View Full Version : Yamaha HS7 vs Krk Rockit 6 G3
Djono
26-05-2014, 12:21 PM
Pozdrav. Iako godinama pratim forum, mislim da mi je ovo prvi post. (valjda nisam imao nista pametno da kazem :) ). Interesuje me vase misljenje o ova dva monitora, hteo bih da pazarim. Inace produkcija elektronske muzike je u pitanju.
Hvala.
Bockie
26-05-2014, 12:41 PM
Nemam neko pohvalno mi?ljenje o ova dva modela. Ok, u toj ceni se pretpostavlja da je to to, ali ovi modeli zaista obiluju nekim čudnim muljavim frekvencijama u basu i midla niotkuda!
Dakle ja sam to tako do?iveo. Iskustvo u trgovini opremom i kroz rad sa muzikom me nateralo da počujem desetine ili ko zna koliko različitih kutija...
Ok, ne?to "veća" membrana jeste prednost, ali na ?alost rezultat svega ne mo?e ni da priđe JBL LSR-305, koji ko?ta oko 310eur za PAR!
Jeste da je svega 5'' woofer , ali to ?to izađe - izađe zaista po?teno a ne neko muljanje i nagruvan bas koji slu?i da zvuči super na polici u radnji.
Dakle, poslu?aj JBL, nisam ljubitelj istog, ali ove serije LSR 305 i 308 su zaista veoma prijatno iznenađenje u odnosu cene i dobijenog.
Poz'
Filip_
26-05-2014, 07:52 PM
Djono? Vladane? Ti li si? :D
Djono
26-05-2014, 08:53 PM
Hvala na preporuci poslusacu ih prvom prilikom. Iskreno, o HS7 sam cuo sa raznih strana da su solidno tacne za taj cenovni rang, ali da im je bass response nedovoljan bar sto se tice elektronske muzike. Sto se tice Rokit-a, nije mi jasno iz kog razloga su na neki nacin postali "standard" kod producenata elektronske muzike posto sam ih video na mali milion mesta. Inace, znam da su prilicno "obojeni" ali iz nekog, meni nepoznatog razloga su neverovatno popularni.
Djono
26-05-2014, 08:54 PM
Djono? Vladane? Ti li si? :D
Hahahahahhaha, ja sam brate Salome! :D
Filip_
26-05-2014, 09:06 PM
:D:D:D. Nema da se javis za kafu, samo juris negde! Pazi Krk 6-ice ima Radoja (barem je radio na njima u Sarajevskoj u studiju), tako da ti je moj predlog da se iscimas i poslusas ih iz prve ruke. HS7 nisam cuo tako da ne mogu bilo sta reci o njima.
Veliki pozdrav za tebe i daj zaista javi se kada navratis ovde nisam te video ima mozda i 2 godine.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.