PDA

View Full Version : Utisao se levi monitor...

Filip_
06-07-2014, 11:46 PM
Stvar mi se upravo desila (2. put u 3 dana) pa rekoh da postavim i ovde pitanje pre nego sto potrazim i pomoc prijatelja...

Monitori ESI 08 classic (drvena serija)...aktivni...posle par sati rada levi se utisa recimo za trecinu (i visokotonac i niskotonac) iako su oba pozadi na polovini vrednosti za volume. Posle 5-10 minuta se sve vrati u normalu...
Nisam imao iskustva sa ovakvim vidom kvara, pa rekoh da pitam ima li ko ideju sta se desava?

P.S. - Kutije koristim vec nekoliko godina, samo u toku prosviravanja su na momente "isle" na preko 50% jacine...kartica je M-Audio Fast Track pro...kablovi su ispravni...priznajem nisam proverio da li je mozda problem i do TRS output-a kod kartice, mada nesto ne verujem...

psionic
07-07-2014, 01:25 AM
...priznajem nisam proverio da li je mozda problem i do TRS output-a kod kartice, mada nesto ne verujem...

Proveri sve konektore, nekad oni zezaju. Drugo sto moze biti jeste da je sam pojacivac u zvucniku poludeo - osusio se elektrolit i slicno... A kako si siguran da su sami kablovi OK, jesi li ih proverio na drugom nekom uredjaju ?

probaj da okrenes potenciometar na monitoru pozadi par puta levo - desno, da ga "razradis" malo...

A moze da bude i da je izvor los, tj da se u projektu neki plagin pobunio...

Najbolje je prvo da - kad se to ponovo desi - prebodes kablove iz levog u desni monitor - zamenis im mesta. Ako se sada utisava onaj drugi zvucnik, dakle kvar je negde ispred zvucnika - mozda izlaz iz kartice ili tako nesto... Ako i dalje isti zvucnik ne svira - onda mora na servis. Probaj prvo ono sa potenciometrom pozadi, nekad upali.

Filip_
07-07-2014, 10:54 AM
Glupost je sto to, sto si naveo nisam odmah proverio (eto u pola 3 ujutro, oci mi natekle od monitora, a usi umorne, mozak kao bebi hrana :rolleyes:)...sada sve radi ok trenutno...cim se opet desi isto proveravam pa javljam.

Pozz

Filip_
30-07-2014, 08:14 PM
Samo da javim, problem se opet javio, zamenio sam mesta kablovima i video da je do njih...neverovatno..korisceni su samo kuci (nije se gazilo po njima, niti su se vukli po podu ili uvijali), metar i po su duzine, neke recimo srednje klase sto se XLR-TRS konektora tice i pored toga eto posle godinu dana koriscenja jedan je sjeban :rolleyes:.