View Full Version : Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?
DaBear
10-10-2014, 07:46 PM
evo malo da diskutujemo...nismo dugo.
Kao sto kaze naslov - sta je po vama to kad se kaze da je neko "uspeo u muzici"? Kod nas..preko..gde vec?
NIelectroy
10-10-2014, 08:36 PM
Ja mislim da je uspeh kad mozes pristojno da zivis od toga i da ti je to jedini izvor prihoda. Sa druge strane postoji i uspeh sa umetnicke strane koji je vrlo tesko ostvariv. Retko ko radi muziku koju voli i zivi od toga. Ne verujem da Nicki Minaj voli ovaj trash sto peva ali to joj donosi novac, tako da je lako doneti takvu odluku. Zaradicu novac i pevacu ono sto mi se kaze ali od umetnickog dojama nema nista. Zato je i takva muzika danas, bezlicna, umetnici nemaju hrabrosti da iskazu svoj stav, da probaju nesto drugacije vec se cvrsto drze sablona, po principu sve sto treba samo da uspem.
vasko
10-10-2014, 08:43 PM
Ja mislim da je uspeh kad mozes pristojno da zivis od toga i da ti je to jedini izvor prihoda.
mile kitic, vera matovic and 123 others likes this
Uspeo je onaj ko je pre trideset tri / četrdeset pet / pedeset godina snimio album, a mi taj album slušamo više od četvrt veka i još nam nije dosadio. Uspeh u muzici ne povezujem sa parama i životnom srećom, jer onda bi Hendriks i Morison bili najveći luzeri. A znamo da su kraljevi. Dakle, uspeo je onaj ko je ostavio nešto vredno iza sebe.
sasaristic
11-10-2014, 12:18 AM
. Dakle, uspeo je onaj ko je ostavio ne?to vredno iza sebe.
+1
Filip_
11-10-2014, 01:27 AM
Kao sto kaze naslov - sta je po vama to kad se kaze da je neko "uspeo u muzici"? Kod nas..preko..gde vec?
Pitanje mozemo postaviti umetniku (o kome pricamo ili kome se postavlja pitanje) ili slusaocu...tu ce se razlikovati odgovori :rolleyes:.
Vecina slusalaca ne bi zelela ovisnika o drogama u svom drustvu (ili prezire to, cak i one lagane, znam puno takvih u sirem drustvu), a uziva u Nirvani, Elvisu, Doors-ima, Fleetwood Mac-u i tako dalje...zar to nije malo cinicno?...:rolleyes:.
Uspeti...sta danas znaci uspeti...finansijski ili kvalitetom samog dela\albuma\pesama..ko je relevantan da komentarise kvalitet necijeg dela uopste?
Auh odoh ja u nedogled...mada je pitanje dusu dalo za forum :D.
Filip_
11-10-2014, 01:48 AM
Odgovor moze zavisiti od toga sta sam umetnik smatra svojim uspehom u muzici i u tom pravcu se i nastavi razvijati (da li su novcanice u pitanju, broj pregleda na Youtube-u, broj download-a pesama ili nesto trece...)
Moze neko ici sa onim bljutavim odgovorom: "Ako znam da sam svojom muzikom i 2 osobe oraspolozio na ovom svetu ja smatram da sam uspeo u muzici"...sto je poprilicno bljak sto rece zeka u onom vicu...
Neko drugi ce brojati "suske", rasturati sa honorarima na zurkama/svirkama, imati svoj private jet i smatrati sebe vrlo uspesnim ne razmisljajuci da li ce se njegova muzika slusati za 50 godina, kada ovaj nece ni biti ziv, jer ga to, jel'te ni ne zanima...on je u svom vremenu uspesan...
Uspeo je onaj ko je pre trideset tri / četrdeset pet / pedeset godina snimio album, a mi taj album slušamo više od četvrt veka i još nam nije dosadio.
U velikoj meri se slazem, ali..zamisli da se pesma poput Britney Spears-ove "Ups, I didi it again.." slusa i za 30 godina i bude popularna :banghead: (ili njena obrada, kao sto su 2000-tih bile popularne House obrade disco numera iz 70-tih i 80-tih), da li bih ja (ili ti) smatrao da je ona uspela u muzici ili da je muzicki svet slusalaca i ukus otisao u...persun?
Dakle, uspeo je onaj ko je ostavio nešto vredno iza sebe.
Kako da znam da li je nesto "vredno" ako se to pored svega ipak zasniva samo na subjektivnom dozivljaju (ako recimo ne racunamo kompleksnost aranzmana i smislenost teksta sto kod mnogih "vrednih" numera nije slucaj)...
Ne znam...moze se o ovome raglabati uz pivo barem 2 sata :rolleyes:.
Kako da znam da li je nesto "vredno" ako se to pored svega ipak zasniva samo na subjektivnom dozivljaju
Naravno da je u pitanju lični do?ivljaj, zato je DaBear u naslovu ove teme s pravom stavio ono "za vas".
spartakus
11-10-2014, 07:17 AM
Po meni je uspeh npr zadnji album daft panka.tu muziku bilo kome da pustish odushevice se.
Francuz
11-10-2014, 07:42 AM
Umetnik ne razmislja o uspehu nego iskljucivo o svom delu a uspeh dodje ili ne dodje zavisnosti o dela ko je stvoreno i dal se to sirikoj naradni masi svidja .A pravi umetnik samo razmislja iskljucivo o stvaranju svojih dela i nista drugo ga ne zanima .ZAto i postoji problem u novijoj istoriji novac se upleo i politika u sve svere umetnosti i samo se razmislja o profitu a ne o umetnosti .A novo komponovani umetnici sad prvo razmisljajo koliko para ce zaraditi i dal ce biti uspesam a delo ide u treci plan i zato vise nema dela koji ostaju vekovima i odusevljavaju nanovo sve novo pristigle generacije .:rolleyes:
Filip_
11-10-2014, 01:04 PM
Naravno da je u pitanju lični do?ivljaj, zato je DaBear u naslovu ove teme s pravom stavio ono "za vas".
A znamo da su kraljevi.
Jbg, ovde je stavljeno u mnozini "znamo", zato napisah subjektivno, moguce da za nekog nisu kraljevi...
Jbg, ovde je stavljeno u mnozini "znamo", zato napisah subjektivno, moguce da za nekog nisu kraljevi...
Pa eto, mogu da se kladim da ih osim mene voli bar jo? jedna osoba, tako da ostajem pri mno?ini.
Filip_
11-10-2014, 03:09 PM
Pa eto, mogu da se kladim da ih osim mene voli bar jo? jedna osoba, tako da ostajem pri mno?ini.
Posteno :D. Sry za offtopic...
VladaNS
11-10-2014, 03:34 PM
Svaki autor treba sebi da postavi hipotetičko pitanje: da li bi radije bio potpuno svoj i rizikovao da zbog toga bude slabije ispraćen od strane publike, ili da radi ne?to ?to je aktuelni trend u muzici i do čega mu nije stalo, al bi od toga moglo biti neke slave i novca. Po mom mi?ljenju, samo ono prvo je bavljenje muzikom iz pravih razloga. Ako ?eli? slavu, zovi 5 TV stanica, skini se go i protrči centrom grada. Eto ti milion pregleda za mesec dana. Hoće? pare, uvezi par kamiona robe koja se tra?i i prodaj je jeftinije od konkurencije. Samo prestani da sakati? i unovčava? najlep?u umetnost koju nam je bog podario. Posledica te monetarizacije muzike, i umetnosti u celosti, su novi blago degenerični nara?taji dece, koji znaju samo za karleu?u i guettu. Ja neću da doprinosim dodatnom uni?tavanju te dece.
Ja neću da doprinosim dodatnom uni?tavanju te dece.
E, tu je začkoljica. Neće? da doprinese? uni?tavanju. Ali nije bitno ?ta neće?, već ?ta hoće?. Hoće?, recimo, da umesto uni?tavanja doprinese? izgradnji njihovog duha i kulture, tako ?to će? biti samo svoj i kreirati čistu umetnost bez ikakvih kompromisa. Naravno, da bi to zaista doprinelo kulturnom uzdizanju dece oni to treba i da vide/pročitaju/čuju. A da bi čuli mora? ipak neke sitne kompromise da prihvati?, jer ako je previ?e hermetično ni?ta od ispunjavanja plemenitog cilja. I tako, mic po mic, ili svira? gluposti za mase ili odustaje? od dru?tvenog boljitka.
alfom
11-10-2014, 05:54 PM
Je li ovaj (ispod, na slici) uspio? A, kom?ije će da ga biju zbog preglasnog R&R.
DaBear, te?ko ti je ovo pitanje za odgovoriti.
Sva?ta je tu u igri. Je li se J.S. Bach bavio muzikom da bi moja generacija o njemu učila u ?koli kao o velikanu, jel', 'ozbiljne muzike'? Isto pitanje za G.Gershwina, ili G. Bregovića, ... ili tebe, na kraju krajeva ; da li autor 'Brazila' smatra da je uspio u muzici? Za?to (bilo da 'da', bilo da 'ne').
Ne mogu izbiti iz odgovora na postavljeno pitanje, pojam : 'posao za zaraditi lebca'; a to su znali, to im je bilo zanimanje.
Jesu li radili za konzumente? Pa naravno. Nema konzumenata, nema mecena, nema lebca.
Jesu li u svoja djela ugradili svoje viđenje, odn. parče sebe? Naravno. Imali su tu sreću da ljude zanimaju oni, odn. način predstavljanja sebe kroz svoj posao.
Jesu li koristili naučena znanja i stečene talente? Jesu i to. Itd., Itd.
E, sad', jesu li u?ivali u svom poslu, u pa?nji koju su im konzumenti (na ovaj ili onaj način) poklanjali? Jesu i to.
Sve je to izmije?ano : lebac, lični izra?aj, činjenje da se neko na pet minuta dobro osjeća, da sam mu na pet minuta privukao pa?nju, da me rado sreću, razgovaraju sa mnom, sjećaju me se, ve?u uz muziku, bla, bla, bla, ...
Jesam li uspio? Jesam. Onoliko koliko mi je omogućeno. Za?to tako mislim?
i/ ot?kolovao sam se baveći se muzikom; ii/ u onoliko koliko sam 'stvorio' unio sam sebe, ne misleći na zaradu, nego isključivo da na ovaj način 'progovorim' o dotičnoj temi; iii/ odgojio sam lijepu grupu mladih ljudi u muzičkim vodama; iv/ mnoge mlade sam poučio izvođačkim finesama i kulturi pona?anja na pozornici (a i u muzičkom ?ivotu uop?te); v/ ne?to sam i snimio, pa ima traga; vi/ u?ivam baveći se muzikom (mno?tvom onoga ?to je u njenom sadr?aju); itd. itd.
Jesam li : Oldfield, Sanja Ilić, Robert Nemeček, Bata Kovač, ili Marko Brecelj, ... , ... ? Nisam.
Mile Ćunić, Bora ?teka, Lepa Lana, Jana, Vrana, Sranja... ? Nisam.
Pa nemam veze sa uspjehom u muzici!!!
E, imam! :-)
alfom
11-10-2014, 07:01 PM
... Hoće?, recimo, da umesto uni?tavanja doprinese? izgradnji njihovog duha i kulture, tako ?to će? biti samo svoj i kreirati čistu umetnost bez ikakvih kompromisa. Naravno, da bi to zaista doprinelo kulturnom uzdizanju dece oni to treba i da vide/pročitaju/čuju...
Začkoljica. Dobro napisano.
?ta je čista umjetnost? Ono ?to rekne Komisija protiv ?unda, iskustva iz onog '?to je dobro' iz pro?lih vremena i od nekoga progla?eno 'čistom umjetno?ću', ili ?ta? Te?ko je to pitanje, odn. te?ko je na njega odgovoriti. Jbg. te?ko je odgovriti na to.
Kako onda naprijed? Ako se potvrda za umjetničku muziku nalazi u iskustvu prethodnog vremena, kako onda naprijed?
Je li 2Pack mjuza : ?und, umjetnost, bezumlje, kvalitet, ?ta li?
?ta je uop?te umjetnost? ?ta je umjetnička muzika? Ima li u dnevnoj muzici umjetnosti?
Ja imam svoje viđenje o tom odgovoru. Ali, izvor odgovora nije preporučljiv za navođenje ovdje, pa neka ...
Mislim da DaBear dobro zna za ove začkoljice, pa je ?elio da malo razdrma forum pitanjem koje ima odgovor u : "sto ljudi - sto razumijevanja i mi?ljenja". :-)
BlasterMaster
11-10-2014, 07:33 PM
prvo da bi uopste pricali o ovome moramo da znamo sta je uspeh, da definisemo sta znaci uspeh...
konkretno na pitanje sta znaci pojam "uspeo u muzici" mogu da kazem da je "uspeo u muzici" ustaljena fraza koju svi koristimo, i ako se tako posmatra kako je, ta fraza trenutno oznacava slavu dobre pesme turneje marketing novac status muzicke zvezde. i ta fraza uspeti u muzici je tako opste prihvacena i koristi se u stalnom recniku...
e sad sta stvarno (znaci bez navodnika, ne pricamo o frazi) znaci uspeti u muzici, moramo da definisemo pojam USPEH i pojam MUZIKA i jedno i drugo je toliko relativno da zavisi od coveka do coveka...
USPEH je ostvarenje ili zavrsenje neke akcije u vec odredjenom vremenskom periodu u okviru odredjenih parametra. u prevodu, uspeh je ostvarenje vec unapred zacrtanog cilja. to je definicija reci uspeh. ako sebi zadas cilj procitacu knjigu do sutra, i to odradis, to znaci da si uspeo u svom cilju... e taj cilj je ono sto je relativno kod svakog... pogotovo kod muzicara ili nekih drugih vrsta ljudi "slobodnih strelaca". nekom je uspeh da napise tekst za pesmu, nekom je uspeh da nauci na kraj sela zuta kuca, a nekom je uspeh da napuni arenu, a nekom trecem da rasproda turneju po svetu...
karakterisati nesto dal je muzika ili nije je vrlo sebicno, jer je to licni dozivljaj, i to dal je umetnost ili ne, takodje... rec koju svi trazite je larpurlartizam - iliti umetnost radi umetnosti - teorija koja drzi da umetnost nema nikakvu drustvenu ili moralnu funkciju, i jedini cilj tog umetnickog dela je da bude lepo.
pitanje koje bi bilo mozda bolje je "sta je vas sledeci uspeh u muzici" i da svako iznese cilj koji bi za njega predstavljao uspeh...
po meni , svaki put kad ostvarim neku pesmu, kad zavrsim miks, kad odsnimim nekog kako sam planirao predstavlja uspeh u mom muzickom stvaralastvu. svaki put kad u studio ubacim neki novi komad opreme je za mene uspeh... to ne znaci da ne prihvatam i tudja misljenja sta je uspeh, niti da li bi neciji standardi i mene zadovoljili... hell yea, i ja bih voleo da rasprodam turneje zasto da ne, ali nije moj primarni cilj...
na kraju dana samo znam, da je cilj svakog coveka da ostvaruje svoje ciljeve a ne tudje, i da se na kraju mnogi osvrnu i shvate da nisu uspeli iako imaju avione kamione...tako da svi ti "uspesni" bendovi i muzicari, mozda nisu ni ostvarili svoj nego neciji tudji uspeh :wink: a mozda neko ko u knez mihajlovoj svira gitaru i vrati se kuci nasmejan zivi SVOJ muzicki uspeh...
i za kraj jedna misao koju bi podelio sa kolegama muzicarima ovde: mnogi postignu ono sto su zeleli, a izgube sve ostalo :wink:
Sterija:
Списатељи све силе ума свога на приватна дела обраћају, а к сочиненију дела једног, које се воопште целог народа тиче, само часове одохновенија, тј. у којима списатељ пишући одмора тражи (!!!) посвећавати могу. Сад какова сочиненија следовати морају, лако се може закључити.
DaBear
11-10-2014, 08:40 PM
pitanje koje bi bilo mozda bolje je "sta je vas sledeci uspeh u muzici" i da svako iznese cilj koji bi za njega predstavljao uspeh...
nije lose...ili jos bolje, Nek svako objavi ovde svoj sledeci cilj (targret / goal) i nek opet prijavi kad je to obavio ? da se vidi koliko se "mrchi" oko pesme.
Inace, moze ovo do zore...kao i sve drugo, svako ima svoju viziju uspeha u bilo cemu...bilo je par interesantnih razmisljanja...
LAMPASH
11-10-2014, 10:44 PM
Po meni je uspeh npr zadnji album daft panka.tu muziku bilo kome da pustish odushevice se.
Hm, ja se nisam odusevio i sta onda:grin: Daft-ovci nisu uspeli:D
A pazite ovo, po meni su uspeli kompozitori poput Rahmanjinova, Mocarta, Lista, Sopena... cija se muzika slusa danas i slusace se dok je ove civilizacije. E sada, uspeli su i pojedini izvodjaci koji tu muziku dan danas izvode poput Kisina, Pogorelica, Langa... A uspeli su i ljudi, graditelji instrumenata cije ime vekovima pise na instrumentima na kojima se ova muzika izvodi: Petrof, Steinway, Forster...
Eto mog vidjenja uspeha:wink:
branoy
12-10-2014, 12:09 AM
pa kao nesto da je uspeo u muzici (ne svoj, nekoj) da promeni neku harmoniju, neki detalj, nesto slicno, tako? pa onda opet uspece u nekoj drugoj nesto da odradi pa ce biti zadovoljan, uspeo covek !! trikovi su tu neminovni, hahh ahahahaha
logicnija je uspeo sam u zivotu sa muzikom !!
spartakus
12-10-2014, 07:21 AM
Po meni je mike olfild pokidao za sva vremena,takodje i madona,sting....itd...itd..
DaBear
12-10-2014, 09:04 AM
Pa neka moja definicija bi bila - kad se neko od muzike (bilo kakve..komerc ili ne) obezbedi za ceo zivot i onda se zajebava i radi sta hoce!
Bob Dylan je jednom rekao:
?A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.? vrh!!
disco violence
12-10-2014, 09:30 AM
Za mene bi uspeh bio nesto slicno,moci baviti se njom,živeti od nje i ostaviti trag.
nije lose...ili jos bolje, Nek svako objavi ovde svoj sledeci cilj (targret / goal) i nek opet prijavi kad je to obavio ? da se vidi koliko se "mrchi" oko pesme.
Pesma Rokoko, autor je pevač/gitarista mog benda. Snimljen je demo, sve ?ivi instrumenti, bez "klika". Previ?e vuče na rane sedamdesete i hard rok, koji inače te?ko varim. Poku?avam da smislim aran?man koji će je preobratiti u ne?to sasvim drukčije. Prijaviću kad bude gotovo.
DaBear
12-10-2014, 10:18 AM
Za mene bi uspeh bio nesto slicno,moci baviti se njom,živeti od nje i ostaviti trag.
Jedini je problem sto potraznja i moda ide gore dole...znaci ako si kompozitor - moras da vladas raznim stilovima (da bi ostao aktuelan i imao pesme koje donose pare sve vreme)..ako imas studio - moras da si stalno konkurentan sa cenama i opremom...
najbolje je da se za kratko vreme "zgrne" dovoljno da dugo traje. Naravno, ovo je najtezi scenario za ostvariti...
lik koji je bas to uradio i sad se zeza na svetskom nivou - Will I Am.
Pored muzike, tu je sad razvoj apps, tehnologije (izbacuje smart watch, kola i jos brdo drugih produkata koje je razvijao od para od muzike i para ulozenih u Beats itd...) ali ovo je vec svemir za sve nas....
da dodam jos malo...najbolje je ako se sto vise uradi dok je covek mlad i sam. Cim krene neka veza, zena, deca SVE uspori mnogo i ukoliko do tad vec dati muzicar / kompozitor nije faca - nema leba! Ako se od muzike prezivljava dok si sam - jos teze je prezivljavati sa porodicom...
Primera radi - 99% muzicara / artista / producenata i cega vec, su postigli to o cemu pricamo mnogo pre 30-te godine zivota...
alfom
12-10-2014, 11:09 AM
Kod sviju ima, đe-đe vi?e, đe-đe manje, dobrih odgovora.
Leonard Cohen (http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DiW8 rFho6In8&ei=nlI6VNnlO5GS7AaJzYCIDA&usg=AFQjCNGFFvuDtVyJ350cWidHtq45VjvFug) je car u ovome.
Moram ga dobro izučiti.
p.s. Nije daleko od teme ; evo dado?e recept :-D
http://scoreahit.com/TheHitEquation
http://www.gizmag.com/predicting-hit-songs/20939/
BlasterMaster
12-10-2014, 05:20 PM
stvarno ima par dobrih odgovora ali da napomenem opet, vracate se na to sta za vas predstavlja uspeh a ovamo spominjete druge ljude :D... dajete odgovor na pitanje "ko je po vama uspeo u muzici?" a ne sta bi po vama (sta je za vas) bio uspeh u muzici...
kad vec gledamo druge, nemojte misliti da je sve bas fenomenalno kod svakog mega benda... recimo 30sec to mars su i posle skoro 3 miliona prodatih albuma i dalje bili duzni emi-ju skoro 2 miliona dolara(!!!) sto ce reci toliko rada i uspeha i opet dzabe... dok su neki muzicari krenuli da snimaju iz neke ljubavi, neki svoj zanr, odjednom skrenuli paznju na sebe, krenuli indy, i vrlo pristojno zive od toga, u smislu ne moraju vise nikad da brinu za svoju finansijsku i materijalnu egzistenciju...
kod primera will i ama sto rece dabear, to su vec "moguli" u muzici, koji su posle mukotrpnog rada, i godina plesanja sa djavolom, shvatili da jedini nacin je da probiju i postanu brend za sebe i da uloze u druge sfere... pogotovo muzicari hip hop zanra, pa imamo jednog jayz-a kojem muzika ne donosi ni 5 posto godisnjeg incomea, i jednog drea koji je prodao svoj udeo u beatsu...
po meni pojam sta bi znacilo kod nas uspeti (da ne gledamo vise te proklete amere) bi bilo da muzicar radi muziku koju zaista voli, i da je radi sa uzivanjem, sa ljudima koje voli i sa kojima se razume, i da od tog rada ima za sasvim pristojan zivot i za ulaganje u svoje kreativne vizije... znaci ko sto neko rece, probudi se, zivi muziku, i legne nasmejan i tako u krug :)
znaci po kliseu radi ono sto volis i voli ono sto radis (i bez mnogo nerviranja)
my 2 dinara
awacs
13-10-2014, 02:55 PM
Meni izraz ?uspeh u muzici? podrazumeva da slu?alac nema pojma ko je autor, a da ipak ?eli da saslu?a kompoziciju do kraja. Drugim rečima, u muzici si uspeo tek kad postane? anoniman. Zato sam uvek voleo radio, i to onaj bez displeja na kome pi?e ime stanice ili ne daj bo?e ime pesme.
Pozdrav,
Vasa
spartakus
13-10-2014, 07:19 PM
Uspeh je kada napravish pesmu i okacish na you tube i pocnesh da molish sve poznanike aj lajkujte please,please.i onda sakupishe more lajkova a stvar krsh(dosta ljudi ce lajkovati a nece ni poslushati,to znam).i ono kao ej ja imam more lajkova tetka,techa,cica strina i ostala familija cim upali komp pusti po 10puta(10pregleda za 10min od jednog clana )a porodica iz inostranstva ima vishe vremena pa pushta po 20puta)sory off topic
spartakus
14-10-2014, 11:10 AM
Naravno ovo je bila samo sala(a u svakoj sali ima malo i istine)..jedan kolega sa posla me je isprovocirao sa neko pricom pa sam morao ovo da napisem,bilo je jace od mene(nisam racunao ima i familiju iz kurshumlije i prokuplja pa i oni po 10puta,a i baba iz sida takodje)..
DaBear
14-10-2014, 12:15 PM
Naravno ovo je bila samo sala(a u svakoj sali ima malo i istine)..jedan kolega sa posla me je isprovocirao sa neko pricom pa sam morao ovo da napisem,bilo je jace od mene(nisam racunao ima i familiju iz kurshumlije i prokuplja pa i oni po 10puta,a i baba iz sida takodje)..
Za tebe i za ostale po pitanju Youtube pregleda i lajkova - procitajte ovo (kako sistem radi). Tu se vrte velike pare za oglase koji su oko tih video klipova i Youtube placa za te oglse ALI zato pazi da tamo neko ne sedi i okida / refreshuje stranicu svaki cas... nije to kao sto se misli kod nas.
https://boostlikes.com/blog/2014/05/youtube-calculate-video-views
spartakus
14-10-2014, 02:23 PM
Drago mi je sto tako.
ANITA
12-12-2014, 10:28 PM
Zanimljivo pitanje DaBear, a Dylanov citat je točno to. Zapravo, uspjeh u muzici ili općenito definiran "uspjeh u ?ivotu" ne mo?e se razdvojiti.
Za mene uspjeti općenito znači da si ?ivio tako da si spreman pozdraviti se sa ?ivotom - bez regreta. A uspjeti u muzici (meni) znači izliti iz sebe točno ono ?to ima? potrebu dati svijetu, u točno tom obliku u kojem to do?ivljava?, sa svojim potpisom u svemu ?to radi?, bez kompromisa (osim onih koji te tjeraju na rast!! a takvih je puno i treba ih znati razlučiti, jer to je ponekad ona tanka linija između amatera i profesionalaca, gdje se amater podvija i previ?e ili nikako, jer ne zna prepoznati područje učenja kojem se treba prepustiti kako bi svoj cilj realizirao jo? bli?im svojoj viziji) i ONDA da taj spoj tvog talenta, znanja, rada, posvećenosti, izvrsnosti, vremena i ideja - bude prepoznat i plaćen i da indirektno ili direktno doprinosi svijetu i ljudima.
AudioStorm
20-12-2014, 01:14 PM
Meni izraz ?uspeh u muzici? podrazumeva da slu?alac nema pojma ko je autor, a da ipak ?eli da saslu?a kompoziciju do kraja. Drugim rečima, u muzici si uspeo tek kad postane? anoniman. Zato sam uvek voleo radio, i to onaj bez displeja na kome pi?e ime stanice ili ne daj bo?e ime pesme.
Pozdrav,
Vasa
Vaso,genije :thumbsup:
I ovo moze u udzbenike slobodno ;)
Bob Dylan je jednom rekao:
?A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.? vrh!!
tajna92
21-12-2014, 08:26 AM
Pa, uspeo si kad postignes ono sto ti je bio krajnji cilj.
Sve je stvar licnosti, neko posle mnogo godina rada nije jos zadovoljan postignutim dok bi drugi za istog rekli - da je uspeo.
awacs
21-12-2014, 03:33 PM
Pa, uspeo si kad postignes ono sto ti je bio krajnji cilj.
Sve je stvar licnosti, neko posle mnogo godina rada nije jos zadovoljan postignutim dok bi drugi za istog rekli - da je uspeo.
Hehe, to je odgovor na pitanje ??ta je uspeh u ?ivotu??. I dalje mislim da uspeh u muzici nema veze sa ličnim do?ivljajem, naprotiv. Bah je uspeo u muzici utoliko ?to su ljudi na matorim Nokiama (sa biperom) birali njegov Bure u e-molu kao zvono prosto zato ?to im se svidela muzika. Čak i oni kojima su Kurir i Blic omiljeno ?tivo.
Pozdrav,
Vasa
tajna92
21-12-2014, 04:13 PM
Moze, a i ne mora bit' :)
Ja bih ipak ocenu o uspehu ostavio da svako sebi izmeri da li je ili nije uspeo.
Sa naseg stanovista Bah (i mnogi drugi) su uspeli, ali je pitanje da li su oni zaista tako smatrali ili je bilo nesto vise sto su hteli a nisu mogli?
Ja bih rekao da je Federer uspeo u tenisu, a on i dalje place kad izgubi mec :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.