Log in

View Full Version : koji IPad je dovoljan....?

OFF
23-04-2014, 10:34 PM
Treba mi prvenstveno kao remote wifi za beh x32, I to moze bilo koji, kontam.... Ali hocu da se malo igram sa sintijima I audio aplkacijama za ipad..... Da li je Ipad 2 dovoljan, ili mora da se ide na jace nesto..... Mini otpada zbog docking uredjaja?

fix3r
23-04-2014, 11:16 PM
Zadnji sa 30-pin dockom je bio iPad 3 (mada nije to bilo zvanicno ime), mnogo bolji uredjaj od dvojke. Licno ne bih kupovao dvojku danas.

A zasto ne iPad sa novim konektorom? Vec imas neki audio-interfejs/dock koji trazi 30-pin?

EDIT:
Ja na Miniju prve generacije imam gomilu sintova koji sasvim OK rade. Imao sam i na trojci. Mada je nova generacija Air/Mini iPad-ova toliko vidljivo brza i bolja da je to depresivno.

OFF
23-04-2014, 11:24 PM
Zadnji sa 30-pin dockom je bio iPad 3 (mada nije to bilo zvanicno ime), mnogo bolji uredjaj od dvojke. Licno ne bih kupovao dvojku danas.

A zasto ne iPad sa novim konektorom? Vec imas neki audio-interfejs/dock koji trazi 30-pin?

EDIT:
Ja na Miniju prve generacije imam gomilu sintova koji sasvim OK rade. Imao sam i na trojci. Mada je nova generacija Air/Mini iPad-ova toliko vidljivo brza i bolja da je to depresivno.

nemam nikakav dock.... tek ulazim u prichu..... jedino zbog cene gledam te starije modele.....

Znaci moze i mini u dock?

fix3r
24-04-2014, 09:37 AM
Pa zavisi koji. U miksere/interfejse koji su pravljeni da se 30-pin iPad fizicki ceo uglavi onda tesko. To mozes da proveris od modela do modela. Ja sam na iPad-u sa novim konektorom koristio samo USB konverter na koji se onda nakaci ili MIDI interfejs (sto ja radim) ili ovi novi fensi audio interfejsi koji rade i na kompu i na iPad-u (tipa Apogee)

Rhino
24-04-2014, 10:03 PM
Znas kako, ipad 2 je vec polako otisao u istoriju.. Muci se sa ios7, a ni na ios8 necemo cekati 100 godina.

Ne pratim oglase i to, ali kapiram da je tamo ipad3 ne puno skuplji od dvojke..

Tako da minimum ipad 3.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wladymeer
24-04-2014, 11:47 PM

Mini prve generacije = iPad2.

Imam iPad2 - i još uvek nisam naleteo na synth koji nije radio ili kočio. iPad3 je jako brzo povučen iz prodaje. Zašto, ko će ga znati. Neki spominju osetno veće pregrevanje u odnosu na ostale modele koje se skoro pa graniči sa zagrevanjem laptopova. Neko će reći "svašta" ali, u praksi, iPad se ipak drži u rukama.

U svakom slučaju, ako uzmeš iPad2, ne preporučujem prelazak na iOS7, a trenutno nešto ni ne vidim razlog za prelazak.

fix3r
25-04-2014, 12:22 AM
Mini prve generacije = iPad2.

Imam iPad2 - i jo? uvek nisam naleteo na synth koji nije radio ili kočio. iPad3 je jako brzo povučen iz prodaje. Za?to, ko će ga znati. Neki spominju osetno veće pregrevanje u odnosu na ostale modele koje se skoro pa graniči sa zagrevanjem laptopova. Neko će reći "sva?ta" ali, u praksi, iPad se ipak dr?i u rukama.

U svakom slučaju, ako uzme? iPad2, ne preporučujem prelazak na iOS7, a trenutno ne?to ni ne vidim razlog za prelazak.

Da, iPad mini je slican dvojci, osim konektora i par drugih sitnica. Iz iskustva, iPad 3 se nije grejao posebno, mada ga je Skajp mucio. Korgovi sintovi su radili satima bez ikakvog zagrevanja.

Apsolutno se ne slazem u vezi iOS-a. Sedmica je odlicna i to je jedini put napred. iPad Mini je ustvari brzi pod sedmicom nego ranije pod sesticom. Nema razloga izbegavati iOS 7.

Rhino
25-04-2014, 01:00 AM
Meni se vise svidjao ios 6, odupirao sam se prelasku na ios 7 doosta vremena... Ali odredjeni softveri sad vec zahtijevaju 'sedmicu'..

Tako ce bit i sa ios8 relativno brzo, stoga nema potrebe da sad covjek kupuje ipad2 (koji je jos uvjek upotrebljiv, ali ne za dugo)

Sent from my iPhone using Tapatalk