PDA

View Full Version : Adam A7X noise

icke
14-08-2014, 05:48 PM
Zdravo svima.

Imam problem sa pomenutim monitorima. Dakle pojavljuje se shum/noise, koji je tih za sada ali cuje se dosta kad se priblizi uvo monitoru. Pocelo je otprilike pre dve nedelje. Nije do inputa jer i kad je kabal izvadjen iz monitora i dalje se cuje sum. Imao sam ovaj slican problem i sa proslim monitorima. sve to bi izgledalo kao da je problem sa strujom u zgradi ili mom stanu, zar ne?

Da li problem moze da resi neki stabilizator napona ili nesto drugo?

Da li ce taj sum tada da se ukloni sam od sebe ili bi tu vec trebala neka popravka?

Hvala unapred.

Filip_
14-08-2014, 06:49 PM
Koliko znam, (u tvom slucaju, znaci od pre 2 nedelje) ako ti je sum kontinualan onda je pre do samog A7x nego do struje (pozdrazumeva se i da nisi popalio sve u stanu od bojlera do rerne). Ali ovde ima kompetentnijih clanove od mene da govore o tome detaljnije...

hofmann
15-08-2014, 09:39 AM
ahahahaha :rotfl:

Jel ti taj shum dolazi samo iz visokotonca?

Ako je tvoj odgovor da onda nema sta da brines, to je normalno, i nije pocelo od pre 2 nedelje nego od kako si ih doneo kuci, a od pre dve nedelje si izvalio.

nikolaivanic
17-08-2014, 11:03 AM
ako se shum cuje na oba zvucnika, sve je u redu, kod aktivnih zvucnika komponente prave mali shum, kod boljih negde ispod -80db. Znaci, ako je odnos signal shum tu negde, sve je ok.
ako je napr adam stavljen na max i moze da izbaci 100W zvuka, kada nema zvuka, shum se cuje sa oko 10mW sto je cujno.
ps. moguca greska u odnosu napon/snaga kod db...