View Full Version : Ableton problem..
spartakus
24-07-2014, 12:55 PM
Cao i pozdrav forumashi.imam jedan problem u vezi abletona i midi kontrolera,pa ovako kada mapiram neki knob sa midijem(m-audio oxigen 49)on ga prihvati i on reaguje,ali mi se konstantno pali u gornjem delu abletonovog interfaca plus i tri vodoravne crtice,koje ponishtavaju iscrtanu automatizaciju.iscitao sam sve zivo ali nisam pametan sta dalje.u abletonovom pdf nema objashnjenja ima ali nema veze sa mojim problemom..planiram da kupim ableton za koji mesec pa hajde ako moze neki savet...midi radi u cubasu,reaperu,studio one znaci nije do njega..svaki savet dobro doshao...
hofmann
24-07-2014, 02:50 PM
a gde crtas ti to?
u klipovima ili u aranzeru?
spartakus
24-07-2014, 04:12 PM
U aranzeru ali se upali taj djavo(plus i tri crtice),pa moram da deselektujem tu opciju koja svetli.Dok kod klasicnog crtanja automatizacije mishem nemam tih problema,vec samo kada koristim midi kontroler.Toliko sam odlepio da ovo nije normalno,sve sam probao i da pokrenem ableton kao admin i drugi midi kontroler,drugi sistem,drugi komp i dalje ista stvar.
spartakus
25-07-2014, 06:15 PM
Jedino sto mi pada na pamet jeste da upishem neki kurs za ableton(lesha)
hofmann
25-07-2014, 11:37 PM
ja automatizaciju uradim u klipu pa kad iskopiram klip u aranzer iskopira se i automatizacija. a mozes i odvojeno da iskopiras samo automatizaciju iz bilo kog klipa to sam skoro izvalio.
spartakus
30-07-2014, 06:11 AM
aj probacu..
spartakus
31-07-2014, 06:58 AM
ovo kod mene je definitivno bag u pitanju(nema druge).bilo kako bilo barem kada stisnem recording ne rekordira i pomeranje interfaca kao cubase..(virushcina nevidjena nadam se)
hofmann
01-08-2014, 11:47 AM
moras da kliknes dugme za automatizaciju, tj da li je automatizacija ukljucena ili iskljucena?
mozda ti ovo pomogne
http://www.youtube.com/watch?v=dk8VivHiCWY
http://www.musictech.net/2013/06/ableton-live-tutorial-creative-modulation/
Narocito ovaj clanak, drugi link precesljaj ceo tu se krije odgovor, da li je do programa ili do tebe :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.