View Full Version : Preporuka za karticu
StevicaNish
25-09-2014, 01:43 AM
Ljudi jedan moj prijatelj planira da pocne da nesto malo snima i dvoumi se oko izbora kartice, ja i nisam neki expert kada su kartice u pitanju tako ako bi mogli malo da pomognete, zapale su mi za oko par kartica koje su low buget koje on moze da kupi, vi recite da li je dobra neka od njih jer sve spadaju u istom cenovnom rangu. Preporucio sam mu: Alesis io2express, M-Audio Fast track, M-AUDIO Fast Track Pro, Lexicon omega... :wink:
imas već hrpu ovakih tema gdje se jos između ostalog spominje i focusrite scarlet 2i2.
kvaliteta izrade je puno ispred navedenih. Alu kuciste, dobri potovi, i sve dobro funkcionira (osobno ju imam).
Bockie
25-09-2014, 09:52 AM
Bitnih razlika nema. U tom rangu - sve je smeće.
No, M-audio i Focus će pru?iti "manje zabave" oko drivera i bolju podr?ku generalno, pa su eto, bolji izbor...:rolleyes:
StevicaNish
26-09-2014, 02:23 AM
Hvala vam, jos uvek nista nisamo odabrali. :) Taman kad ste tu imam jedno pitanje za vas u vezi moje karte u pitanju je pulsar 2, primetio sam da kartica ima bas dosta suma tu negde oko -70 db, znaci cujem u sluskama taj sum kada ih pojacam, primetio sam da kada mrdam tockic misa gore dole to sustanje se smanjuje i pojacava. Da li sve pci kartice imaju taj problem ili ne?
Bockie
26-09-2014, 08:32 AM
-70db?! Neke jeftine karte ni nemaju toliki opseg...:wink: To je praktično granica čujnosti (nije, ali je veoma tiho), pa ako to pojačaš, da - čućeš prilično - ništa! I šum... Koji još dodatno mogu pojačati eventualni limiteri i kompresori.
Koliko kapiram, imaš Creamware pulsar 2...Što je svojevremeno bilo jako dobro.
Verovatnije je da šum generiše nešto čime "guraš" sound na zvučnike ili sluške, jer ta karta ima samo linijski izlaz....
Na pojavu šuma utiče niz stvari... Kvalitet napajanja u kućištu, kvalitet kablova, veza, kvalitet pojačala itd... Ali kumulativno ne bi trebalo da to sve bude tipa da je pola signala šum... Onda je negde problem ako je tako...
Nemania
26-09-2014, 10:35 AM
Ja imam pulsar 2,samo plus verziju, samo sto mi sada stoji u kompu,ne koristim je,jer je skup novi softver koji podrzava 64bit..inace kartica je jos uvek dobra, imaju neki svoj smek. Znam o kom sumu pricas,imaju ih sve. Nije ti do kartice
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.