Log in

View Full Version : DJ slusalice i externa USB zvucna

palm
17-11-2014, 07:37 PM
Pozdrav svima, zanima me koja bi po vama bila best buy varijanta u ovom trenutku za DJ slusalice do nekih 150e, takodje me zanima i za eksternu zvucnu karticu (kvalitetna reprodukcija, ne zanima me snimanje preko mikrofona, povezivanje sa gitarom itd..)

Napominjem da imam opciju da navedene stvari mi donese drugar iz USA pa bih tu da ustedim i u uzmem najpovoljniju opciju tamo.

Hvala unapred,

hofmann
20-11-2014, 10:01 AM
Po meni amo je jedna slusalica vredna para ako nadjes negde Sennheiser Hd 25 pa makar i polovne.

Filip_
20-11-2014, 03:15 PM
Pozdrav svima, zanima me koja bi po vama bila best buy varijanta u ovom trenutku za DJ slusalice do nekih 150e

Ja bih isao prostom varijantom gledanja sta drugi nose koji su decenijama u tom poslu i ciji je rad priznat. Pogledaj na nekom starijem snimku sta nosi Carl Cox, Richie Hawtin, Jeff Mills i ostali stari vukovi. Ako je njima dobro i udobno za miksanje ne vidim zasto tebi ne bi bilo :). Kazem stariji snimak, posto je moguce da u ovom vremenu budu i placeni da nose neki model slusalica...

takodje me zanima i za eksternu zvucnu karticu (kvalitetna reprodukcija, ne zanima me snimanje preko mikrofona, povezivanje sa gitarom itd..)

Native Instruments-ov Audio 4 DJ je izgleda taman za tebe...ima i Numark neku kartu posebno za DJ-ing, ali Native-ova nova serija kartica je jako kvalitetno uradjena. Probao njihov Komplete Audio 6..stvarno kvalitetno kuciste i pouzdan rad celog dana.

E sad ako zelis rad sa Traktor-om ili Serato varijantom onda je logicno sta ces uzeti...

Darsus
22-11-2014, 02:56 AM
Hmmm, kostaju manje od 150 evra, i jeftinije su od vecine modela, ali bih ti preporucio da ih uzmes u obzir. Ne mogu da tvrdim da su najbolje, ali ono sto mogu kroz 3 godine da potvrdim za Sennheiser HD 215 je: Odlicna udobnost, mozes satima da ih nosis i neces osetiti nista, prekrivaju celo uvo, tako da nema zuljanja. Velika elasticnost, nema straha od lomljenja, mozes da radis sa njima bukvalno sta hoces, plus imaju rotating cup na desnoj strani. Jako dobra izrada i velika izdrzljivost, za 3 godine su mi se napadale po podu i nista im ne fali, skoro sam ih uporedjivao sa novim parom. Kabl takodje moze da se skida, sto je jos jedan plus.

E sad, estetika im nije jaca strana, barem po meni, malo su velike, za neciji ukus verovatno prevelike. Imas ih po svim zivim radnjama, probaj ih, mozda ti se i svide. :wink:

http://cdn.head-fi.org/1/1e/500x1000px-LL-1efe2faa_HD215_Bendy.jpeg

Sharan
22-11-2014, 08:10 PM
Tamo ti je shure vrlo povoljan vidi srh940, vidjao sam C.Coxa sa njima

palm
22-11-2014, 10:16 PM
Drugari, hvala na odgovorima, mozda uhvatim na popustu i
Sennheiser HD 25 C II FULL PACK to moze da se uklopi u budzet po njihovim cenama jel. Kakvi su komentari za nove Pioneer 1500, Denone, Audio Technica?

sto se tice eksterne kartice, treba mi sa trs ili xlr izlazom na njoj

Filip_
24-11-2014, 12:50 PM
sto se tice eksterne kartice, treba mi sa trs ili xlr izlazom na njoj

Hmm, neki poseban setup imas? 99% DJ varijanti ne preferira balansiranu vezu vec je dovoljno imati RCA ulaze/izlaze (Player-i, gramofoni, Serato...). Eventialno za izlaz idu RCA to TRS kablovi...ili RCA u pojacalo (ili miksetu prvo) pa odatle na zvucnike XLR ili TRS veza...sve zavisno od radnog okruzenja, postoji mali milion kombinacija.

Kakav setup imas za Dj-ing pa ti treba TRS ili XLR izlaz?

cypher
22-01-2015, 10:43 PM
Filipe ka?e? da si imao priliku da koristi? komplete audio 6 karticu, zanimaju me iskustva tebe ibdrugih u vezi nje, na oficijalnom sajtu navode neke probleme u vidu pucketanja itd. Koristio bi je za produkciju(Monitoring) i DJ-ing...poz

vasko
24-01-2015, 02:42 PM
jel su stvarno dobre ove slusalice kao sto ovde kazu?

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?275567-Slu%C5%A1alice-Superlux-HD-668B-odli%C4%8Dan-izbor-za-malo-novca

Filip_
24-01-2015, 04:21 PM
Filipe kažeš da si imao priliku da koristiš komplete audio 6 karticu, zanimaju me iskustva tebe ibdrugih u vezi nje, na oficijalnom sajtu navode neke probleme u vidu pucketanja itd. Koristio bi je za produkciju(Monitoring) i DJ-ing...poz

Nikakvih problema nisam imao, koristio sam je u jednom studiju (oko 3 meseca) gde sam "stazirao". Koriscena je u Studio One-u pretezno...drajveri stabilni, primarni monitori su bili Krk 10-tke, sekundarni Adam A3X...Mic/instrument ulazi nisu korisceni (korisceni su drugi dosta kvalitetniji naravno) da bi ih komentarisao...latencija jako niska (doduse i7 sa 24 Gb-ram-a je takodje igrao bitnu ulogu kod toga)...Inace jako koristan indikator koriscenih kanala na vrhu (posebno u mraku)...

Za taj novac i eletronsku muziku/Dj-ing mislim da nudi mnogo mogucnosti po ok ceni, a kvalitet izrade je na visokom nivou za tu klasu uredjaja...

cypher
25-01-2015, 12:55 PM
Ok, hvala ti na odgovoru iz prve ruke...:-)