View Full Version : Pomoć pri izboru zvučne kartice
milooskv
23-10-2014, 12:51 AM
Kao ?to sam naslov ka?e, potrebna mi je pomoć pri odabiru zvučne kartice.
Trenutno koristim integrisanu zvučnu, čijim zvukom nisam ba? zadovoljan, i hteo bih da pazarim neku polovnu zvučnu karticu, koja bi mi slu?ila isključivo za slu?anje muzike. Od slu?ne opreme koristim prvenstveno slu?alice AKG hsd171 (verzija K171 sa mikrofonom) i muzički stub Panasonic SA-AK300. ?to se drajvera tiče, potrebna mi je zvučna koja će raditi na Windows 8.1 x64.
Gledajući ponudu iz oglasa, a shodno bud?etu koji sam namenio za kupovinu (do 20?), izbor sam suzio na sledeće modele:
1. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS (SB0350)
2. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Gold (SB0350)
3. Creative Sound Blaster Audigy 4 (SB0610)
4. Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer (SB0730)
5. Creative Sound Blaster Xtreme fidelity (SB0790)
6. ASUS Xonar DG
Prema specifikacijama mogu da zaključim koji je najoptimalniji izbor, ali me zanima kako su se ove kartice pokazale u praksi. Najvi?e bi mi značilo iskustvo nekoga ko je probao dva ili vi?e od gore navedenih modela, pa da mo?e da mi ka?e koje su prednosti, a koje mane tih kartica. Ukoliko neko ima neki drugi predlog za kupovinu, a da je u ovom cenovnom rangu, mo?e slobodno da ga iznese.
Napomenuo bih da mi je najbitnija stavka pri odabiru kvalitet zvuka na izlazu, eventualno snaga izlaza, po?to dosta koristim slu?alice.
Pozdrav!
spartakus
23-10-2014, 08:50 AM
Ti bolje da nadjesh neki pojacivac za slushke(zvucnu kartu sa pojacalom za slushalice)..
milooskv
23-10-2014, 12:35 PM
Ove slu?alice koje koristim su 55 omske, integrisana kartica ih gura sasvim fino, tako da verujem da necu imati problema ni sa ovim gore pomenutim karticama. Na ovom Asus modelu navedeno je "High Fidelity Headphone Amplifier".
nikolicdn
23-10-2014, 01:03 PM
Neces pogresiti billo kakvim izborom tj. pogresices koju god da izaberes! :rotfl:
S obzirom da ti treba samo za slusanje muzike a to vec cinis na tom ubogom "combo" uredjaju, SoundBlaster Live koju mozes da nadjes i za oko 500 kinti ako se potrudis moze biti resenje koje ce ti i ustedeti kintu! Bice bolje nego integrala, a ne verujem da ce biti losije sto se tice samog zvuka nego ove sminkerske kartice namenjene impresioniranju prosecnog PC korisnika!
spartakus
23-10-2014, 02:47 PM
Ja cu pogledati kad stignem kuci ako nisam dao taj soundblaster..poklonicu ti ga..
milooskv
23-10-2014, 02:54 PM
@nikolicdn
Muziku slušam uglavnom preko slušalica, ređe na stubu, a preko ovog AKG-a koji koristim, razlika se itekako čuje, čak i između različitih integrisanih kartica, a o nekim kvalitetnijim karticama i da ne govorim.
Šminkerske možda jesu, ali u ovom cenovnom rangu ne vidim bolje rešenje... :( Da je meni budžet za kupovinu veći, lako bih ja... :)
Nisam audiofil koji svoj sistem povezuje srebrnim kablovima, ali nisam ni polunagluvi ispodprosečni korisnik, kome je jedino bitno "da gruva bas" :rotfl: , tu sam negde između, pa trazim neko pristojno rešenje, a verujem da je svaka od ovih, gore navedenih, kartica, bar za klasu bolja od integrisane. :) Pa kada mi budžet bio veći, kačim temu na forum, pod nazivom: "Pomoć oko izbora zvučne kartice do 500€". :rotfl:
milooskv
23-10-2014, 02:57 PM
@spartakus
Nisam očekivao ovako dare?ljive foruma?e, prijatno sam iznenađen... :)
Zahvaljujem unapred, pa čak i da ga ne nađe?. :)
spartakus
23-10-2014, 03:29 PM
Za 2h javljam..
spartakus
23-10-2014, 05:06 PM
Strvarno mi je zao ali nisam uspeo da je pronadjem,sve sam izvrnuo ali nema je.
milooskv
23-10-2014, 05:12 PM
Hvala na trudu u svakom slučaju. :)
nikolicdn
23-10-2014, 05:50 PM
@nikolicdn
Muziku slu?am uglavnom preko slu?alica, ređe na stubu, a preko ovog AKG-a koji koristim, razlika se itekako čuje, čak i između različitih integrisanih kartica, a o nekim kvalitetnijim karticama i da ne govorim.
?minkerske mo?da jesu, ali u ovom cenovnom rangu ne vidim bolje re?enje... :( Da je meni bud?et za kupovinu veći, lako bih ja... :)
Nisam audiofil koji svoj sistem povezuje srebrnim kablovima, ali nisam ni polunagluvi ispodprosečni korisnik, kome je jedino bitno "da gruva bas" :rotfl: , tu sam negde između, pa trazim neko pristojno re?enje, a verujem da je svaka od ovih, gore navedenih, kartica, bar za klasu bolja od integrisane. :) Pa kada mi bud?et bio veći, kačim temu na forum, pod nazivom: "Pomoć oko izbora zvučne kartice do 500?". :rotfl:
Ja sam samo hteo ti predocim jedno logicno resenje po (ne samo) mom misljenju i ustedim ti malo novca u skladu sa tvojim trenutnim potrebama. :da:
Sledeci korak posle SB Live-a, tj. nesto sto pravi razliku, svakako nisu njegove varijante vec nesto od oko 50e a to slozicemo se i nije tako nedostizan cilj...
Sve najjace! :wink:
milooskv
23-10-2014, 05:58 PM
Uzeću to u obzir pri kupovini. Za sada mi treba neko jeftino re?enje, a za kasnije ću već videti ako mi izledi neka primamljiva varijanta. :)
milooskv
24-10-2014, 04:31 PM
A ?ta mislite o ovoj:
Creative Soundblaster Live! 24-Bit USB 5.1 External Sound Card (SB0490)
http://hardvision.ru/new_img/articles/boxed1.jpg
Da li je bolja od ovih ?to sam naveo?
milooskv
14-11-2014, 09:49 PM
Pozdrav svima!
Izvinjavam se ?to kasnim sa odgovorom, bio sam u nekoj gu?vi protekle nedelje, pa nisam imao vremena da odgovorim...
Pazario sam dve kartice, Creative Audigy SE SB570 i M-Audio Audiophile USB, i utisci su slede?i:
1. Creative Audigy SE SB570, kupljena za 650 dinara polovna, zvuk je korektan, bolji nego sa integrisane i za 20% ja?i. Za te pare, skroz OK varijanta, ali ni?ta posebno.
2. M-Audio Audiophile USB, kupljena za 2950 dinara polovna, zvuk izuzetan, ?ist, uravnote?en, dosta ja?i izlaz od Audigy-a, i mislim da za ove pare nisam mogao kupiti bolju varijantu. :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.