PDA

View Full Version : Rme digi96/8 pst

StevicaNish
16-04-2014, 11:38 PM
Ljudi zna li iko nesto ovoj karti, jel vredi uzimati ili ne?

StevicaNish
17-04-2014, 12:02 AM
Tacnije hteo sam da uznem nju, ali razmisljam da nije g.... ko i ova lexicon omega sto imam?:grin:

Bockie
17-04-2014, 07:54 AM
Nije g. Ne znam ?ta bi bilo veće g od te omege... Daleko od toga...!

No, nema? na njoj mic preamp.

Verujem da ima podr?ku i drivere, to proveri na RME sajtu.

Za ~ 100? koliko bi mogla max da ko?ta polovna, je odlična!

StevicaNish
17-04-2014, 11:37 AM
Nije g. Ne znam ?ta bi bilo veće g od te omege... Daleko od toga...!

No, nema? na njoj mic preamp.

Verujem da ima podr?ku i drivere, to proveri na RME sajtu.

Za ~ 100? koliko bi mogla max da ko?ta polovna, je odlična!

Hvala Bockie, a da li bih mogao da povezem rme i lexicon omega, da mi omega sluzi kao mikses tj. izlaz za zvucnike i slusalice, a da mikrofonski preamp ide direktno u rme?

Bockie
17-04-2014, 03:13 PM
Pa mo?da bi i moglo. No, ka?em, bilo bi najbolje da Omega izađe iz lanca. RME ima analogni linijski ulaz i izlaz, pored adat-a, posle ostaje da nabavi? neki iole po?ten preamp i sreći kraja nema... Neki lep npr. GA-Pre73, uz po?ten mikrofon, mo?e upotpuniti mali i veoma efikasan set-up.

Sve ispod toga - već ima?!
:wink:

Poz'

StevicaNish
17-04-2014, 06:35 PM
Pa mo?da bi i moglo. No, ka?em, bilo bi najbolje da Omega izađe iz lanca. RME ima analogni linijski ulaz i izlaz, pored adat-a, posle ostaje da nabavi? neki iole po?ten preamp i sreći kraja nema... Neki lep npr. GA-Pre73, uz po?ten mikrofon, mo?e upotpuniti mali i veoma efikasan set-up.

Sve ispod toga - već ima?!
:wink:

Poz'

Bockie kad si vec tu da te pitam, kakva je karta creamware pulsar 2, jel je u rangu sa ovim rme-om?

alavuk
17-04-2014, 06:52 PM
http://www.vintagesynth.com/misc/creampulsar.php

StevicaNish
17-04-2014, 08:58 PM
http://www.vintagesynth.com/misc/creampulsar.php

Alavuk slab mi je engleski, tako da ovo ne pomaze, a gledam cene na ebay skoro su iste.

Bockie
17-04-2014, 09:11 PM
Sve je to dobro, ali bez nekog preampa od par stotina evra i mikrofona od jo? bar toliko...a i dosta vi?e...sve je to manje-vi?e isto... Prati samo da li ima kompatibilnih drivera za win 7 ili Osx i to je to...

StevicaNish
17-04-2014, 09:50 PM
Sve je to dobro, ali bez nekog preampa od par stotina evra i mikrofona od jo? bar toliko...a i dosta vi?e...sve je to manje-vi?e isto... Prati samo da li ima kompatibilnih drivera za win 7 ili Osx i to je to...

Hvala Bockie, bolje da pitam nego da skitam, jedan covek mi trazi za rme 100 evra a drugi za pulsar 200 evra, ali ako je to isto bolje da sacuvam te 100 evra nije to malo u danasnje vreme da se baci :grin:

Bockie
17-04-2014, 11:27 PM
Hvala Bockie, bolje da pitam nego da skitam, jedan covek mi trazi za rme 100 evra a drugi za pulsar 200 evra, ali ako je to isto bolje da sacuvam te 100 evra nije to malo u danasnje vreme da se baci

Rekoh da je dobro, ne isto, ali da bi razlika postala iole čujna, mora da postoji sve drugo što sam nabrojao, a to je daleko, daleko skuplje...! A posle sve to završi na iPhone ili u najboljem - na Utube.

Realno, ima jeftinijih hobija... Ali ako je reč o poslu...i ako znaš u šta ulažeš...onda ok, imaš lajk od mene. Reši prvo to, pre ulaganja...

Ako si baš zapeo, uzmi rme, svakako je "kvantni skok" za Omegu, pogledaj još kakvo je stanje sa podrškom i driverima i...ne čitaj samo ono što ti odgovara, svaku reč biram...:wink:

Ako imaš "materijal"... rme će vrlo dobro da radi. To je dovoljno ozbiljna karta.

Ako nemaš...neće ti pomoći ni Sveti Petar... I tu se grana priča u dve kolone.. Vijaš li "preglede" ili osnovu...krucis...umetnost...izraz...jer ono prvo nema veze sa ostalim a ostalo biva čak anatemisano danas... Čak je i "opasno"...!

Sad već zađoh u krajnost...izvinjavam se...eto, to je upravo na delu...da moram da se izvinjavam što imam funkcionalan mozak...

Pardon...

:thumbsup:

StevicaNish
17-04-2014, 11:43 PM
Rekoh da je dobro, ne isto, ali da bi razlika postala iole čujna, mora da postoji sve drugo što sam nabrojao, a to je daleko, daleko skuplje...! A posle sve to završi na iPhone ili u najboljem - na Utube.

Realno, ima jeftinijih hobija... Ali ako je reč o poslu...i ako znaš u šta ulažeš...onda ok, imaš lajk od mene. Reši prvo to, pre ulaganja...

Ako si baš zapeo, uzmi rme, svakako je "kvantni skok" za Omegu, pogledaj još kakvo je stanje sa podrškom i driverima i...ne čitaj samo ono što ti odgovara, svaku reč biram...

Ako imaš "materijal"... rme će vrlo dobro da radi. To je dovoljno ozbiljna karta.

Ako nemaš...neće ti pomoći ni Sveti Petar... I tu se grana priča u dve kolone.. Vijaš li "preglede" ili osnovu...krucis...umetnost...izraz...jer ono prvo nema veze sa ostalim a ostalo biva čak anatemisano danas... Čak je i "opasno"...!

Sad već zađoh u krajnost...izvinjavam se...eto, to je upravo na delu...da moram da se izvinjavam što imam funkcionalan mozak...

Pardon...

Hvala Bockie, sada sam malo citao i skapirao sam da je pulsar ipak kvalitetnija ali uzecu rme, jel kao sto kazes u pitanju je hobi :grin:

Arthur
18-04-2014, 01:52 PM
ja mislim da za DIGI seriju ne postoji podrška za Win7. Te da jednostavno neće raditi. A opet nisam sigurna ni da Creamware ima podršku za isti, jerbo su to sve biblijske vrednosti.

StevicaNish
18-04-2014, 01:54 PM
ja mislim da za DIGI seriju ne postoji podr?ka za Win7. Te da jednostavno neće raditi. A opet nisam sigurna ni da Creamware ima podr?ku za isti, jerbo su to sve biblijske vrednosti.

Creamware ima podrsku za Windows 7, nju sam uzeo.

StevicaNish
18-04-2014, 04:28 PM
Creamware ima podrsku za Windows 7, nju sam uzeo.

Jel mozete jos nesto da mi objasnite, nikad nisam kortistio kartice kao sto je pulsar tako da ne znam kako da prikljucim mikrofonski preamp na nju, gde se ubada preamp?

Arthur
19-04-2014, 02:12 AM
tamo gde piše LINE IN ili Line input

StevicaNish
19-04-2014, 11:50 AM
tamo gde pi?e LINE IN ili Line input

Hvala Arture, a jel je normalno da se kartica mnogo greje, graficka je iznad nje i nju zagreva, trebali su na karticu kuler da ugrade. :grin: