Log in

View Full Version : ReWire problem

Lag
10-06-2014, 03:40 PM
Verovatno je glupo pitanje, ali kada uključim Reason projekat koji je rewireovan u Cubase, izgubi se mogućnost da u Reasonu-u i?ta sviram sa midijem jer Cubase "si?e" ceo midi. Da li zna neko kako da re?im ovo, tj da prebacim da mi Midi trigeruje stvari u Reasonu iako je Cubase prvi upaljen?

Filip_
10-06-2014, 03:59 PM
Uh...ima negde da se stiklira output ruting midi, da destinacija bude neki (koji tebi treba) Reason-ov sint, sta zelis vec iz Reason-a...e sad tacne putanje...nazalost ovde nemam Reason na kompu. Ako ne bude odgovora, instaliracu ga uskoro pa cu pomoci. (ionako treba uskoro da vratim Reason u "pogon")

manem78
12-06-2014, 12:21 PM
Ovo je poznat problem na netu. Shareovanje midi kontrolera izmedju Cubasea i Reasona. Resenje je da instaliras neki virtuelni midi kabl (Midi Yoke, ...). U projektu u Cubaseu dodas midi traku koji imenujes npr. Reason Control. Stavis joj da joj je output neki midi yoke port, a input tvoj midi kontroler. Taj isti port stavis kao default control surface u Reasonu. Sad kad u Cubaseu selektujes tu traku onda kontrolises Reason preko tvog midi kontrolera, a kad selektujes neku drugu traku kontrolises Cubase.

manem78
12-06-2014, 12:36 PM
Uh...ima negde da se stiklira output ruting midi, da destinacija bude neki (koji tebi treba) Reason-ov sint, sta zelis vec iz Reason-a...e sad tacne putanje...nazalost ovde nemam Reason na kompu. Ako ne bude odgovora, instaliracu ga uskoro pa cu pomoci. (ionako treba uskoro da vratim Reason u "pogon")

Ovako se inace radi sa Cubaseom i Reasonom, ali ovo resenje nije bas najzgodnije za biranje instrumenta u Reasonu. Npr. ako si u Cubaseu podesio da je output midi trake npr. Substractor i zatim odes u Reason i hoces da ucitas drugi instrument u Substractor, ali koji nije Substractor tipa (ovo u Reasonu mozes) nego npr. NN19 Sampler tipa, onda ti u Cubaseu u midi traci output postane None pa moras opet da ga setujes na taj NN19 Sampler. Zato je ovo resenje sto sam naveo u prethodnom postu bolje za biranje instrumenta.

Filip_
12-06-2014, 01:00 PM
Ovako se inace radi sa Cubaseom i Reasonom, ali ovo resenje nije bas najzgodnije za biranje instrumenta u Reasonu. Npr. ako si u Cubaseu podesio da je output midi trake npr. Substractor i zatim odes u Reason i hoces da ucitas drugi instrument u Substractor, ali koji nije Substractor tipa (ovo u Reasonu mozes) nego npr. NN19 Sampler tipa, onda ti u Cubaseu u midi traci output postane None pa moras opet da ga setujes na taj NN19 Sampler. Zato je ovo resenje sto sam naveo u prethodnom postu bolje za biranje instrumenta.

Kontam da verovatno jeste (mada radi, ali eto postoji i komfornije resenje), vec dugi niz godina radim bez Cubase-a, pa sam malo zardjao :) (kod Ableton-a nemam takvih problema). Anyway svaki dan naucim nesto novo, zato forum i sluzi - razmena iskustava :D.

manem78
12-06-2014, 01:05 PM
Da, kontam da Ableton nema tih problema. Glavni krivac za ovo je najverovatnije Cubase jer, koliko citam po netu, Cubase ranije (ne znam do koje verzije) nije ekskluzivno prisvajao port nego si bez problema shareovao midi kontroler. :)

Lag
24-06-2014, 09:08 AM
Okej, dr?aću se sviranju pre rivajera. Hvala puno svima na komentarima. :)