Log in

View Full Version : PlugIn-ovi za obradu snimljenog glasa, De-esseri itd

NewProducer
30-04-2014, 11:49 AM
Pozdrav!

Da li mi mozete preporuciti neke od najpotrebnijih plugin-ova i efekata, za obradu glasa...tipa de-esser, limitere... koristim Cubase 7 elements, pa bih vas zamolio da mi preporucite neke koje mogu koristiti zajedno sa njim, ili cak bih vas zamolio da mi bar navedete koje sve plugin-ove trebam da bih ovaj posao uradio kako treba?

Hvala unapred puno!

Pozdrav!

awacs
30-04-2014, 12:33 PM
Od de-essera koje sam probao ubedljivo najtransparentniji i najpametniji je FabFilter Pro-DS, ali ipak i dalje često koristim Waves DeEsser i Waves RDeEsser (transparentnost nije ba? uvek po?eljna).

Kompresori i EQ-i su stvar ličnog ukusa, tu zaista mora? da proba? sve čega se dočepa? jer nekad legne jedan, nekad neki drugi. Moj prvi izbor kompresora je Stillwell Rocket, i ne samo za glas. EQ? Lično mislim da su oni koji dolaze uz sam DAW često sasvim dovoljni.

Ako si na početku, a reklo bi se da jesi, kreni od onih alatki koje su već ugrađene u Cubase (ne znam ?ta sve ima u Elements verziji), čisto da bi ukapirao princip rada sa EQ-om (izbor frekvencija, kad dodavati, kad oduzimati, Q-faktor, trt-mrt) i kompresorom (Threshold, Ratio, Attack, Release), pa onda isprobavaj sve drugo ?to ti dođe pod ruku.

Svi pluginovi danas dobro rade, a nijanse među njima mora? da otkrije? kroz čačkanje.

Pozdrav,

Vasa

NewProducer
01-05-2014, 12:45 AM
Hvala pokusacu sa ovim, pa cu napisati neki post kako sve to ide :) Hvala jos jedanput.