View Full Version : Ableton
77ari
27-04-2014, 07:54 PM
Htio bi kupiti ableton, i vidim da za 79? mogu dobiti 3 instrumenta. Zanima me kakvi su to instrumenti, i koliko se s tim instrumentima mo?e raditi? Sada imam ableton live lite9 koji sam dobio uz midi ljavijaturu.
Program mi je jako zanimljiv, pa me zanima isplati li se kupiti taj za 79?, i hoću li moči kasnije taj program nadograditi većom verzijom jeftinije? (bilo bi mi glupo da dam 79? i kada budem htio kupiti veću verziju da moram platiti punu cjenu)
Do sada radim u FL studiu, ali program mi izgleda nekako ograničeno. Uglavnom svi koji rade s tim programom rade progressive house i electro house. Nigdje ne vidim da je netko s FL napravio deep house, house i sl...
Mrgud
27-04-2014, 10:31 PM
jeli bas prevelika razlika izmedju tih house stilova da ih fruti nemoze propratit ?
Mozda si isto koristio lajt verziju ?
Mika Technika
27-04-2014, 10:40 PM
U svakom programu(DAW-u) mozes sve napraviti, u nekom brze, u nekom duze. Bitno je koje plugine i samplove koristis.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Mrgud
27-04-2014, 10:49 PM
Ne znam ja u fruti vec godinama uspijesno pravim noise ,nekako mi bolje ?i?ti nego iz ostalih programa..jos ako si odradjen da se usere? :grin:
vasko
27-04-2014, 11:24 PM
Do sada radim u FL studiu, ali program mi izgleda nekako ograničeno.
sta tacno nisi mogao da uradis u frutiju?
Sky Net
28-04-2014, 12:30 AM
U svakom programu(DAW-u) mozes sve napraviti, u nekom brze, u nekom duze. Bitno je koje plugine i samplove koristis.
Najbolje receno..i sve su ostalo nijanse.
77ari
28-04-2014, 07:19 AM
sta tacno nisi mogao da uradis u frutiju?
Uspijem napraviti sve, ali u fl je po meni lakse raditi electro itd... Ableton mi se vise sviđa, pa me zanima ak uzmem naj manju verziju hocu moci kasnije nadograditi program večom ali malo jeftinije. Sada platim ovih 79? i ako kasnije ?elim vecu verziju ocu trebati platiti svih 350? ili mi se oduzme ovih 79?
Fl me ne sprijecava unicemu, ali ableton mi samo vise pase. Ne odgovara svakome isti daw.
bas si neki filozof. Odi na pijacu ko sav normalan puk koji ne zarađuje novac od glazbe.
A ovo da je dobar za xy house, a za qw house nije... je jo? veća glupost od onoga kad ljudi idu od jednog ?anra raditi 3449312042394023 ?anrova, pa ni sam jadni glazbenik na kraju ne zna ?ta radi.
spartakus
08-05-2014, 03:04 PM
Ehej cao i pozdrav svima.da ne otvaram novu temu imam problem sa abletonom pa ako moze pomoc.e pa ovako odsivam bilo shta i automatizujem stisnem stop i ta automatizacija odjednom potamni i ne reaguje.posedujem oxigen 49 povezem par knobova zavrtim nad tom odsviranom melodijom stisnem stop i pustim od pocetka meni ta automatizacija potamni i ne reaguje..svaki savet je dobro doshao(samo nemojte da mi kazete da ne stiskam stop),.,
Filip_
08-05-2014, 08:14 PM
Ehej cao i pozdrav svima.da ne otvaram novu temu imam problem sa abletonom pa ako moze pomoc.e pa ovako odsivam bilo shta i automatizujem stisnem stop i ta automatizacija odjednom potamni i ne reaguje.posedujem oxigen 49 povezem par knobova zavrtim nad tom odsviranom melodijom stisnem stop i pustim od pocetka meni ta automatizacija potamni i ne reaguje..svaki savet je dobro doshao(samo nemojte da mi kazete da ne stiskam stop),.,
Automatizacija hoce da "potamni"/bude bypass-ovana zbog nekoliko stvari.
Prva je banalna, ako ti je stalno ukljuceno dugme "back to arrangement" (3 linije i strelica na levo je legenda za to dugme za verziju 8 i ispod, a za 9 je slicno dugmence na istom mestu mislim), onda ti stalno vraca u tkz. bazu aranzmana (moj izraz :)) tj. 1. prozor i zaobilazi svu automatizaciju.
Druga mogucnost je los krek, tako da automatizaciju ne pamti ili je bypass-uje bez mogucnosti daljeg podesavanja iste (desavalo mi sa par krekova, ali prilikom podizanja projekta), resava se paljenjem i gasenjem VST istrumenta u Daw-u, ali bolja/dalekoseznija :rolleyes: varijanta je instalacija ispravnog pijacnog VST-a, tako da se instalacija radi "as administrator", a key generator ili patch.exe takodje pokrece "as administrator).
Takodje posle svakog "kreka" pokreni Ableton "as administrator" (desni klik na exe fajl, pa "run as administrator").
Mozda postoji jos koja zackoljica sto ti se to desava, ali sam dovoljno umoran da mi sada samo ovo pade na pamet kao prva pomoc.
Pozz Bane i javi se kad ugrabis vreme.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.