Log in

View Full Version : Problem sa Ableton Live 9.1

lakistrike
04-10-2014, 10:59 PM
Jel imao neko nekad problema sa detektovanjem vst-ova u Abletonu?

Svi plugin-ovi su mi u jednom folderu koji sam dodelio za Ableton i svi su 64bit-a kao i program tako da u tome nije problem.

Sve ostale vst-ove detektuje ali kad ubacim npr. "DSK Indian DreamZ" vst on ga ne prepoznaje... i jedan je od onih sto se ne instaliraju... :hm:

Filip_
05-10-2014, 01:18 AM
Sve ostale vst-ove detektuje ali kad ubacim npr. "DSK Indian DreamZ" vst on ga ne prepoznaje... i jedan je od onih sto se ne instaliraju... :hm:

Koje jos ne detektuje? Pise "sve ostale detektuje, ali ne DSK Indijan Dreamz". Kontam da pod one koji se ne istaliraju mislis na one kod kojih samo dll ubacis u VST folder...

Nailazio sam do sad na puno bagova vezanih za odredjene verzije VST-a i DAW-a (posebno kod onih VST-a koji nemaju install nego se radi rucno). Vidi radi li taj VST pod recimo Cubase-om ili Studio One-om...ako radi onda je do verzije Ableton-a. Btw 9-tka jos nije "prosla" kod mene iako je imam instaliranu, ima jos bagova tu, a da ne pominjem glup rezim automatskog zatvaranja foldera za Pluginove i semplove u levom internom broswer-u koji me izludi za 5 minuta i koji jos nisu sklonili u novim verzijama :mad:)

Mika Technika
05-10-2014, 09:18 AM
Imas novu verziju 9.1.5 pa vidi kako se kod nje ponasa taj vst, ne moras brisati tu, mozes sa 9.1.5 preci preko te stare.

talk

lakistrike
05-10-2014, 11:15 AM
U FL-u ga registrje odmah. Da, mislim na te koji se samo kopiraju u folder. I nisam probao sa drugim vst-ima. Moguce da je do crack-a. :grin:

Sto se tice tog automatskog zatvaranja, nisam primetio da se kod mene to desava...

Filip_
05-10-2014, 01:53 PM
Sto se tice tog automatskog zatvaranja, nisam primetio da se kod mene to desava...

To je po default-u tako od verzije 9. Problem resava drzanje ctrl-a prilikom otvaranja foldera (sa semplovima ili plug-inovima isti djavo), tada ne zatvara ostale, ali cim jednom zaboravis da drzis ctrl sve foldere prethodno otvorene opet zatvori :mad:. Koliko vidim po forumima to je i dalje tako u novijim verzijama devetke...

Ovo sto rece Mika probaj, pa vidi posle nadogradnje na 9.1.5. da li se isto desava.

lakistrike
05-10-2014, 02:31 PM
A na to si mislio sa automatskim zatvaranjem, da tako je i kod mene, mada mi ne smeta, vrv jer sam tek poceo da ucim ableton...

Probao sam sa 9.1.2. jer nisam nasao 9.1.5. za win, ali i dalje se nista ne menja...

Filip_
05-10-2014, 03:01 PM
Probao sam sa 9.1.2. jer nisam nasao 9.1.5. za win, ali i dalje se nista ne menja...

Pazi, otisao sam na njihov zvanicni sajt, nigde ne pise da je to 64 bit-ni instrument...stavi ga u folder gde su ti 32-bitni VST pluginovi i instrumenti (ako su 64 bit-ni u C:\Ptogram files\"VST dir" onda ovaj stavi u C:\Program Files x86\"VST dir") skeniraj plug direktorijum u Abletonu i vidi da li ga nalazi tako.

Takodje nekad moras kreirati pod folder sa imenom plug-ina u folderu VST pa onda ubaciti tamo dll da bi ga DAW "video". (Zasto tako, ne znam, govorim iz iskustva, a i priznajem, nekad je i preglednije nego imati sve u root-u VST direktorijuma)

P.S. - Ja sam trenutno bez DAW masine, sklapa se nova konfiguracija, skuplja kes, pa nisam u mogucnosti da gajbi proverim da li radi kod mene.

lakistrike
05-10-2014, 03:06 PM
Npr. Fl ga prikazuje kao VST [64]. Pokusavao sam sa subfolderima... Nista, probacu da ga smestim u 32 bita i ako hoce hoce,ako nece nek se j*** :grin:

Naci cu druge vst-ove koji rade...

lakistrike
05-10-2014, 03:18 PM
Ustvari, jel ima neki vsti slican ovome, sa asian perkusijama?

Filip_
05-10-2014, 04:25 PM
Naci cu druge vst-ove koji rade...

Upravo to :).

Ustvari, jel ima neki vsti slican ovome, sa asian perkusijama?

Slican ne znam (instrument, da je free i da je oko 15 MB :rolleyes:), ali "nabavi" World Impact Global Percussion ili World Percussion od Evolution Series za Kontakt i mislim da ces imati sve sto ti treba i jos mnogo vise :).

Rhino
07-10-2014, 12:37 AM
Kad sam vec tu....

Ima li neko preporuku za neke ableton tutorijale?

Gledam jednom kolegi workflow tamo, i za neke stvari uzasno brzo stize do odredjenih ciljeva za koje ipak treba manuelnog tweakovanja po steinbergu..

Ali kad mu vidim onaj interfejs imam osjecaj u stomaku kao posle roler koustera... Nemam zivaca bez video tutorijala da se upustam u to :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

spartakus
07-10-2014, 03:14 PM
Pogledaj neshto od tom cosma ili josh bolje od mr billa..oni ubijaju kako rade ja sam za kratko vreme bash dosta pohvatao fora..

Djono
13-10-2014, 12:09 PM
Ovaj lik je skroz ok, ima brdo tutoriala.

https://www.youtube.com/user/SadowickProduction

hofmann
13-10-2014, 04:16 PM
definitivno je 32 bitni plug, sad sam ga probao. Skini jbridger i radice.

ps: neces valjda tek tako odustati bez borbe :razz:

poz

lakistrike
13-10-2014, 07:04 PM
Jeste, FL ga je prikazivao kao 64 jer se jednostavno nalazio u Program Files-u za 64 bita. Uglavnom, na kraju sam instalirao 32-bitni Ableton da se ne zezam sa tim stvarima.