PDA

View Full Version : I jos jednom... Thomann

MHz
14-08-2014, 04:01 PM
Zamolio bih ljude koji su kupovali stvari preko Thomann-a da mi napisu da li postoje jos neki troskovi (i koji) osim cene instrumenta i troskova prevoza koji su navedeni na sajtu. (slika)
Razmisljam da li je pametnije naruciti direktno od njih ili opet ulaziti u kostac sa nasim distributerima.
Hvala.

Rhino
15-08-2014, 02:50 AM
Narucujes recimo spravu koja je npr na sajtu 2000?... Placas thomanu manje za odbijeni njemacki pdv koji je cini mi se 21% + 40e za DHL...

Kad stigne sprava, platis lokalni PDV + spediterske usluge..

Tako je kod nas u CG. I sprava dodje neznatno skuplje nego sto pise na sajtu.. Npr za great river je pisalo lupam 1160e, ja platio npr 1181 kad se sve skupi.. Znaci nista strasno.. I da, pricam o cijenama pri odabiru ENG, ne GER jezika na thomannu..

Pricali su ljudi neke price tu na forumu da je ta spediterska usluga u SRB totalno zelenasenje, ali to ce morat neko drugi da ti potvrdi ili opovrgne...

U sv slucaju ljudi iz thomanna su vrh i sve tece glatko.

Ja sam preko njih kupio boga oca opreme i nikad nikakve greske, kad budem kupovao opet nesto prvo cu da pogledam tamo.

Pozz

MHz
15-08-2014, 09:06 AM
Hvala, to zvuci odlicno. Jedino se plasim nasih speditera. Kada bih znao da bi me kostalo toliko koliko si naveo, danas bih narucio.
Da li ima nekoga iz Srbije ko je trgovao sa Thomann-om kao Rhino?

hofmann
15-08-2014, 09:37 AM
pa ranije je bilo 20% porez na ukupnu cenu + 10%(+/- 10%) carine izadje oko 30 do 40 % na ukupnu cenu.

Moritz
15-08-2014, 10:25 AM
Cena robe+cena transportnih troskova do Srbije pa na sve to carina pa na sve to PDV...najprostija matematika. Jedino da nadjes preko veze speditera pa sa njim da nesto dogovoris

MHz
15-08-2014, 11:19 AM
Ajao..ne smem da racunam. Dakle, nista od direktne kupovine.

silicon science
15-08-2014, 12:55 PM
Zamolio bih ljude koji su kupovali stvari preko Thomann-a da mi napisu da li postoje jos neki troskovi (i koji) osim cene instrumenta i troskova prevoza koji su navedeni na sajtu. (slika)
Razmisljam da li je pametnije naruciti direktno od njih ili opet ulaziti u kostac sa nasim distributerima.
Hvala.

Kako si ga nasao po ovoj ceni? 1175 e je extra down price

MHz
15-08-2014, 01:12 PM
Procitao sam na Gearslutz-u, ali to je cena bez poreza.
Zato sam se i ponadao da bi mozda direktnom kupovinom mogao bolje da prodjem.

Rhino
15-08-2014, 03:09 PM
Meni iskreno nije jasno kako je na istu uslugu tolika razlika kod nas i gore jer drzave funkcionisu maltene isto generalno gledano. Ajde da smo EU kao HRV pa da shvatim...

Ali da za nesto ovamo uzmu lupam 20e a tamo 370? Pff, svasta..

Znam da kod nas deru za recimo uvoz automobila, ali ocigledno da postoje olaksice za tehnicku opremu..

Jan
16-08-2014, 03:33 PM
Meni iskreno nije jasno kako je na istu uslugu tolika razlika kod nas i gore jer drzave funkcionisu maltene isto generalno gledano. Ajde da smo EU kao HRV pa da shvatim...

Ali da za nesto ovamo uzmu lupam 20e a tamo 370? Pff, svasta..

Znam da kod nas deru za recimo uvoz automobila, ali ocigledno da postoje olaksice za tehnicku opremu..

Rhino dru?e dobri, Srbija je najlopovskija dr?ava na Balkanu :D Na svakom koraku gledaju da te pokradu ?to vi?e mogu jer dr?ava nema para...

Rhino
16-08-2014, 08:51 PM
A eee.. A kod nas su kosmicke cvecke sa usadjenim moralom sa planine mudrosti :)

hofmann
17-08-2014, 08:28 AM
mislim da su bar prestali da naplacuju porez i carinu na troskove transporta robe. Skoro mi je nesto stiglo sa e-bay -a i naplatili su mi samo porez i carinu za proizvod ne i za postarinu :grin: jeeeee

Zivot je tezak, ali je i grozan