PDA

View Full Version : jBridge 1.65

STUDIOTON
25-04-2014, 10:46 PM
Current release version of jBridge is 1.65.

jBridge 1.65 ( changes from v1.5):
- Improved module management.
- Fixed issue where, in some ocasions, a ?buffer already exists? message could be displayed.
- Added workaround to prevent a crash with some plugins in FL Studio.
- Fixed an issue where, in some systems, the ?edit settings? button would do nothing.
- Fixed GUI glitches with some plugins/hosts.
- Fixed garbled sound problem with WaveLab and some plugins.
- Fixed crash with Metro in undo/redo operations.
- Loading data should be a bit faster now.
- Improved compatibility with Kore2
- Added measures to prevent bridging files from being bridged ( which could cause a big mess ).
- Added compatibility measures for Adobe Audition.
- fixed a problem where some plugins would be muted after resume.
- fixed crash that could happen with Podium and some plugins.
- Fixed crash that could happen in Ableton Live when rendering to offline.
- Settings files for bridged plugins will now be saved in (..)MyDocuments/jBridge folder ( or equivalent to MyDocuments, according to your language ), for better organization.
- several other minor fixes.

Dexxy
26-04-2014, 12:19 AM
Sad samo preko starog ili mora sve ispočetka?

Sent from my GT-N7100

STUDIOTON
26-04-2014, 08:24 AM
Samo install preko starog

alfom
26-04-2014, 09:28 AM
Koristio sam i pijačni i originalni i ovaj beta 1.65. Stalno sam imao problema sa 'trzanjem' cpu. ada sam ih izbacio i pustio da StudioOne upotrebljava svoj, ugrađeni jBridge, sve se smirilo i sve je O.K. Imate li slična iskustva sa svojim DAW?

STUDIOTON
26-04-2014, 09:32 AM
Svi su originali, ne postoji pijacni/krekovani jer jbridge ustvari i nema zastitu.. a ja nisam primetio nista

Dexxy
26-04-2014, 09:34 AM
Meni radi ok.

Sent from my GT-N7100

Sky Net
26-04-2014, 11:58 AM
Done :thumbsup:

Mika Technika
27-04-2014, 05:08 PM
Ja nisam dobio update na mail-u :(

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Dexxy
27-04-2014, 05:12 PM
Po?alje? im meil na njihovom sajtu i ako si kupio ranije poslaće ti.

Sent from my GT-N7100

Mika Technika
27-04-2014, 05:16 PM
Iskreno radi mi lepo i predhodna verzija, ali vredi imati i novu, za svaki slucaj :)

Mika Technika
27-04-2014, 05:18 PM
Evo leglo odmah, cim sam poslao :)) djea!

STUDIOTON
27-04-2014, 05:36 PM
http://jstuff.wordpress.com/jbridge/updates/

dole pri dnu upises mail i stigne ti update :)

Elf
10-05-2014, 07:22 PM
Kad me pita gde da stavim brid?ovane dll-ove dole stoji u zagradi da je preporučeno da u hostu ne stoji na listi foldera za skeniranje plugova folder u kom su originalni dll-ovi. A ja samo Kontakt brid?ujem, u tom folderu su mi svi ostali plugovi.
Sad me zbunio lik. Jel treba da pomerim dll Kontakta negde drugde? :banghead:

alfom
10-05-2014, 08:06 PM
Kod mene ova priča nikako da uspije ; odn. da uspije kao kod vas. Naime, brid?ing radi ok. Ali, guta veoma puno cpu, pa kasnije zapinje i krcka. Pregledom cpu i latencija, poka?e se glupavo i intenzivno trzanje cpu samo na ovim plugovima. Oni od 64 bit rade perfektno i bez problema. Ne znam da li Studio One ima ugrađen brid?er ; ako ima, mo?da to smeta. Volio bih rije?iti ovaj belaj, jer imam nekoliko starijih plugova koje koristim, a kojih nema u 64 bit verziji. :(

Elf
10-05-2014, 09:00 PM
Kupio 1.65 i instalirao. Sutra probam na du?e staze pa javljam. A brid?ovane plagove vidi samo kad je u glavnom VST folderu folder sa brid?ovanim plagovima. Ako napravim negde drugde folder sa brid?ovanim plagovima,ne vidi ih iako sam ga dodao u VST path i uradio update plag infoa. :banghead:

Eomsy
11-05-2014, 07:31 AM
...Ne znam da li Studio One ima ugrađen brid?er ; ako ima, mo?da to smeta. Volio bih rije?iti ovaj belaj, jer imam nekoliko starijih plugova koje koristim, a kojih nema u 64 bit verziji. :(

Nema ugrađeni bridger!!! Isti problem je i kod mene. Nadao sam se da ću spajkove rije?iti sa narodnom 1.5 verzijom, no to se nije desilo :cry: ... Sada čekam Elf-ov reply da li 1.65 radi posao .... Čitam na Presonusovom forumu da su ti problemi učestali kod korisnika 2.5 verzije ...

Elf
11-05-2014, 08:38 AM
Javljam u toku dana,hoću malo du?e da gnjavim. :wink:

alfom
11-05-2014, 09:12 AM
Nema ugrađeni bridger!!! Isti problem je i kod mene. Nadao sam se da ću spajkove riješiti sa narodnom 1.5 verzijom, no to se nije desilo :cry: ... Sada čekam Elf-ov reply da li 1.65 radi posao .... Čitam na Presonusovom forumu da su ti problemi učestali kod korisnika 2.5 verzije ...
Ja sam probao i sa 1.5 i sa ovom beta i sa kupljenom zaoprave :)
Uvijek isti problem, ako se pravi odvojen folder. Inače mi je postavljen onaj 2.6(5) iz januara, 2014.g. Radi izvanredno - osim ovog. Sada upravo probavam da načinim bridžere u izvornim direktorijima x32, pa da ih tako prijavim. Javljam odmah je li ova varijanta uspjela.
Probao sam. Jeste manje, ali i dalje trza, što može biti problem kada se dokuči nekih 70 do 80 % cpu.

Elf
11-05-2014, 07:23 PM
So far so good. :grin:
Sutra ću jo? vi?e da radim pa javljam jel i dalje sve ok.

elmirh
12-05-2014, 04:54 PM
Kod mene na originalnom Cubase 7.5 64 bita sa kupljenim Jbridge 1.5, ne mogu da rade dsp karte na 64 bita,Uad-1 i Focusrite Liquid mix 32.Tako da radim samo njih na 32bita.Inače svi ostali pluginsi rade bez problema.:wink:

alfom
12-05-2014, 06:41 PM
Kod mene na originalnom Cubase 7.5 64 bita sa kupljenim Jbridge 1.5, ne mogu da rade dsp karte na 64 bita,Uad-1 i Focusrite Liquid mix 32.Tako da radim samo njih na 32bita.Inače svi ostali pluginsi rade bez problema.:wink:
Pa ?ta onda radi? :rolleyes:

STUDIOTON
12-05-2014, 06:44 PM
Cubase 7.5 svi plugovi i vst rade sa jbridge , powercore dsp plugovi jedino i rade kako treba sa jbridge-om :)

alfom
12-05-2014, 07:10 PM
Ivan je jamio svemirski primjerak. :grin:

Dexxy
12-05-2014, 07:16 PM
cubase 7.5 svi plugovi i vst rade sa jbridge , powercore dsp plugovi jedino i rade kako treba sa jbridge-om :)

+1

Mika Technika
13-05-2014, 03:03 AM
Ja i dalje na predhodnoj verziji, 1.5 ja mislim, skinuo i novu, ali rekoh sto da diram ono sto radi :)

Elf
18-06-2014, 09:12 AM
Definitivno 1.65 radi odlično. :grin:

LA-2A
28-02-2015, 12:25 AM
da li neko zna zasto ne mogu da bridzujem kontakt, omnisphere i ez drummer, sve ostalo mi radi....u pitanju je cubase5 i jbridge 1.65b probao sam i 1.5 ista stvar.

LA-2A
28-02-2015, 01:18 AM
uspeo sam, hvala :)

Filip_
28-02-2015, 03:44 PM
uspeo sam, hvala :)

Baci ovde kako si uspeo i sta je bio problem, mozda jos nekome bude koristilo :rolleyes:.

LA-2A
02-03-2015, 05:39 PM
u mom slucaju bridzovani fajlovi od kontakt-a i ez drumer-a moraju da stoje gde i originalni dll fajlovi, jedino tako rade i to sa 1.5 pijacnom verzijom.

idvi
02-03-2015, 06:35 PM
u mom slucaju bridzovani fajlovi od kontakt-a i ez drumer-a moraju da stoje gde i originalni dll fajlovi, jedino tako rade i to sa 1.5 pijacnom verzijom.

..i treba? da izbri?e? dll 32 bit fajlove ..najbolje napraviti novi dir (npr. stari dll file) i prebaci? ih nekamo zlu netrebalo.NE u isti dir.

LA-2A
04-03-2015, 01:53 PM
..i treba? da izbri?e? dll 32 bit fajlove ..najbolje napraviti novi dir (npr. stari dll file) i prebaci? ih nekamo zlu netrebalo.NE u isti dir.

mislim da te nisam bas najbolje razumeo, sta je uopste dir fajl ???

mladjastojanovic
06-03-2015, 02:25 PM
Dir-direktorijum

idvi
06-03-2015, 06:27 PM
..Dakle, kad jbridge skenira dll plagin ti odabere? direktori gde će ga pohraniti.
Sad lepo cut ta dva filea (jedan je dll a drugi txt) i prebaci? u napr.: VSTplugin
gde je napr. Trilian.dll..ALI njega raruje? (kompresira? u rar) a dll file izbri?e?..i sad paste ona dva filea (dll i txt) na njegovo mjesto.
Onaj dll koji si pretvorio u rar ti slu?i kao "zlu ne trebalo". Kapi?i :wink:
AKO ne vidi? u cubu taj plugin obavezno u cubu "Plugin update" ..ponekad je i dobro napraviti i dodatnu stazu u: VST2 plugin path na taj plugin.
Neznam koliko sad razmije?...ali pitaj ..po redu gdi si zapeo.
:rolleyes:

AudioStorm
05-09-2016, 07:25 PM
Da ne otvaram novu temu ...

Dakle,podigao sam najnoviju verziju abletona,tacnije 9.6.2 i instalirao jBridge.Napravio sam posebnu particiju na externom disku za sve instrumente,stare prethodno ih makao iz sistema i ponovo instalirao u tom folderu.Kad pokrenem jbride on mi daje opciju da bridgujem iz kojeg hocu foldera,ja obiljezim i odradim.

Medjutim kad otvorim ableton nema mi svih vst-ova,i to veceg broja :confused:
Takodjem,moram da pokrenem ableton kao administrator da bi jBridge radio,ali onda kada to uradim ne mogu mnoge stvari da radim u programu,dovlacenje samples i slicno ...

Neko soluciju da ovo poslozim kako treba? :)

spartakus
05-09-2016, 07:51 PM
jBridge obavezno pokrecesh kao admin,jako bitno da isposhtujesh 32 na jednu stranu 64 na drugu i folder za vst koje on ucitava i cuva(Prilikom zadavanja destinacija za te vst on ocitava u prozoru svaki vst koji odobrava tako da dobro pogledaj)mora da radi 100%.

spartakus
05-09-2016, 07:54 PM
Ja uvek pokrecem ableton kao administrator i sve shljaka moguce da ta verzija abletona koju koristish nije lepo instalirana.

Filip_
05-09-2016, 08:12 PM
Da ne otvaram novu temu ...

Dakle,podigao sam najnoviju verziju abletona,tacnije 9.6.2 i instalirao jBridge.Napravio sam posebnu particiju na externom disku za sve instrumente,stare prethodno ih makao iz sistema i ponovo instalirao u tom folderu.Kad pokrenem jbride on mi daje opciju da bridgujem iz kojeg hocu foldera,ja obiljezim i odradim.

Medjutim kad otvorim ableton nema mi svih vst-ova,i to veceg broja :confused:
Takodjem,moram da pokrenem ableton kao administrator da bi jBridge radio,ali onda kada to uradim ne mogu mnoge stvari da radim u programu,dovlacenje samples i slicno ...

Neko soluciju da ovo poslozim kako treba? :)

Ovo je meni pomoglo (ili neki jako slican post) kada sam prelazio na vise od 4GB RAM-a odnosno na J-Bridge, samo ispostuj sve po redu: https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209772465

Run as admin je mislim neophodno kako rece Bane, mada sam za Ableton takodje stavljao as admin only pa nisam imao problema, cak neki VST-ovi nisu hteli da rade, ako nisam pokretao sa "admin pravima".
Takodje, externi hard...hmm...probaj 1 problematicni 32 bit-ni VST da stavis/instaliras na C:/sistem particiju i "bridzujes" na x64 pa vidi da li radi. A trebalo bi, dok particija na externom disku i sama instalacija tamo...ne deluje mi kao najsrecnije resenje za stabilnost...

Kod mene je inace Ableton 9.1.7 i JBridge 1.5 (najstabilnija varijanta u mom slucaju i za sada, dok ne sacekam SSD pa ponovo install svega i malo tuning-a i uklanjanja nepotrebnog :shock: :rolleyes:)