PDA

View Full Version : Problem sa monitorima

zarma
26-09-2014, 08:39 AM
Pozdrav svima,nov sam "odje" i imam problem koji ne znam kako da resim jer ne znam ni koji je sam izvor istog.Dakle ovako,postavka kucnog studija je sledeca

Focusrite pro 24 DSP (stara 3-4 meseca,radila perfektno kod bivseg vlasnika,kupljena pre 2-3 dana)

KRK VXT6 - Stari par godina,prosli kroz sve i svasta ali funkcionisu super i super se cuju (Levi je malko produvao na visokotoncu,dajte savete kako to da resim obzirom da ima tu elasticnu membranu ne znam dal je pametno samo uzeti i premazati nekim lepkom da ne izbija vazduh :s ?)

Windows 8 x64 (Pirat,neaktiviran)

Firewire input card (kinez)

E sad na problem.Problem nastaje nakon sto pc ode u standby mode i kad se vratim kuci i promrdam i kliknem misem,pri podizanju sistema monitori izbace jako cudan zvuk (kao da prde) i na kraju se cuje jak kratak signal i tu dolazi do tisine.Nakon toga nemam zvuka na windowsu nego moram da palim gasim kartu,da restartujem win itd.

(evo cak sam i klip snimio)

https://www.sendspace.com/file/pfswo7

Citam svuda po netu i mnogi ukazuju da je problem sa strujom-kablovima i da bi treba da uzmem neke balansirane kablove (noob sam ne znam za njih :da: )

Sta mislite u cemu je problem?Inace kad restartujem komp i dobijem zvuk radi ko zmaj.Hvala unapred :)

disco violence
26-09-2014, 09:22 AM
Monitore pali tek kada podigneš sistem,a gasi pre gašenja sistema.

Bockie
26-09-2014, 09:22 AM
To je do drivera, a ne do karte.

Sam sleep mode i nije neko srećno re?enje realno. Uvek neki "bag-ovi", večiti problem, pa i kad radi, "radi deset puta, jedanaesti skuca"...

Savetujem da podesi? monitor (ekran) ako ?eli? da se eventualno gasi, a računar ne...!
Za same komponente raunara je ?tetnije "pali - gasi" cimanje nego da stalno radi! Zbog oscilacija u temperaturi itd....a i skucanih drivera...:wink: