PDA

View Full Version : Laza Ristovski - Iza Horizonta: Synth Lead Help

Melchior
14-10-2014, 01:43 PM
Da li je neko uspeo da napravi zvuk koji se cuje na pocetku pesme ? Nisam toliki synth wizard da iz prve skontam. Znam da je lik koristio Oberheim sintesajzere, verovatno je zvuk pravljen na jednom od njih samo ne znam tacno na kojem. Zvuk mi se cini da je u osnovi PULSE talas, ali nisam siguran kako dalje.

https://www.youtube.com/watch?v=YuoOCGR0ttk

DaBear
14-10-2014, 04:10 PM
Na tom albumu je koristio samo:

Oberheim OBX-a 8 voices
Oberheim DSX digital polyphonic sequencer
Mini Moog Synthesizer

a sound je 99% neki preset sa tog Oberheima.:D

alavuk
14-10-2014, 06:48 PM
mini moog je lead ... :) ako pokusavas softverski da ga dobijes , idi na minimonstah ... pod oni recimo zawinul banke preseta ...

LAMPASH
15-10-2014, 07:53 PM
Mali off...
Ova kompozicija zvuci PARANORMALNO! Ma fantazija! Jos ova toplina gramofona i analogne opreme kojom je snimana, ma nemam reci. Kad god je cujem baci me u detinjstvo i uvek se setim da sam je kao klinac redovno slusao na Radio Beogradu u popodnevnim casovima.
Izvinjavam se na off-topicu, ali sam morao ovo da napisem.

Melchior
16-10-2014, 01:26 AM
Hvala na odgovorima :)
Ako odem na sajt minimonstah, moram da se registrujem da bih skidao patcheve, a kako sam skontao onda moram zapravo da kupim softwer, tako da nja. Samo sam hteo videti parametre da bih probao rekreirati na mom bednom sintu.

LAMPASH, da ovo je nesto fenomenalno, takodje sam puno slusao u detinjstvu, a sad sam sve vise i vise ponosan na to sto je na nasim prostorima postojao jedan Laza Ristovski, koji je stvorio ovo remek delo.

darkstar
16-10-2014, 02:02 AM
Koji sint imas?

Melchior
16-10-2014, 09:11 AM
Casio XW-P1

alavuk
16-10-2014, 09:56 AM
Hvala na odgovorima :)
Ako odem na sajt minimonstah, moram da se registrujem da bih skidao patcheve, a kako sam skontao onda moram zapravo da kupim softwer, tako da nja. Samo sam hteo videti parametre da bih probao rekreirati na mom bednom sintu.

LAMPASH, da ovo je nesto fenomenalno, takodje sam puno slusao u detinjstvu, a sad sam sve vise i vise ponosan na to sto je na nasim prostorima postojao jedan Laza Ristovski, koji je stvorio ovo remek delo.

imas ga u narodnoj verziji :)

Melchior
23-08-2017, 10:58 AM
Ha ! Setih se ja i ovog mog starog posta :D
Nedavno sam nabavio jedan veoma cool pedalboard: Doepfer MBP25. Njakali me iz music shopa da im posaljem neki demo snimak kako sprava radi, pa rekoh nema boljeg izbora nego malo Laze :) Samo intro. Lead zvuk sam uspeo nekako skalabudziti po sluhu, jer sledge ipak nije minimoog :P

https://www.youtube.com/watch?v=QfuDZ5D0Eg4

alavuk
23-08-2017, 10:34 PM
al si ga iskopao :)

euphoric
11-12-2017, 06:27 PM
Ha ! Setih se ja i ovog mog starog posta :D
Nedavno sam nabavio jedan veoma cool pedalboard: Doepfer MBP25. Njakali me iz music shopa da im posaljem neki demo snimak kako sprava radi, pa rekoh nema boljeg izbora nego malo Laze :) Samo intro. Lead zvuk sam uspeo nekako skalabudziti po sluhu, jer sledge ipak nije minimoog :P

https://www.youtube.com/watch?v=QfuDZ5D0Eg4

prelepo, svaka cast :)