamo se i na fb , pa sam predpostavio da neces da se uvredis vec vidis da si preterao u "objasnjavanju" . niko te ovde bece banovati, izneo si svoj stav o tome i to je ok.. Ali u ovoj temi su prisutni ljudi koji su ozbiljni majstori svog posla, svako ima svoj problem, vezan za cubase ili nesto drugo.. Nije bilo potrebno takvo pisanje gde si nas sve stavio u isti balkanski kos i drzao nam lekciju kako kukamo za 50€ , i to bas losim izborom reci , zato sam tako reagovao, ako si se uvredio ja se izvinjavam tebi, nista licno,. A ja sam se uistinu salio kada sam rekao da je "mnogo" cak stavio dva smajlica.

Nevezano za ovo, sve kolege koje prolaze kroz Kraljevo su dobrodosle naravno i ti. Ocekujem te.. A sa kraljevackim zetom dexxy-jem cu posebno sa pricam sto obecava 5 godina da dolazi :)

DADDY Z
05-12-2015, 07:52 AM
Posto se ovo nesto naostrilo, da vam malo ''odostrim''....
Bojim se da nisi odostrio ni malo, samo ce se nastaviti prepiska.A sto se novog Cubase-a tice, mogu samo da kazem-otimanje para.Ja sam ostao na v6.5 kad sam provalio da su sve to sitne izmene u koje nije vredno ulagati(bar meni).
Moritz je u pravu sto se tice resursa u poredjenju sa Abletonom ili npr Reaperom.Steinberg je mnogo duze u igri da bi to sebi dozvolio.A svi mi kao korisnici ne treba da gubimo vreme na setovanje drugih stvari u biosu ili windowsu nego da nam soft radi sa sto manje cimanja (verujem da vecina ima odlicne masine).

diviner
05-12-2015, 11:09 AM
Mislim da ne popujem ja, nego oni koji kukaju, a ni sami ne znaju sto kukaju. Nema potrebe da me se upozorava, ili da mi se daje BAN. Banovani su i ljudi koji su imali daleko vise znanja, jer se nisu uklopili sa odabranom nekolicinom. A nisu se uklopili jer su im smetala idiotska pitanja, i bezvezne teme isto tako bezveznih likova koji su upravo zbog svoje gluposti, zabavni bas toj nekolicini...
Konstruktivnosti je odavno ovdje nestalo, i previse se piskara u prazno, a ja za dangubljenje zaista nemam vremena. Niti neke volje i zelje za ubjedjivanjima. Jedan manje ili vise na forumu - isto ti ga dodje. Da se ko ne nadje uvrijedjen kojim slucajem :) ostajte mi zdravo.

Vidi ga..., a jos mu ja stao na stranu...
Ajd ne seri, ali ovaj put stvarno :)... Banovan nije niko za iznetu kritiku, i ako je bio banovan, to je obican ban upozorenja (3 dana budes odsutan) za nedolicno ponasanje (koje je preslo sve granice). I bice banovan svako ko se ne drzi diskusije koja se tice audia i teme (a ti si sada krenuo na licni nivo sa pricom o svima nama), pa taman zatvorili forum zbog toga, cisto da ti bude jasno ...

I kazes da nemas previse vremena za piskaranje u prazno, a napravio si najduzi post na temi/forumu na kome i nema po tebi smisla diskutovati, jer eto TI nemas s kim :) ...

Ko crtani si film :)...

Sky Net
05-12-2015, 12:05 PM
Hajd da sad stvarno odostrim. Prec'ero sam malo..ok, malo vise. U svakom slucaju, nista licno, u svemu napisanom do sada. Ispalo je da trpam ljude u isti kos, a to mi nije bila namjera, daleko od toga. Jbg sad. Ako se neko uvrijedio, ja se ovim putem izvinjavam. I slazem se potpuno sa DADDY Z, ne bi trebalo da se cacka po biosima i ostalom. Ali i takvih gluposti ima.
Ivane, daleko od toga da si me uvrijedio, samo kroz ovo svo vrijeme koliko sam ovdje, nisam vidio ni slicno takvim rijecima u tvojim postovima, pa mi ono..kontas :grin: u svakom slucaju, sve 5.
Da ne prdim vise - zao mi je kad ljudi imaju takve banalne probleme. Srecom, mene su mimoisli (za sad) :) i da ne bude da ja raspirujem vatru, pozivam sve one koji prate ovu temu, i koji su upuceni u desavanja, da iznesu ima li sta vrijedno spomena u ovom spornom update-u, i vrijedi li se uopste zamarati s tim. Eto :)

bole
05-12-2015, 12:15 PM
Rumski, forum sa tehnicko kreativnim psiholosko terapijskim temama :) treba ga odrzavati i zbog ovog istresanja ... bolje ovde nego na zenu, djecu, psa , komsiju...

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

diviner
05-12-2015, 12:20 PM
Hajd da sad stvarno odostrim. Prec'ero sam malo..ok, malo vise. U svakom slucaju, nista licno, u svemu napisanom do sada. Ispalo je da trpam ljude u isti kos, a to mi nije bila namjera, daleko od toga. Jbg sad. Ako se neko uvrijedio, ja se ovim putem izvinjavam. I slazem se potpuno sa DADDY Z, ne bi trebalo da se cacka po biosima i ostalom. Ali i takvih gluposti ima.
Ivane, daleko od toga da si me uvrijedio, samo kroz ovo svo vrijeme koliko sam ovdje, nisam vidio ni slicno takvim rijecima u tvojim postovima, pa mi ono..kontas :grin: u svakom slucaju, sve 5.
Da ne prdim vise - zao mi je kad ljudi imaju takve banalne probleme. Srecom, mene su mimoisli (za sad) :) i da ne bude da ja raspirujem vatru, pozivam sve one koji prate ovu temu, i koji su upuceni u desavanja, da iznesu ima li sta vrijedno spomena u ovom spornom update-u, i vrijedi li se uopste zamarati s tim. Eto :)

E tako... svaka cast! Ja te licno zbog ovog posta cjenim sada mnogo vise...

Ajmo od sad ako ima neko neku konstruktivnu kritiku u pogledu toga sta update donosi... da ne prdimo vise kako nam je skupo, ovakvo ili onakvo, dajmo konkretno!

diviner
05-12-2015, 12:23 PM
Rumski, forum sa tehnicko kreativnim psiholosko terapijskim temama :) treba ga odrzavati i zbog ovog istresanja ... bolje ovde nego na zenu, djecu, psa , komsiju...

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Bogami dok god sam ja tu (i jos par ljudi na forumu koji odlicno rade svoj posao), istresanja nece biti... pa makar ostalo 0 clanova. Imate drustvene mreze pa tamo mozete medjusobno da se prepucavate, istresate, olajavate itd :) ...

Naravno shvatam da si ovo napisao za pozitivnom konotacijom :) (svima nam dobro dodje neki izduvni ventil... ali za takve stvari ja odem sa drustvom na fudbal, neki trening, stoni tenis, bilijar, sah, kartanje,...mozes da biras).

Haxli
05-12-2015, 03:50 PM
Mislim da je doshlo do nesporazuma, al moram da proverim...

Reci cu ti jednu stvar - tvoj problem sa CPU zauzecem je TVOJ problem. Zadnji projekat koji sam radio,izuzetno zahtjevan, je u task manageru pokazao 30% cpu zauzeca, a unutar Cubase malo
ispod 40%, bez ikakvih peakova i trzalica.
...i onda kada nastavish da radish i kada Cubase pokaze 80-90% tebi je CPU ode na 60-80%?
ili kao svim ostalima ostane na 30%?

"tvoj problem" = vishegodishnji, mozda chak i deceniski problem, kod cubase-a i nikakav tweak
ti tu ne moze pomoci. Jer je Cubedno "nesposoban" da iskoristi procesor...
i to sredjivanje se cheka vec niz godina...

Tweak-ovi koje se pomenu pomazu malo ali se uglavnom svode na povecanje kasnjenja i smanjenje opterecenja
u samome programu... nijedan od tih tweak ne pomaze da se cubase natera da pochne da koristi procesor punom snagom...
a to je stvar/update na koju su neki skrenuli paznju... (da je opet izostao) ako se ja neshto nisam istripovao...

Sorry za off, al morao sam, poshto ispade da postoji reshenje za cpu usage...

Sky Net
06-12-2015, 06:04 AM
U najmasivnijim projektima koje sam do sada radio na Cubase 8, moj CPU nije presao 70%, niti je potrosnja unutar Cubase dosla do 90%. Evo ti primjer jednog od projekata, post produkcija koncerta, koja se privodi kraju. U projektu je oko 80 trakova, + grupe + plugini + video prozor.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/12356900_984534848274754_6863001521434329417_o.jpg

U task manageru, zauzece CPU-a varira izmedju 16 i 30%, dok je unutar Cubase, zakovan tu gdje se vidi, na nekih 25%. Bez prelazenje preko toga, bez spike-ova. Asio buffer size 256, latencija 5.8ms.

Jos jedan primjer. Takodje veci projekat, sa CPU oscilacijama unutar tm-a od nekih 20 do 41%.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/t31.0-8/12307452_984540144940891_4061664221218745054_o.jpg

Unutar Cubase, potrosnja blago varira jedino prema dole, i ovo na slici je PEAK zauzeca. Takodje bez ikakvih anomalija, isti buffer size i latencija.
U mom slucaju, ja stvarno nemam na sta da se pozalim. Evidentno je da odredjen broj korisnika ima (velikih) problema sa tim, kako na WIN tako i na OSX platformi, kod drugih je stanje isto kao i u prethodnim verzijama, kod trecih imaju poboljsanja. Moje misljenje je da su dobar pomak napravili, ali da je Cubase sam po sebi jako osjetljiv (preosjetljiv) na stanje unutar sistema - od BIOSA, drivera chipseta, pa do samih pluginova. I da je to mozda i najkriticnija stvar koja i dovodi do svih ovih nebuloznih stvari, da Cubase na fakticki dva ista racunara ne radi isto (npr). Svakako je ovo oko CPU potrosnje stvar za mozganje, i smatram da korisnik koji je vec platio nesto, ne mora da brljavi po racunaru i da umjesto rada sa muzikom, vise naginje informaticaru. Ali nazalost, situacija je takva kakva je.

Dexxy
07-12-2015, 01:38 PM
:)

Sky Net
07-12-2015, 04:36 PM
Kakvi su dojmovi Dexxy?

Dexxy
07-12-2015, 04:58 PM
Sto se tice downloada dobri :) nisam stigao jos da instaliram...ovih dana cu ..pa javljam.

Sky Net
11-12-2015, 09:58 AM
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/12232910_987198258008413_8607692213055293543_o.jpg

:D

boycek68
11-12-2015, 11:48 AM
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/11/3dd47855b590f709efec624a81a16502.jpg Hm posto vidim da se zakuvalo,kome ja da se zalim sto sam na Cubase orginalu jos od Atari 1040 verzije 1.0 pa do sad plaćao updejtove? Koliko li sam samo dao do sada? 😄 Juče uključio moju megu,naÅ¡ao je u garaži,sve radi kao sat a kupljena 93' Mnogo hitova je uradila,sa najboljim Midex+ midi tajmingom ikada! 😊

boycek68
13-12-2015, 11:29 AM
Bzv....instalirao 8.5 Da li neko radi u SampleTank 2.5, ucitao neki stari arr ne vidi SampleTank 2.5 😊 a na Cubase 8.0.3 radio.

Elf
20-05-2016, 11:29 AM
Danas KONAČNO idem po 8.5. :grin:

Javim i ja utiske čim ga malo nagnam.

EDIT:

Skinuo i 8.5.15, radi sve kao satić, i 32(za stare projekte) i 64 bita.

Elf
04-07-2016, 12:20 PM
Za sada mogu da kažem da do sada radi jako lepo na W7 64, naleti poneki bagić tu i tamo, ali sam u globalu prezadovoljan. I mnogo mi se dopada novi UI kompletno.

idvi
05-07-2016, 10:15 AM
Za sada mogu da kažem da do sada radi jako lepo na W7 64, naleti poneki bagić tu i tamo, ali sam u globalu prezadovoljan. I mnogo mi se dopada novi UI kompletno.

...malo sam zaglupio u ovoj temi. Ajde budi dobar i pojasni Cubase 8.5 pro ili koja druga verzija.
Da.. i sto znaci ona:"Skinuo i 8.5.15, radi sve kao satić"
Sory ako sam ispao "glup" :wink: