View Full Version : Behringer Mx802a
StevicaNish
30-07-2014, 05:00 PM
Ljudi imam jedan problemcic, uzeo sam ovaj mikser i sve sam lepo povezao ali kada snimam ono snima i podlogu (matricu) i vokal, da li sam ja lose povezao ili je nesto drugo u pitanju?
Loše si osmislio povezivanje, normalno da ti snima i vokal i matricu jer ih šalješ na zajednički buss, koliko vidim ovaj mix pult nema grupe, ali možeš koristit auxe, dakle preko auxa šalji sebi slušanje a main mix signal šalji u snimanje, naravno, vokal šalji i u aux i u main mix da bi imao i monitoring glasa i matrice, a da glas samo ide u snimanje
StevicaNish
31-07-2014, 07:12 PM
Lo?e si osmislio povezivanje, normalno da ti snima i vokal i matricu jer ih ?alje? na zajednički buss, koliko vidim ovaj mix pult nema grupe, ali mo?e? koristit auxe, dakle preko auxa ?alji sebi slu?anje a main mix signal ?alji u snimanje, naravno, vokal ?alji i u aux i u main mix da bi imao i monitoring glasa i matrice, a da glas samo ide u snimanje
Hvala ti, samo sam te slabo razumeo sta gde ide, prvi put koristim miksetu za snimanje uvek sam koristio mikrofonski preamp u karticu ili sam koristio eksterne kartice sa preampima i sad mi je ovo totalno strano. Ako mozes samo da na sliku miksete nacrtas sta gde ide, usput koristim Pulsar 2 karticu da znas iz cega ide i gde ide signal iz miksete.
StevicaNish
01-08-2014, 11:41 AM
Ovako sam ja povezao
Bockie
01-08-2014, 02:49 PM
Da, mogao bi da šalješ mikrofone preko Aux sends u karticu...
Dakle, neka input u mixer ostane na tape in, i onda imaš u sluškama ono što ide sa računara zajedno sa pevanjem, a kanal na kom je mikrofon, pošalješ u Aux, a sa tog Aux-a linijski u karticu kao input na kom je samo mikrofon a ne i ostalo sa miksete...
Do sada si koristio tape out, ali na toj šini je sve sa mixera, pa i tape in. Ovako, sa aux ide samo ono što si poslao u aux (onaj dupli red crvenih potenciometara). Moraš takođe prepraviti kabel sa činča na džek, jer su na aux send džekovi. Dovoljan je jedan kabl, i snimaš kao mono i posle kako hoćeš kad usnimiš...
S' obzirom da je mikser vrhunsko smeće, probaj da što manje koristiš njegov EQ ili šta već...
Dakle samo mic gain, i aux send koliko mora i to je to...
StevicaNish
01-08-2014, 03:00 PM
Da, mogao bi da ?alje? mikrofone preko Aux sends u karticu...
Dakle, neka input u mixer ostane na tape in, i onda ima? u slu?kama ono ?to ide sa računara zajedno sa pevanjem, a kanal na kom je mikrofon, po?alje? u Aux, a sa tog Aux-a linijski u karticu kao input na kom je samo mikrofon a ne i ostalo sa miksete...
Do sada si koristio tape out, ali na toj ?ini je sve sa mixera, pa i tape in. Ovako, sa aux ide samo ono ?to si poslao u aux (onaj dupli red crvenih potenciometara). Mora? takođe prepraviti kabel sa činča na d?ek, jer su na aux send d?ekovi. Dovoljan je jedan kabl, i snima? kao mono i posle kako hoće? kad usnimi?...
S' obzirom da je mikser vrhunsko smeće, probaj da ?to manje koristi? njegov EQ ili ?ta već...
Dakle samo mic gain, i aux send koliko mora i to je to...
Hvala Bockie, znam ja da je mixer smece nego ga imam pa reko da ga iskoristim, ostao sam bez preampa a prodao sam eksterne kartice sto sam imao pa moram nekako da se snadjem sada.
Bockie
01-08-2014, 03:05 PM
:thumbsup:
StevicaNish
02-08-2014, 09:42 PM
:thumbsup:
Bockie ipak ne radi ovako, ponovo sve snima kao i pre. :banghead:
E sad provalio sam nesto, mozda ipak nije do miksete i do povezivanja, probao sam na cubase, nuendo i na sonar i potpuno je isto kada je podeseno na Asio drajvere tj. snima i matricu i vokal, a kada prebacim na pulsarov drajver onda ne zeli da snima uopste kao da nije upaljen mikrofon, izgleda da je do drajvera a da ja ne umem da podesim karticu za snimanje :(
Bockie
02-08-2014, 11:32 PM
Što se tiče mixera...JESTE tako! Nikako drugačije ne može da bude i samo je tako, ako si sve uradio kako je rečeno. Čak i da je crk'o mixer i ima "misteriozno curenje" na lemovima, malo je verovatno da je ovako genijalno pogrešan...:D
Mislim da je ostalo deo koji se prilično "podrazumeva"...
Dakle osnovno je da se podese ulazno-izlazni parametri DAW-a.
Sorry ako zvučim strogo,8-) ali pišem i zbog čitalaca.
Razumevanje engleskog i termina vezanih za program koji se koristi su zaista neophodnost, i niko neće gubiti vreme da objašnjava ljudima šta je input a šta output i logiku vezanu za to.
DAW-ovi su dovoljno pojednostavljeni, bar za taj deo.
Dakle u izabranom DAW-u, moraš znati in/out kalibraciju po kanalu, na grupama i masteru, sve je već "svareno" u help-u... Options i udri...
Takođe parametri kanala su banalnost.
Dobro proveri sve to, da ne ispadneš lenj...:wink:
StevicaNish
02-08-2014, 11:49 PM
?to se tiče mixera...JESTE tako! Nikako drugačije ne mo?e da bude i samo je tako, ako si sve uradio kako je rečeno. Čak i da je crk'o mixer i ima "misteriozno curenje" na lemovima, malo je verovatno da je ovako genijalno pogre?an...:D
Mislim da je ostalo deo koji se prilično "podrazumeva"...
Dakle osnovno je da se podese ulazno-izlazni parametri DAW-a.
Sorry ako zvučim strogo,8-) ali pi?em i zbog čitalaca.
Razumevanje engleskog i termina vezanih za program koji se koristi su zaista neophodnost, i niko neće gubiti vreme da obja?njava ljudima ?ta je input a ?ta output i logiku vezanu za to.
DAW-ovi su dovoljno pojednostavljeni, bar za taj deo.
Dakle u izabranom DAW-u, mora? znati in/out kalibraciju po kanalu, na grupama i masteru, sve je već "svareno" u help-u... Options i udri...
Takođe parametri kanala su banalnost.
Dobro proveri sve to, da ne ispadne? lenj...:wink:
Bockie sa Cubase-om radim vec 6-7 godina tako da na njemu mogu da radim i vezanim ocima u sustini radim u svakom DAW-u bez problema, e sad skoro sam uzeo ovu karticu i moguce da nju nisam lepo podesio i moracu da nju malo proucim, u svakom slucaju hvala ti na odgovorima. :)
nikolaivanic
03-08-2014, 12:10 AM
Nisam bas sve citao ali kao pomocni mixer koristim mx1202 iste firme. Kvalitet snimka je za moje shvatanje veoma dobar. Povezujem ovako:
mic 1 - send 1 u ch 1 kartice
mic 2 - left main mix u ch 2 kartice
mic3/gitara preko boxa - right main mix u ch 3 kartice
NE monitorisem preko tog mixera vec u mixeru kartice! tu pravim mix za monitorizaciju i to NE slusanjem kanala (ukl monitor dugme u cubase) vec direct monitoring sa kartice (dodajem siberom na kartici koliko mi treba) - to mesam sa matricom i monitorisem preko monitor outa na kartici.
ovo sigurno radi, 0 latencija...
StevicaNish
03-08-2014, 12:34 PM
Nisam bas sve citao ali kao pomocni mixer koristim mx1202 iste firme. Kvalitet snimka je za moje shvatanje veoma dobar. Povezujem ovako:
mic 1 - send 1 u ch 1 kartice
mic 2 - left main mix u ch 2 kartice
mic3/gitara preko boxa - right main mix u ch 3 kartice
NE monitorisem preko tog mixera vec u mixeru kartice! tu pravim mix za monitorizaciju i to NE slusanjem kanala (ukl monitor dugme u cubase) vec direct monitoring sa kartice (dodajem siberom na kartici koliko mi treba) - to mesam sa matricom i monitorisem preko monitor outa na kartici.
ovo sigurno radi, 0 latencija...
Nikola ja sam podesio da mic signal saljem preko aux-a, ali izgleda da nisam lepo podesio karticu pa mi zato snima i matricu i vokal, a sto se tice kvaliteta miksete moze i bolje. :)
nikolaivanic
03-08-2014, 10:36 PM
Naravno, sve moze bolje ;) ... ali, sa senhajzerom 441/421 na tom mikseru ili audiotec 4033, uz poznavanje tehnika snimanja moze se dobiti veoma dubok, cist i transparentan snimak vokala ili gitare, udaraljki, suski itd... Ako kvalitet vokala, sola i ostatka matrice prevazilazi tehnicki i umetnicki taj nivo onda sigurno imas hit... :rotfl:
StevicaNish
04-08-2014, 02:11 PM
Naravno, sve moze bolje ;) ... ali, sa senhajzerom 441/421 na tom mikseru ili audiotec 4033, uz poznavanje tehnika snimanja moze se dobiti veoma dubok, cist i transparentan snimak vokala ili gitare, udaraljki, suski itd... Ako kvalitet vokala, sola i ostatka matrice prevazilazi tehnicki i umetnicki taj nivo onda sigurno imas hit... :rotfl:
Jao Nikola zelja mi je da imam Sinhajzer 441 sad bas jurim da kupim jedan, trenutno koristim akg c214 i rode nt2a ali zelim da imam 441 kog svi hvale. :wink:
nikolaivanic
05-08-2014, 12:33 AM
441 - odlican mikrofon. Dubina, sirina, senzualnost ;)
421 - malo ostrine u prethodno, moze biti interesantan da izvuce mlitav vokal (da mu otvor na harsh) ili tanane zvuke gitare.. osetljiviji na rukovanje i pomeranje pecaljke kao i na pop. Smekerski majk. :)
ps. Cudno. primetio sam da na kondenz mikrofonu (at 4033, B2) dobijam savrseno snimljen vokal koji kao da nema definiciju koju sam dobijao sa dinamickim majkovima. Nekako se glas raspline u mixu (previse frekvencija-informacija?)...
Bockie
05-08-2014, 01:40 AM
ps. Cudno. primetio sam da na kondenz mikrofonu (at 4033, B2) dobijam savrseno snimljen vokal koji kao da nema definiciju koju sam dobijao sa dinamickim majkovima. Nekako se glas raspline u mixu (previse frekvencija-informacija?)...
Upravo... da!
Zato što koristiš smeće od kondenzatora i ,doduše olešene, dinamičke legende...
Nekim vokalima prija 4033...pošten mic realno...no...tek 4. cifra prosvira...!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.