View Full Version : Ima li ovde neki majstor za zvucne karte?
zeryab
04-09-2014, 04:01 PM
Ima li ovde na forumu neki majstor za zvucne karte koji bi mogao da sredi nesto oko elektronike na m-audio karti?
Bockie
05-09-2014, 08:42 AM
Sve i da ima, sama karta je banalno jeftina, pa servisiranje gubi smisao...:ups:
Baci u kantu i kupi drugu...:wink:
:thumbsup:
nikolaivanic
05-09-2014, 08:59 PM
koji tip kartice? ako je delta rack, vredi uloziti, kosta blizu 350e
zeryab
05-09-2014, 11:22 PM
imam maudio delta 1010lt, nije bas tako jeftina karta nova je oko 200 eura http://www.player.rs/pci/e/m-audio-delta-1010lt/pro/806 a to bas nije za kantu..
Bockie
05-09-2014, 11:45 PM
Da i u uglu stoji da je akcija, a to na regionalnom tržištu znači da je nema u ponudi nigde u EU i da je zaboravljeni old stock.
Potraži je slobodno. NEMA je u ponudi na relevantnim trgovačkim portalima odavno. Legacy.
To je karta stara bezmalo skoro deceniju...zaboravi je! Kvalitet "blastera" (integruše) sa više input kanala i to je to.
Stavi u oglase , sprdnje radi, na 80€. Budi srećan ako ima naivnih.
50 max...i to da je "full ispravna" ...no...to sam samo ja...:wink:
I sad, koliko je servis...? Preskup, koliko god!
BlasterMaster
06-09-2014, 12:11 AM
a prijatelju, koji je problem sa doticnom karticom i odakle znas da je u pitanju elektronika? tj jel mozes nesto malo opsirnije da napises sta se desilo pa si skontao da je do elektronike, ovo pitam jer ako je do nekog cipa to tesko da ces naci, a ako nije do elektronike nego je mozda neki kondenzator puko , ili neki pin konektor zardjao itd, to je lakse zameniti tad se vec isplati da je ne bacas...
Bockie
06-09-2014, 06:27 AM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46475
Blasteru, minus iz aktivnosti...!
:D
BlasterMaster
06-09-2014, 04:24 PM
auu my bad :ups: totalno nisam povezao da je rec o istoj stvari, a tamo sam vido da je covek pitao "Da li ima neko na forumu ko se bavi popravkama?"
pa sam mislio da je druga tema druga karta u pitanju...
DOOBIEYOZA
11-09-2014, 12:11 PM
i sta bi na kraju? Jel postoji majstor koji radi zvucne ovde na forumu ili ne? Meni je isto hitno potreban! Dajte neki kontakt ljudi frka je!:-)))
Doobz
zeryab
11-09-2014, 11:15 PM
tesko da cemo da dobijemo pozitivan odgovor :) i ako postoji mudro cuti hehehe ovde postavis pitanje vezano za popravku ili detekciju kvara i odmah te najure u fazonu baci u kantu kupi novo:rotfl:
DOOBIEYOZA
15-09-2014, 10:11 AM
pa to sam i ja provalio nazalost:-((
hofmann
15-09-2014, 11:10 AM
tesko da cemo da dobijemo pozitivan odgovor :) i ako postoji mudro cuti hehehe ovde postavis pitanje vezano za popravku ili detekciju kvara i odmah te najure u fazonu baci u kantu kupi novo:rotfl:
Pa naravno sta se cudite vas dvojca. Lepo vam kazu ljudi, baci u kantu ili probaj da prodas nekoj nesrecnoj glavi kojoj bas treba jedan stereo izlaz i midi za smeshne pare.
Karta je krsina teska, i bila je krsina teska jos pre 6-7 godina kada sam je imao, sa druge strane puna je stampanih kola, ko ce da ti samo proveri sve cipove za manje od 5-6 hiljada dinara a onda i kad nadje koji je crko sta ?
Odakle ti cip kada se karta vishe ne proizvodi, a da kupis neku isto sjebanu kojoj radi bas taj deo koji je tebi crko, izacice te vishe nego da kupis novu i bolju kartu.
Jedino ako bas imas srece da ti je crko neki elektrolit ili ovaj jedini tranzistor pa da zbog toga ne radi ali to su sanse 1:100000
nikolaivanic
15-09-2014, 04:57 PM
delta 1010lt nema dobre konvertore, a shum je oko 65db.. dinamika joj takodje nije nesto
delta rack 1010 je druga prica, s/n bolji od 90db (mereno), dinamika drasticno bolja, u tu kartu nije lose uloziti za popravak
ukoliko popravka trazi vece ulaganje od 50e, preporucujem kupovinu polovne maudio audiophile (cena polovne cca 50e), koja je u rangu 1010rack samo sto je stereo a ne na 8 kanala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.