Log in

View Full Version : Vst's

Rhino
14-05-2014, 02:19 AM
Nismo odavno pricali o tome, kapiram da ne bi bilo zgoreg da apdejtujemo gradivo sto se tice svakojakih 'virtual pomagala' i zajednicki dodjemo do saznanja sta je IN a sto OUT od novih (ili starih softvera) i da ljudi iznesu neke svoje favorite..

Mozemo da rasclanimo to na 'foldere' tipa, eq/kommpresori/filteri/reverbi/delay-i/limiteri/saturatori/kontakt banke/razni efx/ cak i banke drum semplova, bla-bla-bla.... Kako god ko voli...

Sto mislite? Mozda upravo na neciju preporuku vecina nas naidje na neki softver individualnog osvjezenja...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mika Technika
14-05-2014, 10:52 AM
Sveeeee!!! Aaaaaaaaaaa!!!!

Sent from my Desire HD using Tapatalk

alfom
14-05-2014, 11:17 AM
Mo?e!
Predla?em : umjesto Waves 7(8) -> Waves 9.
Eto. :)

Filip_
14-05-2014, 11:46 AM
zajednicki dodjemo do saznanja sta je IN a sto OUT od novih (ili starih softvera) i da ljudi iznesu neke svoje favorite..

Mislim da vec svako ima svog favorita :).

P.S. - Ideja je ok, mislim da ce se nazalost stvoriti baza spama i nabrajanja...ne bi me cudilo da se nabrajaju cisto da se nabroje, a nisu korisceni ni 10 puta...

DaBear
14-05-2014, 12:02 PM
smorili se svi od plugova...eh? :D

NIelectroy
14-05-2014, 12:19 PM
Predlazem plugin i to besplatan koji u mojoj listi najbolji plugin za 2014 godinu a to je TDR VOS SlickEQ. Auto gain compensation opcija je cudo, ne znam sta su waves i uad radili cele godine ako nisu ovako nesto mogli da smisle nego dodju ljudi i naprave besplatan plugin.

Jako zanimljiv plugin, probajte ko nije.

http://kohrogi.com/wp/wp-content/uploads/2014/04/SlickEQ_1.jpg

awacs
14-05-2014, 02:30 PM
Predlazem plugin i to besplatan koji u mojoj listi najbolji plugin za 2014 godinu a to je TDR VOS SlickEQ. Auto gain compensation opcija je cudo, ne znam sta su waves i uad radili cele godine ako nisu ovako nesto mogli da smisle nego dodju ljudi i naprave besplatan plugin.

Odličan! Dodu?e, to AUTO GAIN dugme je prilično opasno ? laska svemu ?to uradi?. Ono: ?Bajo, ovo ?to si uradio je mnogo ru?no, moram da sti?am da ne kvari utisak.? :) Ali, odličan mu je zvuk (dodu?e samo za dobro snimljene instrumente, sa kojima se na?alost retko susrećem :))

Pozdrav,

Vasa

Jan
14-05-2014, 02:41 PM
Slick EQ je ludilo kao i Feedback kompresor... Ima mnostvo bisera medju free pluginovima... Recimo VladQ Molot kompresor i Limiter6 vrhunski su oba... Dobra stvar je sto se oni ujedinjuju pa su Bootise i momci (ako ih je vise? ne znam) iz TDR-a napravili Slick EQ. A TDR i Vlad su uradili onaj Proximity koji na zalost nisam bas najbolje razumeo :D

NIelectroy
14-05-2014, 02:48 PM
Vaso, u pravu si, vidim po sebi, uglavnom sam ga koristio u domenu dizajna zvuka (recimo ogromno boostovanje sub-a na kicku)

Jan, proximity je takodje super, dobro moze da se simulira koliko je mikrofon udaljen od instrumenata i jos neke stvari ali mi pravi dosta problema sa latencijom, bice da ga ni ja nisam razumeo najbolje.

Rhino
14-05-2014, 03:53 PM
Mislim da vec svako ima svog favorita :).

P.S. - Ideja je ok, mislim da ce se nazalost stvoriti baza spama i nabrajanja...ne bi me cudilo da se nabrajaju cisto da se nabroje, a nisu korisceni ni 10 puta...

Jel bog dao da ima :)

Bolje da saznajemo i razmjenjujemo iskustva tu na domacem terenu kao par godina ranije...Tj da ozivimo malo ovaj sajt nego da jurimo kvr, gearslutz ili razne druge piratske..

Evo ja npr prvi put cujem za feedback comp recimo...

Jan
14-05-2014, 04:18 PM
Evo ja npr prvi put cujem za feedback comp recimo...

Dobro, nije sad on avion-kamion, ali s obzirom da je besplatan odlican je

awacs
14-05-2014, 04:51 PM
ogromno boostovanje sub-a na kicku

Taj rad, ba? te ohrabruje da bustuje?. Ja se nađavola vi?e lo?im na CUT (ali ba? mnogo i prilično usko), a Slick tu ba? i ne briljira. Ali, ko ?to rekoh ? ako kanal ne zahteva estetsku hirurgiju, nego samo malo ?minke ? do jaja!

U poslednje vreme sam ponovo počeo da otkrivam Waves pluginove, ponajvi?e one guitar stompove, ali ih koristim za sva?ta osim za gitaru :) Ustvari, mislim da je pre odlaska u kupovinu dobro pogledati ?ta već imamo u kući :)

Pozdrav,

Vasa

NIelectroy
14-05-2014, 05:26 PM
Podseti me kad si vec pomenuo te wavesove pluginove, drugar Alfom mi je preporucio plug and mix bundle ima svasta nesto tu cak i dobrih plate reverba ali plugin screamer me je odusevio i isto na sve sam ga koristio samo na gitaru nisam. Gledao sam Pensado stavi na sendu iza reverba neku saturaciju pa mu doda i lo pass filter, sprda se covek al poenta je da svakakve kombinaicje mogu da se prave.

awacs
14-05-2014, 06:13 PM
Gledao sam Pensado stavi na sendu iza reverba neku saturaciju pa mu doda i lo pass filter, sprda se covek al poenta je da svakakve kombinaicje mogu da se prave.

Ono u čemu je Pensado najbolji je ba? to ?to si pomenuo ? obja?njava da se miks uvek vrti oko kombinacija koje nisu ?na prvu loptu?. Kada se njegovi ITL-ovi olju?te od promovisanja ProToolsa, McDSP i SoundToys ostane ba? to ?to si napisao: sprdnja (ali ne u negativnom kontekstu).

Kao LEGO kocke ? jebe? onu sliku na kutiji, napravi? ne?to svoje, ko mo?e da ti zabrani da stavi? drvo na krov? :)

Pozdrav,

Vasa

NIelectroy
14-05-2014, 06:49 PM
ahha to, pogodio si ga u centar, ja mislio Pensado nesto mixuje kad ono EPP. :grin:

DuciNS
14-05-2014, 07:05 PM
Svaka cast na temi! trebalo bi napraviti neku kategorizaciju svih tih stvari u podforumu Audio Software.

lesha
14-05-2014, 07:27 PM
Svaka cast na temi! trebalo bi napraviti neku kategorizaciju svih tih stvari u podforumu Audio Software.
Već postoji zalepljena tema za besplatne VST plagove.
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8599&page=33

awacs
14-05-2014, 09:03 PM
ahha to, pogodio si ga u centar, ja mislio Pensado nesto mixuje kad ono EPP. :grin:

Pensado je odličan lik koji puno (sve?) zna, ali odavno ne zarađuje novce od miksanja (okretanja dugmića) nego od organizacije posla. Ali svi saveti su mu dobri, naročito kad se zanemare konkretni pluginovi koje koristi. Igra je smisao, pa makar podrazumevala i nekakva pravila. Ali ipak ne moramo svi da nosimo Adidas kopačke, a i možemo da igramo i dupetom ako treba.

Pozdrav,

Vasa

Mogli
15-05-2014, 08:24 AM
Ali ipak ne moramo svi da nosimo Adidas kopačke, a i mo?emo da igramo i dupetom ako treba.

:grin:

spartakus
15-05-2014, 08:53 AM
Ja bih spomenuo sfx machine(mator do zla boga,ali efikasan)takodje antaris tube(ditorzija idealna za staviti iza senda revba,a pritom uopshte nije zahtevan)od synthova rob papen blue(bogami i on je bash mator)koristim biblijske plaginove,..

Rhino
15-05-2014, 02:17 PM
Hehe i ja... Omnisfer, diva, one prastare korg editione, neke arturijine sintove, onda ssl duende bundle, softube, fabfilter, soundtoys, waves i sl...

Mada za 'organske' zvukove slabo sto koristim osim motifa... Za VST-i najcesce posezem za zujalicama i tako to..

Ghost Dog
15-05-2014, 03:43 PM
Synapse Audio DUNE. Mnogo dobar sint. Pre par nedelja izašla verzija 2.

Rhino
15-05-2014, 05:45 PM
Da... Imam verziju 1. Dune je super.

damir23
15-05-2014, 08:52 PM
mo?da nisam kompetentan ali trenutno sam zabrijao zamo u free vode i ti plagovi manje vi?e zvuće dobro, a na?ao sam i podatke na netu kako se VoS ubraja u jedne od najboljih plagova iako su besplatni.
A ?to se tiće Pensada...he kad sam počeo učiti o stvaranju glazbe , produkciji i sl. imao sam jaaaaaaaaaaaako dobrog učitelja koji me ufurao u osnove a kasnije razjasnio sve detalje gdje bih zapeo. Razni tutoriali, skripte ...sve je potvrđivalo ono ?to je on pričao
A poslije ..Pensado i sve o?lo k vragu-kod njega ni?ta ne dr?i vodu :-)

NIelectroy
16-05-2014, 01:54 AM
A cudni su ti putevi, naucis osnove da se posle ne bi drzao njih.

spartakus
16-05-2014, 10:43 AM
Takodje da dodam psp 608 multidelay i psp lexicon 42(opasni efekti)..

awacs
16-05-2014, 12:13 PM
A cudni su ti putevi, naucis osnove da se posle ne bi drzao njih.

Hehe, pa da :) Zato se tim poslom i bave ljudi koji vole da se igraju :) ?iveo zvuk, ?ivele LEGO kocke :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

fix3r
16-05-2014, 01:44 PM
- Klanghelm DC8C. Za 20 banki i dalje ima najbolji odnos wow-faktor/cena.
- Spark 2. Odlicna stvar. Za 60 evra je bagatela (mada zadrzavam Tremor i Cromaphone)

U potrazi za:
- Muzikalnim, pristupacnim, EQ-om. T-Racks je ispao bacanje para.
- Necim sto ce zvucati kao Kurzweil PC3, da mogu da se otarasim te gromade. VA na Kurz-u mi i dalje zvuci bolje nego svi plugovi koje imam :[

Rhino
25-10-2014, 01:12 PM
Da vas pitam nesto...

Ima li neki vintage-izer plugin s kojim bi brzo dosao tu negdje priblizno blizu efekta stare jazz ploce npr..

Radim neki beat sa orkestracijom gdje bih da jedna sekvenca tih gudaca koji su svi odsvirani na motifu budu u kontri modernom zvuku koji dominira.. Da zvuci kao da je sempl.. Da razbije tu monotoniju i doda malo 'sevdah' iz Luisiane 'tj blue' atmosfere..

Probam ja neko pucketanje ploce tu ispod, malo bitcrusher, malo distorzije, malo LPF/HPF, malo AM radio efekta i cega sve ne pa blendujem neke kombinacije.... Izgubih malo vremena i nije hrdjavo, ali mozda moze brze, bolje i jednostavnije?

alavuk
25-10-2014, 01:26 PM
https://www.izotope.com/en/products/effects-instruments/vinyl/

Rhino
25-10-2014, 02:26 PM
Ha, vidis ispostavilo se da sam ga imao instaliranog ali ga cubase nije vidio, bio je u blacklist...

Sad sam to sredio. Nije lose. Danke!

Eomsy
26-10-2014, 07:43 AM
Evo mog doprinosa ovom slučaju .... :grin:

Po osobnom mi?ljenju ova dva pluga rade puno bolje od iZotope-ovog ...

Speakerphone (http://www.audioease.com/Pages/Speakerphone/speakerphone.html) - Audio Ease

Sonitex (http://www.toneprojects.com/products/plug-ins/sonitex-stx-1260/) - otiumFX

Nisam siguran da li ima Speakerphone 2 u vodenom svijetu, ali jedinica je sasvim pristojna ... Ako ti ih neće učitati, probaj preko jBridge-a - meni na Studio One rade ...

Nadam se da sam ti pomogao :wink: ....

Rhino
26-10-2014, 11:22 PM
Speakerphone sam imao na staroj win xp masini. Potpuno sam zaboravio na njega... Za otium nisam cuo, pogledacu i to. Hvala :)

ugljesa
03-11-2014, 02:06 AM
:)