PDA

View Full Version : Candy (autorska)

igormink
27-10-2014, 06:18 AM
Pozdrav,
ovo je moja prva autorska pjesma koja je zavr?ena propisno. Snimano kod mene u studiju (uglavnom analogno), miksali smo u Morris studiju, masterirano u Mercury-u u USA. Bio bih zahvalan na nekim komentarima o pjesmi, zvuku, produkciji... :)

Hvala
https://soundcloud.com/igormilovcic10

bubu
27-10-2014, 02:35 PM
ne lo?e zvuči!

Slu?am na zvučnicima od laptopa, ali eto na njima super zvuči miks :D

Ne slu?am takvu glazbu pa ne mogu reći koliko je dobro, ali dobro zvuči.

awacs
27-10-2014, 03:08 PM
Sve u maniru i sve pet :thumbsup: Jedino mi je bas nekako sam sa sobom. Odlično je odsviran (staccato, kako se tada sviralo) i to je taj tip zvuka, sa ne baš mnogo basa i sa dosta donjeg midla, ali mu nedostaje malo „bezobrazluka”. Nekako mi je kao da čujem samo DI (ili close mike, svejedno), a ne i sobu. Pa je onda previše sam u celoj svirci, koja je inače odlično slepljena u zajedničku gužvu. Nemam pojma da li sam napisao išta što normalan čovek može da razume :ups:

Pozdrav,

Vasa

igormink
28-10-2014, 06:12 AM
Hvala :)
Ma ku?im kaj hoće? reći :) Bas je sniman mikrofonom, ali na vrlo blizu jer se kompletna ritam sekcija snimala live, pa je bas pojačalo bilo malo odvojeno u svom prostoru. Da imam veliku sobetinu onda bi i?lo ovo ?to ka?e? (i vjerojatno bi bilo bolje), ali ovako bi imao vi?e basa nego ?to treba u overheadima od bubanja, pa sam se odlučio za malo jaču separaciju.

awacs
28-10-2014, 02:34 PM
Nema veze, sve zajedno je super, to se računa. Koji je bas? Na momente mi liči na Gibson EB2 ili tako nešto matoro sa rezonatorskom kutijom, na momente mi deluje modernije...

Pozdrav,

Vasa

igormink
28-10-2014, 03:13 PM
Hvala :)
Fender jazz bass iz 82. Godine u fender bassman pojacalo, ozvucen sa neumann km 86 mikrofonom