View Full Version : Kako do ''Beatport-a"?
ElevatorButtons
12-09-2014, 02:52 AM
...recimo?
Produciram nesto vec neko vreme i hteo bih da to podelim sa sirokim narodnim masama, i interesuje me kako da se to pojavi na, recimo, beatport-u? Kontam da mi treba izdavac, label, sta vec... Jasno mi je da nije pljuni pa zalepi, da to kosta itd. Kako to ide?
mekonin
12-09-2014, 09:47 AM
Ne znam kako tacno ide, ali s obzirom da nedeljno izbace 15.000 novih traka za download, sumnjam da je mnogo tesko.
AudioStorm
12-09-2014, 11:09 AM
Treba ti label,nema direktne konekcije sa BP.Dakle salji demoe labelima,za koje mislis da mogu biti zainteresovani da izdaju tvoj materijal,naravno da se podrazumijeva da pratis tokove,sta i kako koji labelovi izdaju. (zanrovski)
Ako si pocetnik to ide malo sporije,cisto da imas na umu,desice ti da uopste ne dobijes odgovore od lejblova jer im stize gomila demoa...naravno,ovo je sve uslovno,i najvise zavisi od kvaliteta trekova :)
Koju vrstu elektronike radis,dje se to moze cuti?
ElevatorButtons
12-09-2014, 12:57 PM
Hvala AudioStorm, tako sam otprilike i mislio da to funkcionise. Ne planiram to odmah, planiram da uradim vise traka u jednom zanru (otprilike je to neki minimal techno), i uskoro cu resiti problem monitoringa pa bi to sve trebalo da krene u nekom pravcu. Evo sad vidim da si ti komentarisao moj rad u ''promocija radova" :)
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45856
Znaci stvari bi sve manje-vise bile ''Receiver" fazon, tj. kao moja poslednja stvar.
silicon science
12-09-2014, 06:23 PM
Hvala AudioStorm, tako sam otprilike i mislio da to funkcionise. Ne planiram to odmah, planiram da uradim vise traka u jednom zanru (otprilike je to neki minimal techno), i uskoro cu resiti problem monitoringa pa bi to sve trebalo da krene u nekom pravcu. Evo sad vidim da si ti komentarisao moj rad u ''promocija radova" :)
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45856
Znaci stvari bi sve manje-vise bile ''Receiver" fazon, tj. kao moja poslednja stvar.
Preslusao sam tvoje radove na soundcloud-u, moras to bolje smixati i napucati... Sonichno je prilichno "blur", a kod Minimal tehna je, u sustini, dobar sound od presudnog znacaja
Bitno je da iskopas neki label koji ima volje da izda to sto radis, i budi spreman na to da neces dobiti ni cent. Iz 2 razloga:
1. Sto ce jaaako malo njih kupiti tvoj trek (ili chak niko)
2. Izdavachi ne isplacuju iznose ispod neke sume (kad sam ja objavio ep bilo je 50e minimum)... tesko da ces doci do te sume, realno
Tvoj zvuk je jos daleko od ikakvog potencijala za neki uspeh, moras jos puuuno da radis i uchis itd... Najbitniji je Reality check. Uporedis svoje trake sa uzorom i onda vidis gde si. Plus rachunas na to da je taj uzor na nekom boljem mestu nego ti (citaj u Srbiji).
Ne zelim da te obeshrabrim ali nije ni poenta da zivis u iluziji...
Mogu ti pomoci tako sto ti mogu dati kontakt od Thomasa koji vodi vise od deset lejbela i izdaje svaki moguci pravac. Neces dobiti ni pinchike, al eto, pojavices se na Beat portu, pa ako ti to nesto znaci super.
evo ti ovde mejl pa nek mu pise ko oce, tj. ko ima neku muziku da ponudi.. Nadam se da mu je ovaj mejl jos uvek aktivan
synergetic-records@gmx.com
Thomas Vitali
Ocu jedan tenx za ovo, aa? :):):wink:
ElevatorButtons
12-09-2014, 07:59 PM
Hvala na iscrpnom komentaru i kontaktu takodje, Silicon, ali mislim da sam pogresno shvacen. Ja sam svestan da sam na pocetku i da treba jos dosta da naucim i snimim i ispromasujem da bi dosao do nekog rezultata, to sto si cuo je proizvod rada na dva synth-a i recorderu sa kojima se josh uvek upoznajem, bez ikakvog DAW-a ili rada na kompu. Znam odlicno na kom sam nivou trenutno i ja sam veoma zadovoljan kako i koliko napredujem i ucim. Za mene muzika nije samo FL Studio kao za vecinu pocetnika, prvenstveno jer sam muzicki obrazovan i znam sta je sta...da ne sirim pricu dalje, ono sto je bio moj cilj je da me neko uputi i pojasni tok svega toga, i da uz pomoc iskusnijih ljudi ukapiram sta treba da uradim kad jednog dana budem smatrao da je moja traka dovoljno dobra da bih pokusao da je izdam. Pozdrav
silicon science
12-09-2014, 08:35 PM
Hvala na iscrpnom komentaru i kontaktu takodje, Silicon, ali mislim da sam pogresno shvacen. Ja sam svestan da sam na pocetku i da treba jos dosta da naucim i snimim i ispromasujem da bi dosao do nekog rezultata, to sto si cuo je proizvod rada na dva synth-a i recorderu sa kojima se josh uvek upoznajem, bez ikakvog DAW-a ili rada na kompu. Znam odlicno na kom sam nivou trenutno i ja sam veoma zadovoljan kako i koliko napredujem i ucim. Za mene muzika nije samo FL Studio kao za vecinu pocetnika, prvenstveno jer sam muzicki obrazovan i znam sta je sta...da ne sirim pricu dalje, ono sto je bio moj cilj je da me neko uputi i pojasni tok svega toga, i da uz pomoc iskusnijih ljudi ukapiram sta treba da uradim kad jednog dana budem smatrao da je moja traka dovoljno dobra da bih pokusao da je izdam. Pozdrav
Sory, nemam vremena da gledam u kristalnu kuglu da bih ti zavirio u dushu :wink: Niko nije rekao da ne mozes, ali to sto se trenutno moze chuti od tebe nije zadovoljavajuce... Znam da ti je povredjena sujeta (kao sto je i meni bila kad sam tako kao i ti), al jbg. Preziveces...
Kad napravis kolko-tolko dobar song, salji na onaj mejl i izdaces za Beatport
DaBear
12-09-2014, 08:42 PM
A ako si vec muzicki potkovan, probaj da provalis neki komercijalniji club sound pa kad se vec ulaze (gubi) puno vremena - mozda se zabode i neki track da se proda malo vise i zaradi nesto vise od $50 ? Nesto da moze da zavrti neki DJ koji ne pusta samo minimal...
Sve je to cool, ali ima miliooooon ljudi koji rade jedno isto. Zasto? Zato sto je vrlo vrlo lako raditi tu vrstu muzike... treba nekako isplivati iz toga. Koja je poenta pojaviti se na Beatportu i biti neprimecen? :confused:
ElevatorButtons
13-09-2014, 12:58 AM
Nisam povredjen ni malo, daleko od toga! Drago mi je sto ste uopste odvojili vremena da mi objasnite i date odredjene sugestije i smernice..meni je i cilj da cujem dobre i lose kritike od nekoga ko se time poduze bavi. A sto se tice tog komercijalnog i popularnog club sounda, ja koji sam elektronsku muziku zavoleo uz Kraftwerk, i izvodjace synth-pop generacije, na zalost (ili na srecu) uopste ne mogu da svarim. U pravu si za to, nema poente... a da li ima poente raditi nesto sto ne volis samo zato sto mozes da zaradis vise od 50 dolara? Pa valjda bar mi muzicari imamo tu cast i privilegiju da radimo ono sto stvarno volimo.
Ali opet, razlika je ne?to kvalitetno i "ja to volim tako". Oslobodi se malo tog razmi?ljanja. Ljudi vole novo i drugačije, pa tak i ti. Nisam nikad slu?ao Kraftwerk, ali sigurno ima razlog za?to su se istaknuli -> jer su bili drugačiji od ostalih po nečemu.
Mislim smije?no bi zvučalo kada bi netko rekao: "E ovo je dobro! Zvuči jednako kao i ono od prije, ba? mi je trebala opet ista muzika!"
To ne znači da mora? raditi pop pjesmice da bi se čulo za tebe. A ako bilo ?ta novo i drugačije, ?to vi?e od 1000 ljudi slu?a, smatra? komercijalom i "not true", onda si zaglibio.
ElevatorButtons
13-09-2014, 01:31 PM
Nisam bas siguran da razumem zasto bi smesno zvucalo? Veruj mi da se ja prilicno obradujem kad cujem noviju stvar koja zvuci kao one iz tog perioda koji sam naveo, ja na to ne gledam kao na kopiranje, prezvakavanje i sl. nego kao rad nekog ko zaista ceni i razume gde bi se danasnja elektronska muzika nalazila da nije bilo njih i njima slicnih ili jednostavno voli taj zvuk. To zasto su se oni bas istakli (ali nisu samo oni) je neka druga prica o kojoj necemo da diskutujemo jer si sam rekao da ne pratis njihov rad. Ovo sto sad ti meni kazes je u fazonu: "sine nemoj da sviras frulu, to je sr*nje i nije popularno, vidis da sva deca sviraju klavir!"
awacs
13-09-2014, 02:09 PM
Nisam nikad slušao Kraftwerk, ali sigurno ima razlog zašto su se istaknuli -> jer su bili drugačiji od ostalih po nečemu.
Bili su drugačiji po svemu, ali oni se ne računaju. Oni su ljudi umetnici. Mislim, imaju svoj stav, nisu puke zanatlije.
Pozdrav,
Vasa
P.S.
Ovo sto sad ti meni kazes je u fazonu: "sine nemoj da sviras frulu, to je sr*nje i nije popularno, vidis da sva deca sviraju klavir!"
Možda je glupo što odgovaram u tuđe ime, ali ja sam potpuno suprotno protumačio ono što je @bubu napisao: Kraftwerk nisu bili nikakvi ljubitelji nekog već postojećeg zvuka nego stvaraoci svog jedinstvenog.
ElevatorButtons
13-09-2014, 02:42 PM
Tako je, nisu bili puke zanatlije i osnovna motivacija im nije bila novac vec muzika kao muzika, opste drustveno/socijalno stanje u Nemackoj posle rata i njegova promena...sad je malo drugacije..u produkciju i bavljenje muzikom se krece iskljucivo zbog popularnosti i novca. Svaka cast pojedincima. Ja sam odgovor na zeljeno pitanje dobio jos od Silicon Science u petom postu. Sve dalje vodi u nepotrebnu raspravu i off topic. Pozdrav svima i hvala!
Isprika ako skrećemo s teme :D nisi me dobro sku?io, awacs je dobro protumačio ?to sam htio reći. Eto, samo da potvrdim, da ne bi bilo nesporazuma :D
Sretno s muzikom!
ElevatorButtons
14-09-2014, 03:40 AM
Ma nema potrebe nikakve za izvinjavanjem, kapiram sta si hteo da kazes.
Hvala, takodje!
Mrgud
29-04-2015, 06:29 PM
Preslusao sam tvoje radove na soundcloud-u, moras to bolje smixati i napucati... Sonichno je prilichno "blur", a kod Minimal tehna je, u sustini, dobar sound od presudnog znacaja
Bitno je da iskopas neki label koji ima volje da izda to sto radis, i budi spreman na to da neces dobiti ni cent. Iz 2 razloga:
1. Sto ce jaaako malo njih kupiti tvoj trek (ili chak niko)
2. Izdavachi ne isplacuju iznose ispod neke sume (kad sam ja objavio ep bilo je 50e minimum)... tesko da ces doci do te sume, realno
Tvoj zvuk je jos daleko od ikakvog potencijala za neki uspeh, moras jos puuuno da radis i uchis itd... Najbitniji je Reality check. Uporedis svoje trake sa uzorom i onda vidis gde si. Plus rachunas na to da je taj uzor na nekom boljem mestu nego ti (citaj u Srbiji).
Ne zelim da te obeshrabrim ali nije ni poenta da zivis u iluziji...
Mogu ti pomoci tako sto ti mogu dati kontakt od Thomasa koji vodi vise od deset lejbela i izdaje svaki moguci pravac. Neces dobiti ni pinchike, al eto, pojavices se na Beat portu, pa ako ti to nesto znaci super.
evo ti ovde mejl pa nek mu pise ko oce, tj. ko ima neku muziku da ponudi.. Nadam se da mu je ovaj mejl jos uvek aktivan
synergetic-records@gmx.com
Thomas Vitali
Ocu jedan tenx za ovo, aa? :):):wink:
znam da je tema stara ali procitah ovo danas.
Tomas je stari prevarant,mozda jedan od najvecih u svijetu muzike.Ako ko slucajno ima posla sa njim onda neka pazi da slucajno ne potpise sa njim ugovor o zastiti autorskih prava.Ako pak neko potpise onda ce da spozna kako to izgleda bez izlazna situacija :)
Sa druge strane ,sa njim je fino saradjivat ako ste do nekle poznati ,i pristanete samo na isplatu unaprijed
Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.