Log in

View Full Version : Preporuka za usb zvucnu kartu do 150 evra i studijske slusalice do 100 evra? :)

Vlada Radisic
06-09-2014, 01:54 PM
Hvala unapred!

pekilik
06-09-2014, 03:23 PM
Sto se zvucne tice ja sam skoro uzeo Presonus vsl 22, i prilicno sam zadovoljan, moze se polovna naci za nekih 130E.

Vlada Radisic
06-09-2014, 03:37 PM
Ja se bavim elektronskom vrstom muzike, tacnije progresivom planiram da uzmem jbl lsr305 ili esi aktiv 05 monitore, pa uz njih da pazarim i korektnu zvucnu kartu.Hvala na odgovoru!

pekilik
06-09-2014, 05:03 PM
sta ti konkretno ocekujes od zvucne kartice, sta je to sto mislis da ti je potrebno?

alavuk
06-09-2014, 06:37 PM
ne znam koliki ti je budzet ali jbl uzimaj bez razmisljanja , sto se tice karte vidi na primer focusrite scarlett a sto se tice sluski hd25 sennheiser

Vlada Radisic
06-09-2014, 09:54 PM
Da reprodukuje korektan, kvalitetan zvuk sa malom latencijom i da vude pouzdana i da bude najvise do 150 evra :D hahha i bude kompatibilna sa bilo kojim softverom

Vlada Radisic
06-09-2014, 09:58 PM
Hvala alavuk na odgovoru! Kada si rekao uzimaj JBL bez razmisljanja da li ih posedujes pa si siguran u to ili si ih poslusao negde? za monitore mogu da izdvojim najvise 320 evra za zvucnu 150 i za studijske sluske 100.Hocu da preslusam ESI Aktiv 05 da cujem sta je nemac tu uradio i da poslusam PreSonus Eris E5 cisto da proverim o cemu se tu radi znam da cifra od 320 nije nista za monitore ali ja toliko imam i mogu da izdvojim.

pekilik
07-09-2014, 06:01 AM
Neznam zasto ti onda presonus ne odgovara, njegova glavna odlika je jako brz driver, do sada kod mene nije pokazala ni trunku nestabilnosti,po cemu su inace i poznate presonusove karte, jako kvalitetan asio driver sto omogucava rad na malim latencijama, e samo to mora u slucaju bilo koje karte da isprati adekvatna laptop ili pc konfiguracija spremljena za audio rad.

Vlada Radisic
07-09-2014, 12:03 PM
Daleko od toga da ne odgovoara samo videcu prema budzetu sve da uklopim da bude korektno, evo ja sad kad pogledam imam 3gb rama moram makar na 6 da nadogradim procesor mi je Intel Celeron 2.80ghz moram i neki SSD da nabacim samo pare puste u pm.

pekilik
07-09-2014, 12:43 PM
e balkanski sindrom nas sve manje vise gricka.... nazalost.

alavuk
07-09-2014, 01:04 PM
Hvala alavuk na odgovoru! Kada si rekao uzimaj JBL bez razmisljanja da li ih posedujes pa si siguran u to ili si ih poslusao negde? za monitore mogu da izdvojim najvise 320 evra za zvucnu 150 i za studijske sluske 100.Hocu da preslusam ESI Aktiv 05 da cujem sta je nemac tu uradio i da poslusam PreSonus Eris E5 cisto da proverim o cemu se tu radi znam da cifra od 320 nije nista za monitore ali ja toliko imam i mogu da izdvojim.

esi nisam cuo tako da ne znam kako rade , ali sa jbl-ima radim svaki dan na poslu i grizem si dupe sto nemam te pare da ih kupim , prosto i jednostavno :)

phil.milmax
07-09-2014, 01:24 PM
za taj novac UR22 je daleko ispred konkurencije.

Filip_
07-09-2014, 01:53 PM
evo ja sad kad pogledam imam 3gb rama moram makar na 6 da nadogradim procesor mi je Intel Celeron 2.80ghz moram i neki SSD da nabacim samo pare puste u pm.

Ram, da, minimum 4Gb i za elektroniku, posebno ako koristis Kontakt i velike "bilbiloteke"...Procesor ti je jako slab jbg...ne verujem da ce moci da pruzi iole komforan rad za vise od 10 kanala koji nisu audio...

Ostalo je stvar ukusa, poslusas kutije, pa izaberes (ima vec brdo tema oko toga na forumu)...zvucna...sve do 200e je manje-vise zvucno slicno, eventualno pogledaj sta od njih ima MIDI, koliko izlaza, ulaza, inserta ako ti treba za rad... stabilnost ce danas u dosta slucajeva kod nas (narodne verzije Win-a i svega ostalog) vise zavisiti od samog kreka, nego od drajvera...uzmi provereno (stariji model slobodno, prosle modele od pre par godina), posto neces primetiti razliku neku...moji aduti su M-Audio Fast Track Pro i Saffire 6 Usb...

Vlada Radisic
07-09-2014, 03:01 PM
hahahahah vazi hvala puno na pomoci!

Vlada Radisic
07-09-2014, 03:05 PM
Da,da negde sam citao i proveravao u vezi nje cak su mi ovi iz mitrosa toplo preporucili bas tu kartu? ali dvoumim se, jer ja koristim kao daw sofver fl studio jer moje potrebe zadovoljava planiram na ableton da se prebacim a sa fl-om se nesto i nije pokazala.Navodno nije kompatibilna kao sa ostalim softverima tipa: Logic, Cubase, Ableton, itd.Sad koliko je to tacno ne znam kakva su tvoja iskustva? Jel je koristis?

Vlada Radisic
07-09-2014, 03:08 PM
Pa da pitanje sa ramom moram da resim definitivno.Sto se tice zvucne meni ne treba vise od dva izlaza za monitore i 2 ulaza za sluske i mikrofon kasnije za jedno 20 godina kad skupim pare pa kupim :D Pa sad je skorije neki lik prodavao za 100 evra Focusrite Saffire 6 usb za 100 evra :) ne znam dal je prodao.Hvala na odgovoru!

Filip_
07-09-2014, 09:06 PM
Da,da negde sam citao i proveravao u vezi nje cak su mi ovi iz mitrosa toplo preporucili bas tu kartu? ali dvoumim se, jer ja koristim kao daw sofver fl studio jer moje potrebe zadovoljava planiram na ableton da se prebacim a sa fl-om se nesto i nije pokazala.Navodno nije kompatibilna kao sa ostalim softverima tipa: Logic, Cubase, Ableton, itd.Sad koliko je to tacno ne znam kakva su tvoja iskustva? Jel je koristis?

Kontam da si mene pitao ili ne (?), anyway odgovoricu :):

M-Audio Fast Track Pro imam 3 poslednje godine, sem 10-tak dana problema sa drajverom (koji je bio usled loseg kreka Windows-a i koji sam odmah prebrodio) nisam imao nikakva losa iskustva. Karta radi bez problema na svim Daw-ovima (ruku na srce F.L nisam upalio 3-4 godine pa se ne secam, ono na cemu radim je Ableton, Reason, Studio One i davno Cubase, Nuendo i proban Reaper). A Saffire 6 ima drugar, odlicno ga sluzi, a ako se dobro secam ima je i clan Alavuk i njegov komentar je bio vise nego pozitivan u vezi nje.

Bockie
07-09-2014, 09:15 PM
Ako je cilj reprodukcija i nema težnje za usnimavanjem, opet ja ko papagaj ponavljam.... Kupi minidisk dek, ima kvalitetnije konvertere i ukupan sound od skoro svake karte u tom rangu.
Polovan je 25-50 eur, ima daleko kvalitetniji amp za sluške (traži takav model) i to je to. Ja koristim (kad ne palim fw-mixer i ostalo) integrušu digitalno nakačenu na Sony MDR-JE530 (plaćen 2 "črvene") i sluške ATH-M50.
Ima tema na tu temu na forumu, pa potraži...

Tako ti ostaje više novca za ozbiljne sluške...

Vlada Radisic
07-09-2014, 11:06 PM
odlicno oke hvala filipe!

Vlada Radisic
07-09-2014, 11:08 PM
Tako mi ostaje novca za ATH M50 :) one su 170 ja mislim :) Hvala Bockie potrazicu!

Bockie
07-09-2014, 11:40 PM
Tako mi ostaje novca za ATH M50 one su 170 ja mislim Hvala Bockie potrazicu!

apmusic iz Subotice je distributer AT za Srbiju... U Nemačkoj su koji evro manje od 160, pa insistiraj na tome...

Vlada Radisic
08-09-2014, 12:37 AM
Ok da ih kontaktiram ako to moze za manje novca?
znaci postavka je ovakva | JBl Lsr305 | Minidesk Dek | ATH - M50? jel tako?
zanima me jos samo kasnije kad sve to dodje na svoje, tretiranje sobe? 4x3 | 12 kvadrata
postavicu slike svoje sobe tamo gde se prica na tu temu pa ce mi i tu trebati pomoci.

Bockie
08-09-2014, 08:42 AM
Ostaje pitanje kontrole monitora u tom slučaju. Ima na minidisku doduše "level", kojim možeš kontrolisati volume, ali je prilično sporo, prosto - to je rec level... Dakle falio bi i neki monitor kontroler...

...ili softverska kontrola izlaza...što je opet malo nezgrapno... No za slušalice imaš pot...

Ali sve to košta značajno manje, sound je u najgorem slučaju isti, lično mislim i bolji, pa eto satisfakcije...

Vlada Radisic
09-09-2014, 09:57 PM
Ja kupih danas ATH m40x preracunao sam se nisam mogao nikako kasnije da priustim m50 a trebale su mi sluske :) kada bude za m50 uzecu :)