View Full Version : rezija u podrumu
Student
15-10-2014, 09:38 AM
Postovani, posto ste mi pomogli da napravim sobu za vezbanje violine, hocu malo da prosirim vidike i da krenem da snimam. Naime, soba je odradila svoje i ja sam magistrirao pre 2 godine i sada bih da krenem da se bavim malo produkcijom. Posto u toj maloj sobi nemam mesta za snimanje instrumenata i da drzim sto sa zvucnicima i opremom, planirao sam da napravim reziju u podrumu kuce koji se nalazi tacno ispod moje sobe.
Pitanje glasi: Da li je moguce napraviti dobru sobu za slusanje i mix u prostoru koji je dimenzije 3m sirine x 3 metara duzine i 190 cm visine. dole su postavljene plocice. I na koji nacin izolovati?
Hvala lepo.
Filip_
15-10-2014, 10:35 AM
Da li je moguce napraviti dobru sobu za slusanje i mix u prostoru koji je dimenzije 3m sirine x 3 metara duzine i 190 cm visine. dole su postavljene plocice.
Shodno mom skromnom iskustvu (vise baziranom na predmetima i ispitima) mislim da je bolje da se ne upustas u trosenje novca za kompletnu adaptaciju tog prostora...te plocice bi trebalo da se skinu u svakom slucaju...
P.S.- Ima kompetentnijih clanova za ovu temu pa bolje da oni kazu nesto vise...
BlasterMaster
15-10-2014, 05:09 PM
190? visina? to je prenisko a i velicina sobe je mala za bilo kakvu ozbiljniju adaptaciju... drasticno bi smanjio prostor... ne moras da skidas plocice, ako ti nije mrsko mozes preko njih brodski pod... ali ipak i da ubacis neke superchunkove u uglove, i par panel absorbera ti ces drasticno smanjiti tu prostoriju, i kad dodje sto i pratece stvari bice bas gusto za bilo kakav ozbiljniji rad...naravno niko ne moze da te spreci da tu napravis svoj kutak i da radis preko sluski , ako mislis da mozes podneti takve kompromise - na tebi je... ali ozbiljan kontrol rum sa nekom prilagodjenom akustikom - tesko...
pozdrav ;)
pa ljudi nije te?ko, nego nemoguće. Mislim, stavi? ne?to na strop i ako nisi 1,50 visok imat će? problema ne samo s akustikom nego i s kičmom.
Meni to djeluje preklaustrofobično za i?ta raditi i boraviti. Otići po kupus, papriku ili krumpir na 5 min je ok, ali raditi ne?to... :/
Student
16-10-2014, 09:11 AM
Tako sam i ja mislio :) hvala na odgovorima.
Arthur
16-10-2014, 06:47 PM
da, nažalost poprilično besmisleno ulaganje. Možeš sedeti unutra i staviti komp i raditi na sluške i neke male zvučnike, informativno
Dobru sobu za slusanje sa tim prostorom ne mozes dobiti. Evo vidi kako je kod mene , otprilike su to te dimenzije rezije...
https://www.facebook.com/pages/Studio-Vjezbaona/490418874350727
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.