View Full Version : Sastavi sinth modul
hofmann
11-09-2014, 09:49 AM
http://mutable-instruments.net/
Ljudi prodaju kompletne delove za sithove koje su oni dizajnirajli.
Ima i analogije i digitalije i ne zvuci loshe uopste.
Licno sam sklopio Anushri i vrlo je jednostavno moze da se zavrsi u roku od 3 sata pa na vishe, a zvuk je koliko se secam bio jako dobar za te pare.
mekonin
11-09-2014, 10:11 AM
Na sta mislis pod "delove za sintove", posto ne vidim da na sajtu prodaju samo delove niti kit-ove za DIY, ali daju detaljno uputstvo ako neko zeli sam da sastavi instrumente (ne module).
hofmann
12-09-2014, 10:36 AM
Kako nema nisi ti to lepo pogledao.
http://mutable-instruments.net/anushri/build
Prodaju sve delove od elektricnih komponenata preko same kutije u koju se moze upakovati sinth.
Dobro mozda nije modul (jer nije samo oscilator, ili envelopa ili sta god) ali je svakako modul ready jer ima brdo konekcija sa desne strane koje su bas za to. Na to sam mislio kada sam rekao modul izvini.
VCO CV in/out (Note: manual VCO calibration is required for accurate 1V/Oct I/O). Impedance: 200kΩ. Scale: 1V/Oct.
VCF CV in. Impedance: 200kΩ. Scale: 1V/Oct.
VCA CV in. Impedance: 22kΩ. Scale: 5V for full amplitude.
PWM CV in. Impedance: 15kΩ. Scale: -5V to 5V.
dodushe smara sto je drugi oscilator koji je u isto vreme sub oscilator digitalija, sta im je to trebalo.
mekonin
12-09-2014, 11:23 AM
I ja se izvinjavam, gledajuci sajt nisam stekao utisak da prodaju posebno delove, a vidim i da je radnja zatvorena zbog odmora.
Odavno sam se zainteresovao za njih, cak sam ako se dobro secam video Shruthi na oglasima jednom, jako zanimljive masine, voleo bih da cujem neku uzivo.
Verovatno je jeftinije ugradjivati digitalni oscilator, a i sami su napisali kako je digitalni osc. namenjen za FM modulaciju ili za sinhronizaciju, a kao dodatni bonus se moze koristiti i za generisanje audio signala.
MonoMachine
23-10-2014, 08:44 PM
Uh meni je shruti na listi za dedamraza odavno, samo nikad da se odvazim na taj korak :D
mekonin
24-10-2014, 09:45 AM
Uh meni je shruti na listi za dedamraza odavno, samo nikad da se odvazim na taj korak :D
Imas srece, posto ukidaju dalju proizvodnju svih DIY kitova osim Shruthi-ja:
http://www.matrixsynth.com/2014/10/mutable-instruments-to-ramp-down-diy.html
hofmann
24-10-2014, 10:48 AM
steta, taj anushri se jako lepo cuo...:(
spartakus
24-10-2014, 12:59 PM
i meni deluje skroz intersantno,a za koliko evra bih mogao da dobijem synth Shruthi.
hofmann
27-10-2014, 04:09 PM
mislim da bi te izasao oko 200 do 230 evra sve ukupno.
spartakus
27-10-2014, 07:32 PM
I tebe da castim josh jedno 50eura(poshto ja nemam pojma kako da sklopim sve to)..a dali je neko od vas probao kako to sve funkcionishe sa ovim nashim narodnim programima hocu reci daw-ovima..
hofmann
27-10-2014, 09:13 PM
hahahah dogovorili bi se oko cene :wink:
Pa kako to mislis sa programima? Nema ovaj sinth nikakve veze sa programima dal narodnim dal stranim.
Mislim nema usb pa da ima integraciju ili ti svoj vst program kao virus access-ov sto ima.
Ovo je nakacis midi nakacis audio izlaz na zvucnu i sviraj.
Jedina "integracija" moze da ti bude midi kontroler u komp (program) a midi out iz zvucne u sinth tako ces dobiti upis midija u program i zvuk iz sintha u isto vreme, i posto MIDI ostaje upisan u programu mozes da preslusas sta si odsvirao i da eventualno mrdnes neke parametre na sinthu dok usnimavas audio kasnije.
spartakus
28-10-2014, 08:51 AM
Odlichno i to bi mi bilo dovoljno.taj synth ima digitalni oscilator tako da bi bilo extra upucavati live efekte.
hofmann
28-10-2014, 02:56 PM
POgledaj ga ti dobro po videima da vidis koliku zapravo kontrolu zvuka imas ali po onome sto se secam nije puno ogranicen.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.