Log in

View Full Version : Linux - Kako instalirati CB ili Sonar?

nikolaivanic
08-04-2014, 12:31 PM
Xp ide i istoriju... je li ko instalirao Cubase ili Sonar na Linux i kako to uraditi? Rade li driveri?

fix3r
08-04-2014, 12:48 PM
1. Da li tvoj DAW zvanicno podrzava Linux?
2. Da li tvoji pluginovi postoje na Linux-u?
3. Da li tvoj hardver ima zvanicne drajvere za Linux?

Ako je odgovor NE na bilo koje pitanje onda nema razloga da se bakces sa tim.

branoy
08-04-2014, 04:27 PM
hahaha sonar i cubase na linux nema to druze, niti logic, niti pro tools, niti jedan od tih, imas sad novi daw Bitwig ide na linux probaj poz

Sava
08-04-2014, 04:36 PM
Ne bavim se snimanjem pa mi nije bilo interesantno, ali jedno kratko vreme sa imao instaliran Ubuntu Studio. To je dist pisan ba? za obradu zvuka. Pogledaj na Google ?ta pru?a najnovija verzija Studia, mo?da ti bude od koristi.

nikolaivanic
08-04-2014, 06:24 PM
a onaj lindows, koji kada se postavi na linux, emluira windows? ima li toga ili je zaboravljeno?

fix3r
08-04-2014, 07:03 PM
Da ti lepo sebi kupis jednog Meka i resis tu krizu identiteta?

Sava
09-04-2014, 08:19 AM
1. Jesi li pogledao taj Ubuntu Studio koji sam ti predložio?
2. Zašto uopšte menjati XP? Ako ti nešto radi dobro danas radiće isto i kroz deset godina! Ako ti je cilj samo da imaš najnovije distribucije bilo čega onda je to druga stvar.

P.S. Jako dugo sam i na Linuxu paralelno. On e definitivno lošiji u komunikaciji sa hardwareom. Zašto je tako da ne tupimo ima toga mnogo po netu. Zato je mnogo komplikovaniji i sa obradom slike i zvuka. Ja recimo godinama nisam mogao da nateram satelitsku karticu da proradi, a EMU 0404 nikada mi nije ni proradila. Ljudi kažu da navodno može, ali ja to nisam video. Ima problema i sa nVidia grafikom. Znači lično sam definitivno za Win kada su slika i zvuk u pitanju, posebno slika!

bubu
09-04-2014, 10:21 AM
ili nisi dobro informiran ili si paranoicna osoba. Al winxp i dalje radi i zivi. Ne znam jel itko radio update na win. Ja ih uvijek gasim jer mi uvijek nes zabrljaju. Osim ako imas bankomat spojen na svoj komp onda mi je jasna zabrinutost :D salim se malo. A i linux za bilo sta osim nekakvog programiranja i nekakvih odrzavanja i slicno, je cisto preser******

nikolaivanic
10-04-2014, 03:33 PM
ili nisi dobro informiran ili si paranoicna osoba. Al winxp i dalje radi i zivi. Ne znam jel itko radio update na win. Ja ih uvijek gasim jer mi uvijek nes zabrljaju. Osim ako imas bankomat spojen na svoj komp onda mi je jasna zabrinutost :D salim se malo. A i linux za bilo sta osim nekakvog programiranja i nekakvih odrzavanja i slicno, je cisto preser******
haha... kapiram.. manje vise imam sve programe koji mi trebaju, na compu koji ne ide na net. Znaci.. bez brige dok sve to ne pocrka. :wink:

@Sava, @fix3R. .. U pravu ste, uhvatila me kratkotrajna paranoja, sve mi radi na XP...