PDA

View Full Version : Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

dexy1970
06-10-2014, 01:14 AM
Pre svega puno postovanje svima na ovom forumu.
Znam da je ova tema obradjivana u bezbroj navrata i ne samo ovde nego i na drugim mestima.Dakle , nakon svih mogucih pokusaja da resim problem ponudjenim resenjima i tutorijalima nisam uspeo....:mad:
Najpre upozorenje da radim sa potpuno amaterskom "masinom"...
Lenovo t410 ...Win7 64 bit , Intel Dual core I5, 2.67 GHz ,6 GB..Cubase 5..Integrisana zvucna.
Bez velikih ambicija , vise kao malo zezanja, uz ovo koristim midi controler Korg Micro Key 37...
Evo u cemu je problem.
Praktincno je nemoguce "usnimiti" razlozeni akord na klavijaturi.Da ne govorim o ritmicki zahtevnijim akordima.Na snimku se dobija , recimo svaki drugi ton , potpuno van ritma pesme...:banghead:.Dakle ovo se desava kada usnimavam jednu jedinu traku!?
Koristim Asio4All drivere (poslednji update) i prikazana input latency je 6,3...a output 5,8.Prema svemu sto sam ja do sada procitao ovi parametri nebi trebali ovako pogubno delovati na zvuk.
Uzgred , pomislio sam da nije problem do klavijature ,ali nije.Na suvo (dakle bez usnimavanja) sve radi perfekt.
Cenio bih svako misljenje jer je frustracija dodirnula plafon...:cry:
Pozdrav

Filip_
06-10-2014, 11:52 AM
Cenio bih svako misljenje jer je frustracija dodirnula plafon...:cry:

Sa "integrusom" ne mozes dalje od toga stici...(kod latencije)...

P.S. - Probaj jos u meniju za Asio4All smanji latenciju sto vise mozes, (buffer povecaj), pa vidi, mada ne verujem da ces mnogo toga promeniti.

dexy1970
06-10-2014, 04:06 PM
Ne , nema apsolutno nikakvog efekta nakon podesavanja u ASIO4All drivera.
Potpuno sam svestan da bez sound card-a nema nikakve ozbiljne price.Ali kao sto rekoh , krenulo je to amaterski.I odlucio sam da idem dalje dakle u nabavku kartice i zamene jos jednog ram slota from 2 to 4 GB.Kartica u vrednosti 200-250 $....Ali ....sta sada?
Kao sto rekoh , koristim samo Korg mini kontroler koji je preko USB-a konektovan sa kompom.Ne vidim na karticama mogucnost usb povezivanja midi kontrolera...!?Na svim "reviuw" midi kontrolerima vidim da se bodu direktno u komp bez ikakvog interface-a....Jasna mi je prica midi ulaz-izlaz = usb...na klavijaturama ali ovo mi je nepoznanica pa bi savet dobrodosao.

Francuz
06-10-2014, 05:00 PM
Jesi probai sa Kx driveri neznam dal to fukcionise na integrusu na Creative live radilo davnih dana .

LA-2A
06-10-2014, 05:33 PM
dobrodosao u klub piano roll kompozitora :)

dexy1970
06-10-2014, 08:26 PM
I dalje bez pravog resenja.Midi keyboard pravilno rutirao kroz VST connection.Da dodam samo kako sa "drum kitovima" nema nikakvih problema (kapiram da su manji po gabaritima) dok keyboard akord jednostavno nemoze da "proguta' u celosti , nego ga zapisuje delimicno.

Ono sto me u ovom trenutku najvise zanima , kako drugacije povezati Midi kontroler keybord nego li preko USB-a , kao jedine moguce opcije? Gde bi sound card doprinela ovoj prici ako Midi kontroler nebi isao preko nje , a na njoj (sound card) , nema takvog porta.

Filip_
06-10-2014, 10:48 PM
Ono sto me u ovom trenutku najvise zanima , kako drugacije povezati Midi kontroler keybord nego li preko USB-a , kao jedine moguce opcije?

Nema kako drugacije..niti bi pomoglo nesto...

Gde bi sound card doprinela ovoj prici ako Midi kontroler nebi isao preko nje , a na njoj (sound card) , nema takvog porta.

Doprinela bi kroz druge i drugacije drajvere, rasteretila procesor...bolja optimizacija za odredjene audio "rezolucije"...nebitan bi bio podatak da se kontroler vezuje preko kompa (USB), a ne preko zvucne...mada po meni MIDI je MIDI, ali sta sad :rolleyes:.

darkstar
06-10-2014, 11:23 PM
Glupo pitanje ... da ti nije ukljucena kvantizacija?

dexy1970
06-10-2014, 11:59 PM
[quote=darkstar;362036]Glupo pitanje ... da ti nije ukljucena kvantizacija?[/quote

Nije glupo , not at all....:grin:.hvala do neba...to je bilo u pitanju.
Moguce da nisam na pravi nacin opisao svoj problem te sam zbunio ostale.Ali kao sto pise gore u podnaslovu "pravo mesto za pocetnike"...:cry:
Mozda ovo resenje posluzi jos nekome, dakle rezime...."automatic midi record Quantize"...treba staviti na off kod problema "gutanja" (nastanka gapova ) prilikom usnimavanja.
Hvala jos jednom , najvise volim jeftina resenja.

darkstar
07-10-2014, 12:47 AM
Masina ti uopste nije amaterska, dokupi neku jeftinu usb kartu i lomi.

Drago mi je da je problem resen.