View Full Version : FabFilter Pro-Q 2
Mika Technika
28-08-2014, 08:14 PM
Ajao! Sada videh da je vec stavljeno na temi gde sam odgovorio za multiband
<iframe src="//www.youtube.com/embed/GYTCQeggyzo" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>
Ima na pijaci
NIelectroy
29-08-2014, 12:35 AM
Au kakav kiks Miko stvarno :D
Ko je voljan da proba ima na jacPi, inace najvise me zanima oval natural phase mod, a moracu opet da se vratim da odgledam onaj video o fazama. Mnogo malo trosi CPU i ima HP/LP 96 db/oct sto mi se svidja. Unapredili su ga stvarno plus autogain mu dodali ma bombona i najbolji gui definitvno.
Mika Technika
29-08-2014, 04:13 AM
Aj bjelm tapa talk for my kix :D
Nadjoh mu bug... I nasao sam samo jednog korisnika koji se pozalio na to isto na njihovom forumu... Soliranje benda propusta puno frekvencija okolo benda ma koliki Q bio, verzija 1 mnogo to bolje radi, nadam se da je bug, jer ovakav solo na bendovima je neupotrebljiv
alfom
31-08-2014, 06:25 PM
Bez obzira ?to će neki (moguće) negodovati, provjerio sam - ne jednom ; FF = ni?tica!
Toliko ima ekova koji fino re?u i nisu napadni u odabranim opsezima kao FF ; i novijih, ali i starijih.
Opet, svaka roba ima svoga kupca, pa tako ...
'Uvatio' sam sebe da sve vi?e koristim izvorni Studio One Eq Pro, po?to radim u ovom procesoru.
Mika Technika
01-09-2014, 04:24 AM
Studio one skroz dobar eq ima!
talk tapa
alfom
01-09-2014, 09:55 AM
... Jo? kad se valjano kalibri?e.
spartakus
02-09-2014, 02:20 PM
Bash mi cudno to da ff eq2 ima toliko propusta(imaju jako zajebane pluginove,drugim recima odlicne).a da nije to neka beta.nego studio one ima odlichan eq a(a i room revb koliko se secam)..
DADDY Z
19-09-2014, 05:00 PM
sredili su bug izgleda !
Gledam po netu, jel je moguce da niko nije primetio da ovaj novi spektrum analajzer ima nekakvu krivu kao suprotnu od pink noise-a?
Odnosno ako generisem recimo sine na 10khz na -12dbFS on ga prikaze na spectrumu 10khz nesto preko 0 dbFS a na peakmetru lepo ocita -12, a ako generisem 50hz na isto -12dbFS on mi na spektrumu pokaze da je ta frekvencija na ispod -30dbFS, koji vrag ? Stari Pro Q se nije tako ponasao ? Jel je to neki nacin predstavljanja spektra koji nije isti kao na starom ne razumem, na starom tacno prikazuje koliko je decibela na odredjenoj frekvenciji ?
EDIT: Neka neko smanji slike ako moze nekako :S
EDIT: Nasao sam sta je, po default-u je ukljucen nekakav TILT na analizeru od 4.5 DB !!! To se stavi na nulu i sve je okej...Prilozio sam treci sliku
https://copy.com/iC4h0dSLBpRQzDQa
https://copy.com/CP0hTdn867PNWWBj
https://copy.com/vKmOaYtlU3oxkZTg
Rhino
02-10-2014, 01:02 AM
Ja i dalje koristim stari paket. A izgleda da ce i da ostane tako do daljnjeg.
Pushti djaola :)
Ej dobar je Pro Q 2, ja sam istripovao ovo za analizer, kao sto sam i napisao i pokazao u Editu... Sredili su i solo slusanje u updateu i sve, mislim da si bezbedan sa 2-ojkom :)
Tako da slobodno mozes da ga probas, koegzistira sa jedinicom i ne ubacuje se na njeno mesto... Mozes da snimis preset u jedinici i da taj isti preset otvoris u dvojci i tako recimo zamenis sve dvojkom, ali kazu da su novi kod pisali i da ovaj EQ zvuci malo drugacije od jedinice... Ima ludilo opcija, onaj spectrum grab je vrh
Rhino
02-10-2014, 03:58 AM
Ma nije sto sam bezbjedan ili nisam bezbjedan, cak ni presete ne sejvujem skoro uopste..
Nego jednostavno doslo do zasicenja od pracenja vst-a i plugova. Imam sve sto mi treba i to odavno.
A cim izadje neko mudo od softvera, sazna covjek bez veceg problema :)
alavuk
02-10-2014, 10:22 AM
nekako mi je 2-ka pomeka od keca ili je to samo placebo efekat ?
Ma nije sto sam bezbjedan ili nisam bezbjedan, cak ni presete ne sejvujem skoro uopste..
Nego jednostavno doslo do zasicenja od pracenja vst-a i plugova. Imam sve sto mi treba i to odavno.
A cim izadje neko mudo od softvera, sazna covjek bez veceg problema :)
Ni ja nemam nikakve presete nigde :S Narocito ne na EQ-u, samo sam objasnio kojom metodom moze da se zameni kec-dvojkom. Save settinga iz keca kao preset pa da se otvori u dvojci
@Alavuk, ne razumem, kako mislis pomeka ? :D Algoritam je drugaciji, to je potpuno nov eq, koliko sam ja razumeo
alavuk
03-10-2014, 08:18 AM
upravo si mi dao odgovor :)
LA-2A
31-01-2015, 01:55 AM
jel provalio neko kako se rootuje side chain u cubase-u ?
Arthur
31-01-2015, 02:17 AM
u 5ici enabluješ na samom prozorčetu od plugina "enable side-chain", i onda ti se pojavi u spisku stvari u koje možeš da senduješ neki kanal (na sendovima i outputima)
LA-2A
31-01-2015, 11:57 AM
da u petici, ali ne mogu da ga nadjem, jel to dugmence treba da stoji kao i kod ostalih plagova odmah do read and write automation? Jedino vidim sc na analajzeru ali to je vec aktivirano po difoltu.
LA-2A
31-01-2015, 12:58 PM
Naravno da ga nema kad ga trazim u vst 2, hvala Arture u svakom slucaju :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.