PDA

View Full Version : Yamaha motif XS - sample "krči"

Klavijaturist
12-10-2014, 10:54 AM
Pozdrav svima!

Prije mjesec dana kupio sam rabljenog Motifa XS7 i na?alost tek sada otkrio problem.
Probao sam jučer sempler, snimim preko stereo inputa i kad preslu?avam sample - distorzira - krči. Ista stvar se ponovila danas kad sam ubacio gotov sample u Voice mode. Preset koji je u njemu svira bez gre?ke no smple bruji. Da li netko mo?da zna o čemu se radi? Unaprijed hvala na pomoći.

Goran B
12-10-2014, 02:38 PM
Problem koji opisuje? ukazuje na sample memoriju tj. na neadekvatan rad memorijskih modula.
Ako ima? dva modula u klavijaturi, trebalo bi ostaviti samo jedan pa probati, zatim ostaviti samo drugi pa probati ima li problema (naravno tokom zamjene klavijatura mora biti uga?ena i isključena iz struje, a obrati pa?nju i na elektricitet).
Takodje, postoji mogućnost da odvojeno oba modula rade dobro,a zajedno da ne rade dobro, ?to se mo?e desiti ako su različiti proizvodjači.

Ako nema? iskustva u ovim poslovima, potra?i nekoga ko ima pa da ti pomogne, a bilo bi dobro i testirati memorijske module sa nekog drugog XS-a ako ima? mogućnosti.

Klavijaturist
12-10-2014, 06:16 PM
Problem koji opisuje? ukazuje na sample memoriju tj. na neadekvatan rad memorijskih modula.
Ako ima? dva modula u klavijaturi, trebalo bi ostaviti samo jedan pa probati, zatim ostaviti samo drugi pa probati ima li problema (naravno tokom zamjene klavijatura mora biti uga?ena i isključena iz struje, a obrati pa?nju i na elektricitet).
Takodje, postoji mogućnost da odvojeno oba modula rade dobro,a zajedno da ne rade dobro, ?to se mo?e desiti ako su različiti proizvodjači.

Ako nema? iskustva u ovim poslovima, potra?i nekoga ko ima pa da ti pomogne, a bilo bi dobro i testirati memorijske module sa nekog drugog XS-a ako ima? mogućnosti.

Hvala na postu. Iskustva nemam no shvatio sam kako promijeniti ram. Reci mi molim te postoji li neki posebni ram koji se stavlja u keyse ili mo?e bilo koji? Imam 512 Mb i velika je vjerojatnost da je krepao, naručiti ću preko ebaya nove ramove. KOliko sam vidio mo?e se staviti 2Gb (2 puta po 1 Gb), je li tako? Ako mo?e preporuka koji da kupim bio bih zahvalan!

Hvala unaprijed!

Goran B
12-10-2014, 08:35 PM
Nema na čemu.

Za klavijature ne mo?e? koristiti RAM koji bilo. Najbolje bi bilo da skine? sa neta upustvo za XS-a (ako nema?) i pogledaj tačno koju vrstu memorije koristi.
Opet ka?em, bilo bi dobro da ukoliko postoji mogućnost od nekoga posudi? samo da proba? da bude? siguran ?ta je u pitanju. Pogledaj takodje i na na?im prostorima internet oglase, ljudi prodavaju te memorije.
Meni je kolega sa ovog foruma dao besplatno za mog Motifa a ja htjeo da kupim (jo? jednom veliko hvala VladaNS).
Takodje ti preporučujem da provjeri? www.motifator.com jer to je trenutno najbolji forum za sve Motif klavijature.

stajkov
12-10-2014, 10:36 PM
motif xs mora da ima oba slota, kako bi radila memorija kako treba i sam sint.! verovatno jedan slot ne radi i zato pravi problem! moje misljenje!

Goran B
12-10-2014, 11:17 PM
motif xs mora da ima oba slota, kako bi radila memorija kako treba i sam sint.! verovatno jedan slot ne radi i zato pravi problem! moje misljenje!

Ja sam dugo imao prvu verziju Motifa i mogao je da radi samo jedan slot, nisu bila neophodna oba.

Za XS već ne znam kako je to rije?eno, opet smatram da je najbolje pogledati upustvo za upotrebu gdje bi trebalo sve tačno da pi?e pa rekoh da čovjek ne luta :)

binzulja
13-10-2014, 12:05 AM
Ja imam motif xs vec duze vreme i zaista nemam nikakvih problema sa njim.
Prosle nedelje sam nadogradio memoriju sa 512Mb na 1GB.Uzeo sam da probam dva modula kingston od po 512Mb i rade. Vazno je da su SDRam 168PIN PC133.
Tesko ih je naci jer su se davno okoristile na PC racunarima.
Mogu da ti ponudim da probas moja dva modula od po 256MB koje sam dobio uz motifa kada sam ga kupio, a koje sam izvadio iz sinta, pa da vidis da li su slotovi problem ili memorijski moduli.
Javi mi se na PM.

P.S. Na youtube sam video lika koji je stavio dva modula od po 1GB i rade.Probao bi i ja, ali nigde ne mogu da nadjem module tolikih kapaciteta a da su bar od istog proizvodjaca.

darkstar
13-10-2014, 01:17 AM
Problem koji imas dolazi od memorije, goran je u pravu. Nazovi oglase i probaj da nadjes istog proizvodjaca istu memoriju ... lako se skida nadji u uputstvu imas par srafova i to je to.

Drkanje je naci da odgovara memorija ja sam na kraju pogadjao po serijskim brojevima da bi sve proradilo.

Klavijaturist
13-10-2014, 09:20 AM
Hvala ljudi na pomoći! Hvala Binzulja na ponudi, javim se ako zapnem. Taman danas idem na probu do frenda koji ima XS8 pa ću mu iščupat ram i prvo to probat. Vidio sam i ja da je lik na youtube-u stavio 2 Gb i to mi je fora. Trebao bih sad radit jedan projekt sa loopvima i backing trackovima koje planiram stavit u sampler pa puštat na svirci,pa razmišljam - bolje što više rama. Imate s tim iskustva? Tipa loopovi, vokali, neki sintevi i to? Naravno, kak je krenulo više će to bit za gušt nego za kakve ozbiljnije nofčeke! :)

darkstar
13-10-2014, 09:32 AM
Radio sam to ... vukao sam ceo aranzman i matrica ispod na live rock band, odvojeni kanal klik bubnjaru, sve sa motifa, vrlo lepo sve radi... priprema je 99 posto, ako to odradis dobro problema nema.