Log in

View Full Version : TRILERI u VSTi??? kako napraviti

branoy
01-07-2014, 05:44 PM
pozzz svima, pade mi nesto na pamet, trebaju mi takve boje, kako da napravim, gde da pipam, znaci da boje nisu ravne ---------- ... nego sa trilerima, npr pritisnem dirku i posle jedne sekunde ili manje ona pravi triler kakav uradim,, evo dole audio primeri u WAV . 270kb rar, u njemu su.

kontam verovatno se to radi mozda i pitch LFO 1 i 2 ? dilej neki nastimati kad da krene kad se dirka stisne, i onda kako nacrtati kakvu vijugu lfo da svira, ili gde to ,,, dosadile su mi ravne boje, a za nasu muziku balkana, arap, tukr i sve te treba tih trilera, ukrasa, koji se ne mogu izvesti kad sviram neki vsti cisto sa trilerima na klavijaturi, oni su ravni, brzi ili sporiji, al nisu tako lepi, i sinhronizirani

branoy
04-07-2014, 06:09 PM
??

awacs
04-07-2014, 07:11 PM
A bre, Brane, suviše si mlad da bi bio toliko lenj. Sviraj ih, jebo ih ti! Ostalo se nalazi u aftertouch-u :)

Pozdrav,

Vasa

Sky Net
04-07-2014, 07:44 PM
Ja koliko znam, trileri se sviraju. Osim u nekim farbama (tipa zurle), gdje je tako nesto USEMPLOVANO, i opet tesko da moze zvucati kako treba. Artikulacije, plus pitch band, plus..malo umijeca. Ali, that's just my 5 cent.

psionic
04-07-2014, 09:38 PM
Kao expert za trileri :D mogu da ti kazem samo jedno - tako nesto je nemoguce. Ako nisu usemplovani sa samim instrumentom, besmisleno je, to su ustvari ukrasi. Kako da kazes ti kompjuteru gde da stavi ukras ? Moze, ali ne verujem da bi to bilo iole muzikalno... Nema pravila po kome se stavljaju trileri, iako je u muzici uglavnom sve opisivo raznim algoritmima.

branoy
04-07-2014, 09:46 PM
ljudi moji pa sviram ja trilere, dvojke, moderne od kad sam se rodio, ne znam ni izraze koji je kakav, al ja ne mogu to odsvirati da tako zvuci kao na tim snimcima, nije to stavi legato, poramento, pa slepljeni su, nisu tako lepi, skupi sto bih ja rekao. sad mogu upalit klaijaturu i naprait video, nase trilere balkan sve ok, al kad doju ti istocnjacki, sa mosss sto nemam, itd to ja ne mogu dobiti u vsti samo da sviram na klavijaturi,

zato kazem il su usemplovani dzaba se trudit, ili moze to sa nekim LFO pitch modulation sta znam sa kojim tools, uzmem npr notu produzim je u midi iditoru, i posle jedne npr sekunde da crtam vijugu sta da svira milozvucno

slusam te albanske npr dosta gde zavija na sve strane. ja sa triton le to ne mogu dobit. a kamoli sa vsti

i usput aftertouch vsti sempler? jel ko to nastimao? da kad stisnes jako dirku da svira aftertouch funkcija

ima dosta mesta gde mi treba onako primer triler, dok ako je to usemplovano na istom vremenu svira i svugde

branoy
04-07-2014, 10:22 PM
evo upravo upalio webcam, nisam spajao direkt, hvata zvuk za webcam mic.
trileri npr kako sviram. mogao sam staviti i onu frulu kao sa snimaka, ali ja da samo sviram to jest pritiscem dirke ne verujem da mogu to tako dobiti kao na onim snimcima
.. ovo je bez zagrijavanja hahahah

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/KUbUrVWxQUM?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

dejrad
04-07-2014, 10:43 PM
Klavijature su equal temperament. Potrazi na internetu microtonal. Pozdrav

psionic
04-07-2014, 11:30 PM
Auh.. U srce dira :rotfl:
Ne, ali bez zajebancije, jedino da se stavi kad ti drzis npr taj aftertouch, da se izvede triler. Ima nekih banaka za kontakt sa tim fazonima, kao na kontroleru aktiviras triler - neke trube cini mi se... A ima i raznih aftertoucha, neki su za ceo kanal, neki posebno za dirku, zavisi da li tvoja klavijatura podrzava channel AT ili key AT.

Ne sviras ti trilere samo kada note traju duze, ti ih stavis po nahodjenju, gde ti zazvuci da treba... opet kazem - to su ukrasi, tesko da moze tu sta da se automatizuje.

Microtonal mu treba jedino ako ce da svira neku ilahiju... Toga kod nas (srbija, sumadija, dvojke) nema. Takodje albanci to koriste, kao i turci, bugari, romi...

dejrad
05-07-2014, 12:01 AM
Pozdrav Psionic
U pravu si za sve sto si naveo. Moja sugestija je vezana za post u kome spominje albanski melos.
Pozdrav

branoy
05-07-2014, 12:24 AM
jebem ti , moram ja to provalit kako, sad se zajebavao oko svirljivosti, portamento legato i sve to da lici na klavijaturu, i uradio sam konacno nesto da mi se svidja za solo kako izlazi sa svim tim cakama. i to trazio kako ovo o cemu pisemo, i uradih ovo, pa sam obavezno snimio dok nisam razjebao haha!!

e sad na sve to sledece sto bi radio, da probam u kontaktu da mi je da znam kako u njemu nastimati aftertouch i sta da svira na ove boje?, onda bi to implementirao na sve ovo u njemu, sacuvao kao scripte aftertouch

trileri ti lepi mi najvise trebaju u studiu kad pravim pesme, znaci duzina, trajanje, bas tako, mozda na pitch gore dole , levo desno,, na svirci manje vise, msm i ne treba, na svirci prolazi sve, al ne bi bilo lose da mogu dodati u kontaktu ih. sa nekom scriptom npr gde bi se to moglo odradit.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/488SzsyYE6k?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>