Log in

View Full Version : Sistematsko ucenje

Wolf_Machine
17-07-2014, 08:36 AM
Svaki pocetnik ( ukljucujuci i mene ) koji bi zeleo da poseduje visoko znanje iz oblasti muzicke produkcije, trebao bi da napravi plan ucenja. Kada bi smo izvrsili opstu podelu recimo na zasebne naucne oblasti kojim bi se posvetli..i kada bi od toga napravili predmete ..kao sto u skolama postoje predmeti..to bi po mom misljenju izgledalo ovako : 1. Muzicka teorija 2. Audio-tehnika/ Audio-inzinjering 3. Engleski jezik 4. Informatika .. i naravno svaki od ovih predmeta moze da se razbije u manje segmente i oblasti.. Ova cetitri predmeta su po mom misljenju polazna tacka i svako bi trebao da procita barem po jedan udzbenik iz svakog predmeta, i na taj nacin bi posedovao odredjeni stepen opsteg znanja iz tih oblasti. Naravno tu je i prakticni deo..mozda i najvaznija stvar kod ucenja..a on se sastoji od ucenja/sviranja midi keyborda i jos drugih instrumenata..ali midi keyboard je po mom misljenju najbolji instrument za ucenje muzicke teorije i komponovanja, i naravno rad na midi kotrolerima, i uopste rad na svim hardverskim uredjajuma koji bi bili deo vaseg studija, onda ..rad na DAW i svakom drugom softverskom alatu...Srecno ucenje. Naravno ovo je samo moje misljenje..tako da slobodno kritikujete, dajte neke sugestije, lajkujte ako se slazete..I da...ako nije problem, linkujte neku dobru literaturu i tutorijale. Poz :smile2:

Bockie
17-07-2014, 06:09 PM
Ni?ta, onda polako, i?citavaj sa ovog linka (http://www.rumski.com/forum/index.php), sve ?to te zanima, pa kad negde zapne, postavi pitanje i samo strpljivo...:thumbsup:

Filip_
18-07-2014, 12:28 AM
Malo je to podela (pa i osnovnih)...(kao i kada bi se radila podela zena po karakteru :D).

Ako posedujes dobro/solidno sredjnoskolsko znanje iz matematike kupi udzbenik "Elektroakustika" od prof. Petra Pravice. Sjajno napisana, od strane detaljnog i strogog profesora sa ETF-a, detaljno opisano mnogo iz oblasti akustike, podele i nacina rada mikrofona i zvucnika...Licno je i danas koristim kao podsetnik za mnoge stvari (iako mi je sama knjiga u ruznom secanju posto me je doticni obarao 5-6 puta na usmenom delu ispita :rolleyes:).

Ima jos puno toga dobrog od strucne literature (a da nije u elektronskoj formi), ali mi je ova prva pala napamet pa rekoh da ti napisem. Vecina nije prevedena, pa se dosta toga svodi na dobro poznavanje engleskog jezika, sto je po meni danas presudno u svakom slucaju...ko zeli da radi na sebi naravno...

Wolf_Machine
18-07-2014, 09:36 PM
Hvala vam za response. :jupi: