View Full Version : emu 1212m brzoo haha?
branoy
11-08-2014, 02:04 PM
e ljudi uzeo bi ovu karticu. dve dolaze zajedno za PCI, ne expres, taman imam ta dva mesta free. e sad sve funkcionise sa win 7 64? trebaju mi najvise adati. da zaobicem presonus firepod konvertere. znaci imam korg d32xd, odlicni konverteri, analogni kompresor, i samo zelim kako cujem u njemu da tako preko adata prenese na neki od 8 kanala u cubes . ili 8 odjednom, a verovatno bi je koristio i kao karticu, ide do 192khz
i midi svirka naravo? jel 0 ms kasnjenje?
sutra vec mogu je pazarit za 100eu
Tranzit
13-08-2014, 08:26 AM
...jel 0 ms kasnjenje?Za sada trhnologija nije bas toliko daleko otisla, ne postoji 0ms Latenca, to te neko grdno slagao. Postoji monitoring bez kasnjenja ali to tebi, bar kako sam te razumio, nije prioritetno, a ni bitno jer hoces da signal ide kroz DAW. Za to ti i nije bas obavezna 0ms Latenca, bice dovoljna i ta od 2ms, pa i ta od 5ms, koje 1212m moze na dobrim sistemima da pruzi. Ama nesto drugo, ne bih se bas zakleo da su konverteri na Korgu d32xd kvalitetniji od onih na Presonus Firepodu, bice da je bas sasvim suprotno i to ekstremno suprotno. Hajde ti to ipak ponovo poslusaj ali pazljivije. Inace, to sto hoces nije nikakav problem za napraviti sa dva ADAT kabla i 1212m.
branoy
13-08-2014, 10:24 PM
kvalitetnije trazna mnogo. kad ubodem mikrofon obicni shure i snimim u korga d32xd studio ton. malo analognog kompresora, uf, sirina dubina, mekoca, nemos opisat. bjutiful .. ipak kord d32xd je bio u artistu 7885km sam suv, pa 2000km ili 1000eu ona plocica sa dve lampe, plus 500eu kartica adat. a ova pre 7 godina 1250km tako nesto. razlika ogromna., i u specifikacijama.
evo dobio karticu. e sad odma problem.
drajvere mi je poslao drugar. radi sve na win 7 64x .
upalio cubase, uradio neki demos. pustio opet posle svega. i jedan izlaz 1L dal je tisi za par decibila i ima neku distorziju kad pojacam da cujem sta svira na kutiju, na vrlo tiho nista nemozes bar primetiti, al cim pojacas kanale master na mixeru gde dolazi karta , za 3 i vise lampica L manje ulazi i ima distorziju nekako zvuci ko probusen izlaz. dok 2R radi sasvim normanlo i cuje se sve i kad pojacam i smanjim nema turbulencija .
na DSP mixeru se vidi da nije nista jer bacaju jednako leveli na mixeru. i kad exportujem iz cubase isto sve ok.
znaci samo je jedan izlaz riknuo? ko li to moze popravit?
koristio bi ja nju i za midi, i vsti.
stavio sam je na 5ms. dosta. radi
branoy
13-08-2014, 10:29 PM
1
http://postimg.org/image/op398j2al/
2
http://postimg.org/image/s8nhx7cc1/full/
3.
http://postimg.org/image/k2juuglp3/full/
Tranzit
14-08-2014, 10:22 AM
Nisi prvi kome se to desava sa 1212m. Provjeri kao prvo, lemove na tom izlazu, mozda je u pitanju samo hladni lem, sto je u najvecem broju slucajeva uzrok smetnjama. Jednostavno "prelemi" kontakte na dzeku.
branoy
16-08-2014, 02:16 PM
nije hladan lem. odlemio majstor zalemio. nista isto baca signal na 1L. promenimo dzekove ulaze, sa inputa 1 na taj izlaz 1. reko da nije do njihh, opet isti signal na mixeru. 2R radi punom snagom, ovaj tih kao sto je bio.
e sad sta bi moglo biti sledece..
u karti nije. jer na dsp mixer sve ok signal.
Tranzit
17-08-2014, 12:59 AM
Prije nego ti dam bilo kakav konkretan savjet, imas li mogucnost da probas, da li preko digitalnog izlaza (SPDIF) imas isti problem ili se to desava iskljucivo na analognim izlazima. Ovo bi mi dosta pomoglo u dijagnosticiranju, odnosno lokaliziranju uzroka. Ukoliko nemas, morat cu ici po principu iskljucenja, pa da se nadamo da cu kao prvo "iskljuciti" bas to sto je uzrok kvaru.
branoy
17-08-2014, 02:42 AM
tranza evo dosao sa svirke, sutra cu probat nesto vazi!!
de mi reci kako da probam ADAT? ne znam napravit konekciju. hteo zaobici te analogne izlaze, idem iz adata dva stereo (od 8) u korg d32xd (a iz njegovih analognih stereo je zavrsno na mixeru gde slusam), i oni da mi budu out. msm nista necu iz kompa cubase 5 slati dalje, samo monitoring, treba mi 8 kanala adat IN, to mi najvise treba da snimam u cubase .
nikako ne znam :(
spid-f nikad nisam probao.
okiii thnx
pc. ok za drajvere, jesu ok, instalirani ti beta drajveri na win7 64 i sve radi. nema errora ni neki zeza
telefon
17-08-2014, 10:54 AM
tranza evo dosao sa svirke, sutra cu probat nesto vazi!!
de mi reci kako da probam ADAT? ne znam napravit konekciju. hteo zaobici te analogne izlaze, idem iz adata dva stereo (od 8) u korg d32xd (a iz njegovih analognih stereo je zavrsno na mixeru gde slusam), i oni da mi budu out. msm nista necu iz kompa cubase 5 slati dalje, samo monitoring, treba mi 8 kanala adat IN, to mi najvise treba da snimam u cubase .
nikako ne znam :(
spid-f nikad nisam probao.
okiii thnx
pc. ok za drajvere, jesu ok, instalirani ti beta drajveri na win7 64 i sve radi. nema errora ni neki zeza
blago tebi stari :(
Tranzit
17-08-2014, 10:15 PM
de mi reci kako da probam ADAT? ne znam napravit konekciju. hteo zaobici te analogne izlaze, idem iz adata dva stereo (od 8) u korg d32xd (a iz njegovih analognih stereo je zavrsno na mixeru gde slusam), i oni da mi budu out. msm nista necu iz kompa cubase 5 slati dalje, samo monitoring, treba mi 8 kanala adat IN, to mi najvise treba da snimam u cubase Dva opticka kabla, kao sto si i napisao In > Out; Out > In a onda definisi sta ce ti biti master a sta slave, to moras podesiti i na EMU1212m PatchMixeru i na D32XD. Preporucio bih ti da 1212m bude master a Korg slave. Kod 1212m PatchMixera ces to naci gore desno na PatchMixu tu imas jedan mali krug, klick na njega, koji ce te odvesti u podesavanje ulaza i izlaza. Tamo to vec sve detaljno pise i neces moci omanuti, taman i da hoces. Kod Korga ces adekvatno podesiti da bude slave. U PatchMix uvedi ADAT Stripove (mono ili stereo, kako ti treba) i u njihove inserte uvedi Send to jest po jedan ASIO, da bi ih dobio u Cubaseu kao izbor za Audio Input odnosno Output. To je sva prica. Nema mnogo filozofije. Naravno potrudi se da na 1212m odredis radnu frekvenciju koju podrzava D32XD.
Isprazni PM Box ne mogu da ti posaljem poruku !!!
branoy
18-08-2014, 02:12 AM
obrisao .. bilo 300 full . haha.
1.nasao sam druze neke sesione za 1212m. i ucitao ovaj u dsp mixer
(1212) (48) ADAT Transfer.session
2. sve uradio , evo slike
http://www.speedyshare.com/AHKY7/dsp.rar
3.u korgu isto sve uradio.
ali kad dodje do tacke u SYSTEM- WordClock -Clock Source (tu izaberem ADAT pa OK, Working- iii kaze Sampling frequency does not mach. Analized Clock 0 Hz
4.dal sme biti samo jedno adat kablo iz emu OUT i korg IN?
5.obadva sam spojio i svetle obadva (ali plasim se za jedan da mozda je pokvaren. kad sam ga dobio u brzoj posti, skvacalica ona mala zeljezna je bila probila ga, ono bilo u onoj vrecici za brzu postu, i kako je neko opalio tu skvacalicu proslo kroz to kablo. znaci ne znam dal to radi iako sam video da svetle oba.
tona nema , to jest ulaza u korga tu je zapelo
branoy
18-08-2014, 02:13 PM
izvinjavam se !! radi ADAT!! promasio ulaz!! nisam nikad s njima radio, ubo u Spid-F, isto takav za to kablo ,nisam zanao da su isti. konto spidf obicno kablo. kad tata jutros ustao, kaze meni ti si pogresno ukopcao kablo, nije ti ono adat! reko kako ba nije, svetlii kabal ! :D kaze nijeee, desno skroz je plocica!! ja :O auuuu.. odma usto !! probah, klokira ga, sve radi od prve. eee eee
dobro je!! hvalaa!! a jos hiljadu varijanti ja juce, ovo ono, nece ni na jednu a na dsp mixer uvek svira zvuk , baca signal, al u korgu nist, mrtvilo. eee brano ebo te konj hhahaha!! soryyy
branoy
18-08-2014, 03:30 PM
naravno radi ulaz. iz cubase adat out asio u korga i ima protok. kablovi su ok, menjao , radi uvek izlaz.
nemam ulaz iz korga u cubase niti u dsp mixer.
posto sam na korgu 1 i 2 stetovao za ulaz iz cubase protok zvuka STEREO,
ukljucio sam kablovski mikrofon u treci kanal u korgu, imamo zvuk, mic radi, cujemo na kutije sve, al nista se ne desava u emu i cubase. na dsp nema ulaza? pipao sam svasta nesto.
u mixeru u korgu ima ADAT out assing, 4 opcije. CH1-8, CH9-16, Track1-8, Track9-16, i bilo koju da izaberes vodi na ADAT out 1-8.
e sad sta jos treba ne znam
telefon
19-08-2014, 12:11 PM
Ovo je rijesenje za tvoje probleme,ali ne samo tvoje nego mnogih forumasa na ovom forumu.
branoy
19-08-2014, 01:09 PM
druze mani nas ba tih krampova idi negde drugo se zajebaji, i leci iza laznih nikova . . . !! ti da si pravo musko, ozbiljan u glavi, ne bi bio ovde telefon nego bi imao svoje ime i prezime i pisao konstruktivno. i pomogao gde sta zapne. zzzzzz
Bockie
19-08-2014, 06:15 PM
A ja sad lepo molim člana "telefon" da proba da se učini konstruktivnim za forum i prekine sa karakerizacijom forumaša. Pogledao sam i ostale postove pune nekakvog sarkazma ili šta je već i samo lepo kažem da ovo nije mesto za samo-zabavu ili uvredljivo ophođenje prema drugima.
Branoy, uspori takođe.
Dakle, molim da se sa ovim prekine jer ću morati da reagujem u skladu sa onim što se od mene očekuje.
Poz'
branoy
19-08-2014, 07:06 PM
ma kome druze da usporim? prookatorima? ee jbg .. al ok
Bockie
19-08-2014, 08:11 PM
Da...da bi se razlikovali...
ok, ajmo nazad na temu...
drzox
23-08-2014, 02:35 PM
naravno radi ulaz. iz cubase adat out asio u korga i ima protok. kablovi su ok, menjao , radi uvek izlaz.
nemam ulaz iz korga u cubase niti u dsp mixer.
posto sam na korgu 1 i 2 stetovao za ulaz iz cubase protok zvuka STEREO,
ukljucio sam kablovski mikrofon u treci kanal u korgu, imamo zvuk, mic radi, cujemo na kutije sve, al nista se ne desava u emu i cubase. na dsp nema ulaza? pipao sam svasta nesto.
u mixeru u korgu ima ADAT out assing, 4 opcije. CH1-8, CH9-16, Track1-8, Track9-16, i bilo koju da izaberes vodi na ADAT out 1-8.
e sad sta jos treba ne znam
Trebao bi da upalis direct out na svakom od kanala na korgu gdje si ubo instrument,predpostavaljam da to korg ima.
branoy
23-08-2014, 08:03 PM
gde da nadjem na korgu d32xd taj direct out mamu mu!! kako ulaz u adatu tako lako ima, samo izaberi ulaze adat npr a1 i a2. i stavi rec da gori odma protok. ne znam kako izlazz da ga j. nema sta ne pipam. pa kontam da nije izlaz ulaz adat otisao dal na korg il emu, al novo uzeo. u adat kablovima gori ona svetlost u oba
znali ko kako adat iz korga d32xd? sta pipnuti da prodje zvuk
hofmann
25-08-2014, 05:43 PM
telefondzija nemoj da si bas toliko bezobrazan mislim ashov jesam se nasmejao ali pretera ga majkemi.
Ti branoy si stranac ili sta?
Muka me uhvati kada citam tvoje postove sve zbrda zdola bez padeza i smisla.
Ako si stranac onda je oprosteno ali ako si nash (balkanac) Onda uzmi malo sredi to u glavi napravi red reci u recenici pa onda kucaj ovako nema smisla majkemi.
branoy
25-08-2014, 05:46 PM
druze ba nisam ja rasto' u beogradu ko ti, pa tamo svi skolovani!! oprost' molim te !!
telefon
25-08-2014, 07:16 PM
telefondzija nemoj da si bas toliko bezobrazan mislim ashov jesam se nasmejao ali pretera ga majkemi.
Ti branoy si stranac ili sta?
Muka me uhvati kada citam tvoje postove sve zbrda zdola bez padeza i smisla.
Ako si stranac onda je oprosteno ali ako si nash (balkanac) Onda uzmi malo sredi to u glavi napravi red reci u recenici pa onda kucaj ovako nema smisla majkemi.
Sta sam bezobrazan??? Mislim covjek je clan "pro audio foruma" od 2007 godine plus ima preko 1500 postova ,a nema pojma osnovne stvari.. DA NEMA POJMA OSNOVNE STVARI !!!...
Zagaduje forum nebitnim po meni debilnim temama (nije jedini nazalost),
i zbog toga kad netko pretrazuje nesto na forumu sto je bitno, puno teze to pronalazi.
Ako nije shvatio nakon toliko godina nista, neka ode negdje vani i plati neki kurs i neka nauci nesto ili nek se uhvati krampe.
branoy
25-08-2014, 07:40 PM
kud nisam sakrio nick, ime, kao sav normalana svet poznati, pa pitaj sta oces i kako oces niko ne zna ko si,, a kasnije pametan pred svima ko svi!!!
pc. zna se zasta sam ja pro!! .. .ja ne mogu znat sta fali nekom u elektricnom kolu da bi struja bila dobra da pm2 ne gubi ton kad padne struja. msm jedna od more stvari, nisam ja Bog. ja imam svoj smer i u njemu sam pro to znaju mnogi na balkanu. ti pazi pa ne reci dva put nesto da se ne kajes!! ja nikog ne omalovazavam kao vi.
msm ne znam sta se uopste zajebajem sa ljudima duhovima, nekim nickovima telefon i kramp. ... kad budete licem u lice tu sam,
telefon
25-08-2014, 08:42 PM
kud nisam sakrio nick, ime, kao sav normalana svet poznati, pa pitaj sta oces i kako oces niko ne zna ko si,, a kasnije pametan pred svima ko svi!!!
Pc. Zna se zasta sam ja pro!! .. .ja ne mogu znat sta fali nekom u elektricnom kolu da bi struja bila dobra da pm2 ne gubi ton kad padne struja. Msm jedna od more stvari, nisam ja bog. Ja imam svoj smer i u njemu sam pro to znaju mnogi na balkanu. Ti pazi pa ne reci dva put nesto da se ne kajes!! Ja nikog ne omalovazavam kao vi.
Msm ne znam sta se uopste zajebajem sa ljudima duhovima, nekim nickovima telefon i kramp. ... Kad budete licem u lice tu sam,
Ma nema smisla.
Bockie
25-08-2014, 11:10 PM
✓ Seen aug 26
:)
drzox
26-08-2014, 01:06 AM
ADAT Out
This screen is available only if the optional ADAT I/O board (DIB-8) is installed. Here you can specify the output sources for ADAT OUT.
CH1–8/CH9–16/CH17–24/CH25–32 Output the post-fader signal of
CH1–8/CH9–16/CH17– 24/CH25–32.
Track1–8/Track9–16/Track17–24/Track25–32
Output the playback of tracks 1–8/tracks 9–16/tracks 17– 24/tracks 25–32 directly, without passing the signal through the mixer
Dodaj trake u Patchmix za ADAT:
1/2, 3/4, 5/6, 7/8
Na svakom od tih kanala , dodajte ASIO send (to je ono što se pojavljuje kao audio ulaz svim Daw aplikacijama)
To bi trebalo da dopusti snimanje u Cubase-u.
Patchmix nije ništa drugo nego softverski ekvivalent hardvera patchbay.
1212m je ustvari i Mixer i patchbay zajedno tako da moras "ručno" zakrpati sve,
nije dovoljno samo ucitati ADAT 48 session.
Cackaj druze i mene je 100 puta znoj oblio dok mi nije leglo i slobodno pitaj :)
branoy
26-08-2014, 12:04 PM
sve ja to odradim, tamo na korgu nema nista posebno opcoja, samo ta . adati. menjao. u dsp na mixeru nigde signala na emu. nemoguce da je to tako tesko. pa na kraju ja ispadnem lud. a ne znam gde problem
hofmann
27-08-2014, 06:34 AM
Sta sam bezobrazan??? Mislim covjek je clan "pro audio foruma" od 2007 godine plus ima preko 1500 postova ,a nema pojma osnovne stvari.. DA NEMA POJMA OSNOVNE STVARI !!!...
Zagaduje forum nebitnim po meni debilnim temama (nije jedini nazalost),
i zbog toga kad netko pretrazuje nesto na forumu sto je bitno, puno teze to pronalazi.
Ako nije shvatio nakon toliko godina nista, neka ode negdje vani i plati neki kurs i neka nauci nesto ili nek se uhvati krampe.
Au bre telefon sto si na kraj srca, zivi pusti druge da zive. Neka covek pita sta hoce, zato ovaj forum i postoji, upravo zbog takvih sto ne znaju a ne zbog ovih sto misle da su eksperti pa se hvale :rotfl:
@ branoy izvini buraz nisam hteo da te omalovazavam ili nesto samo kazem ne moras da kucas kako ti padne misao na pamet. Smislis, razmislis pa napises kao sto si ovo napisao
"kud nisam sakrio nick, ime, kao sav normalana svet poznati, pa pitaj sta oces i kako oces niko ne zna ko si,, a kasnije pametan pred svima ko svi!!!
pc. zna se zasta sam ja pro!! .. .ja ne mogu znat sta fali nekom u elektricnom kolu da bi struja bila dobra da pm2 ne gubi ton kad padne struja. msm jedna od more stvari, nisam ja Bog. ja imam svoj smer i u njemu sam pro to znaju mnogi na balkanu. ti pazi pa ne reci dva put nesto da se ne kajes!! ja nikog ne omalovazavam kao vi.
msm ne znam sta se uopste zajebajem sa ljudima duhovima, nekim nickovima telefon i kramp. ... kad budete licem u lice tu sam,"
To je lepo smisleno receno tako i pitanja treba da ti zvuce.
Pozdrav i nemoj se nervirati.
hofmann
27-08-2014, 06:42 AM
e da sto se tice tvog pravog problema jel ti imas i onu plocicu za adat ili imas s/p dif na korgu? Preko cega ides?
sad sam procitao ceo post reci ti meni ti si vezao
Korg adat out na emu adat in
i
Korg adat in na emu adat out
jel tako i nema na emu adat in signala? jesam dobro razumeo?
hofmann
27-08-2014, 07:09 AM
meni to deluje kao da nisi uskladio sample rate na emu, korgu i cubase-u
Vidi da podesis da svuda bude 44.100 Hz na primer ili stavi u kom sample rate-u vec radis.
kod emu je to ovde http://www.telepostinc.com/audio_setup_EMU1212m.PNG
u cubase-u je ovde https://www.youtube.com/watch?v=xEHzqZEztzs
korg sam potrazio ali nisam nashao to ces morati da pogledas u uputstvu.
znaci namestis sve ili na 44.100Hz 16 bit ili na 48.000Hz 16 bit i onda mora da svira
branoy
27-08-2014, 12:15 PM
ma nista , zaboravio!!
evo plocice slika, tu imam instaliranu, cim imam ulaz na adatu u korgu.
http://media.soundonsound.com/sos/dec03/images/korgadat.l.jpg
na win7 64 sam, koristim beta driver onaj , ima instaliran dspmixer i drajver emu i radi u cubase karta.
e sad nemam taj program power sdr ??
http://www.telepostinc.com/audio_setup_EMU1212m.PNG
sample rate uvek isto, 44-24bit i tamo i ovamo.
povezano bas tako iz out korga u in emu, i out emu u in korga.
evo i knjiga od korga
http://www.korg.de/uploads/tx_softwarecenter/KORG_D32XD_D16XD_Handbuch.pdf
evo i slike sve slikano kako je kod mene stanje i u emu i u korgu
https://www.sendspace.com/file/95df5j
pa mislim da su tu sve info pa vi vidite
drzox
27-08-2014, 03:04 PM
prvo sto sam vidio da si pogrijesio je slika 03 ,stavio si Internal clock u cubase a na patchmixu od emu si stavio adat ,to mora oboje biti isto a onda ti je KOrg Internal clock.
Drugo slika 06 ne vidim sta ti je na sendu ali mora biti asio in 1/2 -host ili asio in 3/4-host itd.
Evo ti slika patcha i moj session sveradi1,pozovi ga nastimaj u cubasu prema njemu,podesi clockove korg master patchmix adat,clock u cubase adat i samo pazi na brojke asia 31 ,32,1,2 itd moraju da se poklapaju tu ti je sigurno negdje greska .Koliko sam vidio na korgu si dobro rutovao ,to su direct out canal 1-8 na adat 1-8.To mora da funkcionise ali nije ti dobar patchmix definitivno. :)
branoy
27-08-2014, 04:05 PM
nema ulaza u emu da ga j. nema sta nisam pipao. imas gore new projekt isto, izaberem ADAT projekt in out. ne palim uopste cubase, nema decibil jedan da pokaze bilo gde. internal. external. sve probao. nist.
"ubo" adat digitalni soni, samo stavio mesto adat digital spidf na dsp mixeru pod setings. ide trakica 48khz, vamo ucitavao projekte, pipao kanale. ne mrda ni na adat.
(cubase5 ( stavim isto meso onog internal ADAT. na emu dsp internal pa external) nista. dsp ne dobija decibal levela signal onaj meter sto mjeri. nista zivo nema.
hofmann
27-08-2014, 05:57 PM
a jesi probao da stavis na 16 bita sve?
hofmann
27-08-2014, 05:58 PM
a da i kazes kad posljes sa emu-a na korg on to vidi jel?
Sad gledam ovo uputstvo i trebalo bi da radi i 16 i 24 bita.
ako imas kako proveri kablove i emu adat ulaze jer nema sta da bude ako si sve uradio ko sto ti je drzox rekao.
branoy
27-08-2014, 09:45 PM
odustajem od ovog. nece ni naopacke. ako ko ima skype nek me doda branoy1. pa da upalim cameru i vucem je po ekranu i korgu, najbolje tako
milanCHE
27-08-2014, 10:30 PM
odustajem od ovog. nece ni naopacke. ako ko ima skype nek me doda branoy1. pa da upalim cameru i vucem je po ekranu i korgu, najbolje tako
Branoy,ja jedino što mogu da ti sa sigurnošću kažem je da pokušaš u vezi ovog problema da kontaktiraš našeg člana Oggy-a...(Ognjen iz Zr)..on je meni svojevremeno pomogao oko navedene zvučne i istu je i on posedovao jaaaako dugo vremena i lepo se naradio na njoj....ako neko u dušu zna emu 1212m,onda ti je to on definitivno....meni je preko net-a svojevremeno poslao jedan session koji sam učitao u DSP mixer i nikad više nisam imao potrebu da bilo šta prčkam oko zvučne....čak smo negde svojevremeno i okačili jedan od radnih session-a ovde na forum ( ali bez ADAT routing-a), ali sam 10000% uveren da može i oko ovog ADAt problema da ti pomogne....eeee,ali bez ljutnje, smisli polako i lepo mu sroči šta te muči....reci koji outboard imaš, šta sa čime želiš i kako da povežeš....itd....verujem da će ti pomoći....
pozzz
branoy
27-08-2014, 11:49 PM
hvalaa na info. Oggy javiiii seeeeeeeeee
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.