PDA

View Full Version : Problem s monitoringom

Lus
22-07-2014, 02:38 PM
Pozdrav!
Instalirala sam Cubase 5 na laptop koji ima ugradjenu zvucnu karticu. Sve radi dobro, samo ne mogu slusat snimljeno preko slusalica, nego samo na njegove zvucnike. Kad ukljucim slusalice u laptop sve drugo svira preko njih, zvukovi od kompa, youtube, druga glazba, sve osim Cubasea.
Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem i kak da to rijesim? :cry:
Hvalaa!

Bockie
22-07-2014, 03:03 PM
Pode?avanje preko kog audio drivera će svirati cubase je gore u "devices=>device setup"...pa izabere? koji driver da program koristi, tamo su i pode?enja za latenciju a takođe i opcija "release driver in backround" ili tako ne?to, pa se i sa tim poigraj...

:thumbsup:

Lus
22-07-2014, 07:33 PM
U device setup mi prepozna slu?alice kao audio driver, no kaze da su neaktivne.
Kako da ih aktiviram?

Pode?avanje preko kog audio drivera će svirati cubase je gore u "devices=>device setup"...pa izabere? koji driver da program koristi, tamo su i pode?enja za latenciju a takođe i opcija "release driver in backround" ili tako ne?to, pa se i sa tim poigraj...

:thumbsup:

Bockie
22-07-2014, 09:36 PM
Oh...zaboga...glupa tehnologija... Bilo lakše kad je bio "klasičan glupi mini jack"...

Verovatno onda ideš u "Volume control options"... To je na Windows a ne Cubase, na task bar, DESNI klik na zvučnik kod sata...pa tamo klikneš i na kvačicu za enable Headphones...

:wink:

Lus
23-07-2014, 12:47 PM
Oh...zaboga...glupa tehnologija... Bilo lak?e kad je bio "klasičan glupi mini jack"...

Verovatno onda ide? u "Volume control options"... To je na Windows a ne Cubase, na task bar, DESNI klik na zvučnik kod sata...pa tamo klikne? i na kvačicu za enable Headphones...

:wink:

DA! glupkasto je malo! Inace, u VST conections sam rjesila problem neaktivnih slusalica, no, i dalje nistaaa! Sve je aktivno, sve super, al ne svira i ne daje signal u cubaseu na main mix output chanelu...
:confused::confused::confused::cry::cry::cry:

Bockie
23-07-2014, 03:17 PM
Uh...onda je do tih drivera...

Ne znam, proveri opet na onom zvučniku kod sata na Playback devices pa konfiguriši šta kad su headphones plugged in... Isti taj out mora biti na master out u cubase. To imas u vst connections...proveri sta je na masteru...

:urnebesno: