View Full Version : Pt ili logic?
denis92
03-10-2014, 10:11 AM
Postovani, do sam koristio win7, quad procesor, 8 gb rama...cubase 5, kontakt 5, ez drummer, i hrpu plugin-a. Kako smo u bendu nabavili presonus 16.4.2 presao sam na mac. I5, 2,5Ghz, 8 gb rama, 1 Tb harda. Posto mi je os x potpuna nepoznanica do sada imam par pitanja . Htio bih napravit desetak pjesama sa bendom preko miksete. Da poslije svaki kanal radim kako spada. Probao sam onim Capture sto dolazi uz mixer i nisam zadovoljan. Logic x ili Pro tools?? Poslije bi neke svoje projekte radio, snimao bi preko miksete vokale, gitare.. A sve ostalo bi preko midi-a vukao. Hvala na odgovoru, ne zamjerite. Nov sam, tek ucim, al imam puno ljubavi i zelje da naucim.
awacs
03-10-2014, 11:04 AM
Ako si već na početku potpuno je svejedno — oba ćeš morati da upoznaješ ispočetka :) Oba su sjajna i mogu sve što ti padne na um (i još mnogo toga što ti ne pada na um :)). Jedina stvar koja malo više ide u prilog Pro Toolsu je što je on postao industry standard, pa ako ti je plan da u budućnosti postaneš profesionalni DAW operater, snimatelj... onda je zgodno poznavati ga.
Nego, zar se uz taj mikser ne dobija i Studio One Artist? Studio One je pak odličan za upoznavanje sa generalnom logikom DAW-ova, editovanjem, efektima, insertima, takoreći sa principima rada u DAW-u. Posle na pijaci pronađeš Studio One Professional i... hehe. Moja dva dinara.
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.