Log in

View Full Version : Cubase 5 without waves

Mogli
16-04-2014, 08:45 PM
Na koju foru da sprecim Cubase 5 da ucitave waves plugins, kad mi oni ne trebaju u tom sekvenceru, vec samo u sedmici. Izbrisao sam vst folder, otkacio sve plugins iz plugin informatora, izbrisao putanje vst i on uvek iznova ucitava waves...:confused:

alen
16-04-2014, 09:32 PM
Koji win,sedmica? Po default-u instaliraju se i VST3 i VST2 shell-ovi,potrebno je da maknes oba.VST2 shell je u standardnom vst folderu a vst3 je u /common files/VST3.Skloni oba shell-a u zasebne foldere i dodaj putanju tih foldera samo C7

Mogli
17-04-2014, 12:39 PM
Jeste Alene, odgovor je tacan i logican, ali ga se ja u nastupu besa nisam setio :)

alen
17-04-2014, 12:56 PM
afekat?to mora da se trenira :)

branoy
17-04-2014, 01:22 PM
ja sam uklonio vst3 iz comon files nazalost. kad instaliram c5 onaj RIA, stalno kad pokrenem C5 on ucitava sve waves do jednog . i poludim na to. ako se instalira update onaj zadnji 5.12 cubase onda ne ucitava ih, onda je sve 10. ali na toj verziji sa dvd bez tog update ucitava ih sve, a meni se ne svidja update 5.12 zadnji. pa necu vise da ga instaliram.

one iz vst plugins , ne ucitava na pocetku, oni su u cubesu u plugins i samo folders WAVES i u njemu mono ,stereo, i 5.1 tri kategorije, ,dok pre u 5.12 cubase su vst3 bili rasporedjeni po onome cemu sluze, npr dinamics, i svi su tu dinamicki plug itd.

DADDY Z
17-04-2014, 01:32 PM
možda mogu da se isključe preko plugin menagera (plugin information)

Mogli
17-04-2014, 03:27 PM
mo?da mogu da se isključe preko plugin menagera (plugin information)

Ne moze druze, jedino ovako kako je Alen rekao, promenis putanju folderu i zbunis sekvencer :)
Meni je trebao C5 samo za brz rad sa midijem, a na C7 radim ozbiljnije.

branoy
17-04-2014, 03:51 PM
pa kakav je midi na C7? dve generacije ispred od petce sedmica :p haha,

Mrgud
18-04-2014, 11:46 PM
Meni Cubase skenira sve vst koje imam instalirane svaki put kad ga pokrenem ,ali srecom ne pokrecem ga cesto jer radim u Fl.Vst su instalirani u C/ program files (x86)/vstPlugins,znaci ne u Steinberg vstPlugins!
Kako da iskljucim to skeniranje?

Sky Net
26-04-2014, 12:04 PM
Stvarno, sta je problem pa ti treba petica za midi?

Mogli
28-04-2014, 01:49 PM
Ako hoces iskreno nemam zivaca da cekam da se ucitavaju plugovi po pola sata, jer za to vreme izgubim volju i na kraju ne znam ni sta sam hteo. Ovako na brzinu usnimim ideju kao midi, sacuvam je i to prenesem u C7 gde radim normalno. Inace (u poverenju da niko ne cuje, narocito provokatori) ni ne znam gde se u C7 nalazi cuveni Browser za midi, koji je bio u svim verzijama od kamenog doba do sad...:ups:

branoy
28-04-2014, 01:53 PM
mozda nisi primetio isto nesto sta sam napisao, ako instaliras cubase ria mount dvd , on ucitava se waves pojedinacno svaki put, a ako instaliras update 5.12 cubase od istog, nema vise citanja tih plugina, samo predje preko waves shel. al ja nisam vise hteo taj update.

znam da ih ne koristis napisao si. al nek stoji