View Full Version : NEW DAW Bitwig Studio
mladjex
30-03-2014, 08:25 AM
Izasao Bitwig Studio ..ima da se skine demo
Korisnicima Ableton live-a verovatno ce biti zanimljivo :wink:
http://www.bitwig.com/en/bitwig-studio/download.html
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/5EbpxtZrJKg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Proximus
03-04-2014, 05:10 PM
fantastican je, kao simbioza abletona i cubase-a sa NI narandzasto-sivim interfejsom,
i da prelak je za koriscenje
branoy
03-04-2014, 05:58 PM
najbitnije je to, da taj daw valja i da konacno ima nesto dobro i na linuxu.
branoy
03-04-2014, 07:11 PM
evo cisto neki test, radi stabilno, meni se svidja mrak :D
eq je cist kristal, samo na prvu malo uletio, uf!! izlgeda valja se "patit" ovde!!
:D
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/pzeli0QYKt8?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
alfom
03-04-2014, 07:36 PM
Hey, Brane, de ti meni nađi jedan DAW da ja njemu očas ispričam ?ta mi treba i da mi uradi. :D
alfom
03-04-2014, 07:41 PM
Sad bez ?ale. Ovo tvoje čudo je veoma zahtjevno!!!
http://www.bitwig.com/en/bitwig-studio/tech-specs.html
branoy
03-04-2014, 07:48 PM
haha nisam ni gledao koliko je zahtevno, komp mi je ok pa ide to pravo haha, najdraze mi je sto to moze na linux. sad moram naci neki new linux da isprobam
branoy
03-04-2014, 10:37 PM
ev jos jedan demo, nesto sam na brzinu malo zezao se
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/yG8AsnAI6a4?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Proximus
04-04-2014, 01:03 AM
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/ZA1wH0jpGtw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
odlicno predstavljanje funkcija i prednosti
Filip_
04-04-2014, 01:44 PM
Nemam sad vremena da probam. Probao drugar, rece nema fade in/fade out na audio trakama...istina? Pitam, culi smo se preko telefona, nisam mu video zenice :D.
damir23
04-04-2014, 06:02 PM
midi editor-koma
mislio samo meni ali vidjeh na forumima da ima jaaaaaaaaaako puno problema
činjenica da se zakrpe rade "svakodnevno" ne ide ba? u prilog ozbiljnijem pristupu (v 1.05)
dovoljno je malo prolutati njihovim ofice forumima i sve je jasno
usput ima na tr?nici-par dana nakon slu?benog izlaska
branoy
04-04-2014, 10:47 PM
ja cu vam reci nesto, ja nisam cuo bolji zvuk daw-a, da sta god pipnem, low, mid, hig bilo sta, stavim efekat, da nema ama bas nikakve guzve, da sve pliva.
ja se od ovog sad neodvajam!! toliko se bunim znam celi zivot na C5, nikad zadovoljan zvukom, ovim sam zadovoljan od kad pipnoh ga i prvi export cuh! haha neverovatno.
efekte nisam uopste pomislio bilo koje sa strane, sve njegovo samo uzmem, i kazem a cuda!!
bounce mu je cudo, direkt na kanalu pretovori vsti, a ostaje i vsti i dalje ga sviras, i nastavljas midi svirati posle dela kojeg si bouncovo. i onda svidi ti se ti samo klik bounce to kanal i odma imas wav na kanalu. itd nema se tu sta reci kad vam ja kazem
jedino nisam skontao kako REX2 uvodi, aman ne prima ga.
ali pazi ovo, obican WAV isecen par taktova, sinhronizova sam tako u projekat. jos bolje ne moram se muciti silcovati i praviti rex. samo prevlaci wav
evo jos nesto, sto sam upravo radio
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/lGXSyJkLdmE?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Da uvedu fades i crossfades pa cu probati, dotle ne vredi... Ako ima upucenih nek kazu kad uvedu to u neki update :D
branoy
04-04-2014, 11:23 PM
pa lako je nacrtati automatizaciju levela, to mi i ne smeta
pa lako je nacrtati automatizaciju levela, to mi i ne smeta
Pipkavo je malo kad imas preko 500 eventa i projekat od 40 kanala za miks
branoy
05-04-2014, 12:04 AM
dobro to jest. haha, de ba ostavili su nesto da i oni mogu napraviti update hhhahha
lesha
05-04-2014, 06:17 PM
Jo? uvek je sve? i ima gomilu stvari koje fale, engine jo? uvek nije optimizovan i za 50-60% je zahtevniji od Abletona.
Dobra vest je da su sredili PDC koji ne pravi problem pri automatizaciji kao kod Abletona, uskoro ubacuju group tracks i multiout za VST. Nisam do sada čuo kvalitetnije odrađen stretch semplova, za to im svaka čast.
U svakom slučaju za ljude koji su do sada radili u Abletonu preporuka za testiranje, mada je za ozbiljan rad Ableton jo? uvek bolji.
branoy
05-04-2014, 08:44 PM
lesha @engine jo? uvek nije optimizovan i za 50-60% je zahtevniji od Abletona.
ja se bojim ako oni to smanje da to vise ovako nece zvucati !! nek ne diraju nista :D sve pliva, disheee, milina.
lesha
05-04-2014, 09:47 PM
lesha @engine jo? uvek nije optimizovan i za 50-60% je zahtevniji od Abletona.
ja se bojim ako oni to smanje da to vise ovako nece zvucati !! nek ne diraju nista :D sve pliva, disheee, milina.
Ja nisam zadovoljan, projekat ?tuca a nisam ga po?teno ni popunio...
damir23
05-04-2014, 10:11 PM
u ?irokom polju korisnika na forumima, domaćim i stranim, samo branoy je zadovoljen..Nitko drugi ne hvali ( ama ba? svatko mu nađe ne?to ?to ga smeta, fali, ...)pa sad ne znam jel to ima neku spec verziju ili nije ni jedan projekt zaozbiljno zapoćeo, već samo isprobava...no dobro
bar netko zadovoljan
branoy
06-04-2014, 01:02 AM
ne znam sta vama smeta!! ljudi su pre dvadeset godina imali 10 sarafa i dosta. nista ni meni vise ne treba, bitne su blende, efekti, zvuk, sabiranje, komfor.
evo jedan narodnjak haha
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/o8PcnVCQxEE?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
NIelectroy
06-04-2014, 02:13 AM
Branoy legendo, tebi bas legao ovaj Daw, konacno i ti da se skrasis :)
branoy
06-04-2014, 02:15 AM
legoo mi ko pike na shakiru!! hahahah
alfom
06-04-2014, 08:27 AM
Samo nek je ?areno. :D
lesha
06-04-2014, 08:49 AM
Evo primera razlike u PDC kod (Dis)Abletona i Bitwiga :)
<iframe src="//www.youtube.com/embed/c-kL9O74so8" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>
(http://www.youtube.com/watch?v=c-kL9O74so8)
branoy
07-04-2014, 05:26 PM
evo jedan jos video od mene, efekti su mrak a?
inace nisam skontao kako kontakt drumer na vise kanala na mixer out? kick, snare i to,,? usput
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/bXh7X09hmcI?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
lesha
07-04-2014, 06:00 PM
evo jedan jos video od mene, efekti su mrak a?
inace nisam skontao kako kontakt drumer na vise kanala na mixer out? kick, snare i to,,? usput
Napisah neki post pre ovoga da jo? uvek nema multiout.
branoy
07-04-2014, 06:05 PM
tog sam se i bojao , al reko jos jednom da pitam hahah
lesha
07-04-2014, 06:20 PM
Kad smo kod nedostataka, nema jo? uvek MIDI import/export.
branoy
07-04-2014, 06:24 PM
midi import ima, samo ides desno i prevuces sa HD neki midi u prozor
lesha
07-04-2014, 06:35 PM
midi import ima, samo ides desno i prevuces sa HD neki midi u prozor
Ali u tom slučaju ne pamti podatke o tempu i ime trake.
branoy
07-04-2014, 06:47 PM
dobro sto posto je to zamisljeno kao samo midi note svirka, znas da ima milijardu odsviranih fraza i svega zivoga pa unosi na svoj tempo, na svoj kanal koji zelis gde vec ceka neki sinth ili drum il bilo sta., da ne pokvari sa svojim tempom, mada ja bi tu uveo i da pita a tempo kad prevlacis orginal ili not, kao i ostala loops, tako ja to vidim . trebalo bi sve to da implementiraju, al de.
i bilo bi dobro i transpoze za takve midi, npr odsvirana fraza iz G, a tebi treba odma na kanalu iz C, itd,
branoy
10-04-2014, 02:13 AM
izasao update 1.0.6
Changes in Bitwig Studio 1.0.6
- IMPROVED Reopen VST plugins with same window position as before on OSX.
- IMPROVED Redirect keyboard input that is not consumed by VST plugins to the app on Mac OS X.
- FIXED Image line VST GUIs don't work in 1.0.5 but did work in previous versions
- FIXED Drum machine sends didn't update the track processing ordering correctly, causing glitches/delays
- FIXED Engine crashed on windows computers with AMD E-350 processor
- FIXED Engine crashed when moving a track or drum chain to a different track with send active
- FIXED Exporting audio as wav in floating point format creates a file with garbage audio.
- FIXED Dragging files from the browser that no longer exist on the file system would leak threads causing an eventual out of memory error
- FIXED When saving a document wirte it to a temp file first and then move it in case there is a crash when saving - it won't destroy the document
- FIXED Crash if saving a project with a nested plugin that was missing.
- FIXED Using avprobe instead of ffprobe for Ubuntu 14.04 compatibility.
- FIXED Crash if dragging device and insertion point is to a point in the chain that then changes because devices are removed during the drag and drop
- FIXED Crash invoking menu item when the original widget is no longer shown
- FIXED Dragging a layer from an outer layer device to the layer list in a layer device within the outer layer device crashes
- FIXED Crash when duplicating a drum machine that had modulation mappings to a drum pads mixer controls (eg pan and volume)
- FIXED Crash when tapping ctrl with nothing focused
- FIXED Crash when duplicating a drum machine that had modulations into a device in one of the drum pads
- FIXED Manual mapping to a parameter did not get removed when deleting a track
- FIXED Crash if copy automation for a parameter with discrete possible values and clicking in an automation lane that does not have discrete possible values
- FIXED Crash if custom cache location has been configured but does not exist and can't be created at that location.
- FIXED Crash when dragging a device on top of another device that is the same device and the device dragging on top of has modulations
- FIXED Drawing a note with the pencil tool and pressing escape leaves the note playing
- FIXED Double-click on project file in Mac OS X Finder opens the app, but does not load the project.
- FIXED Hide application command is showing an odd info window instead of hiding the application on Mac OS X.
- FIXED Crash when splitting events using key command in empty clip.
- FIXED Crash when dragging end of audio clip in master track.
lesha
10-04-2014, 07:33 AM
Trenutno im je prioritet sređivanje pucanja programa..
<cite>dom@bitwig wrote:</cite>In general: Crashes are priority one right now, functions that don't work priority two, functions that can be improved and feature additions are priority 3.
But this does not mean that we don't squeeze in something with another priority, if this belongs to a part we're working on anyway, because of a crash, for example.
damir23
10-04-2014, 08:00 PM
jbga a vi pričate kak je super
ma je valjda dok se ozbiljno ne zakači?
e kad se počnu redati problemi....
al ja bi reko da je ovo sve manje vi?e plačeno testiranje pa kad ga ustabile mo?da v 2.0
branoy
10-04-2014, 10:33 PM
meni toliko nista ne smeta, ja udjem radim, i jbg dobro je, meni su bitne blende, mix, zvuk.
primetih malo pre da kad ocu da prevucem iz kontakta drumera midi svirku na kanal, pokaze da prenosi kad uvatim misem, ali nece da ostane na kanalu, to je malo zajebano, morao onda ukljuciti rekorder i snimiti audio pa na kanal.
verovali ili ne jos ni jedan externi efekat od neke firme instaliran nisam pozvao, prvi put u zivotu. samo njegove
evo jos nesto sto radim. jos jedan demo u njemu
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/i06a48KxSWU?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Filip_
11-04-2014, 12:57 AM
meni toliko nista ne smeta, ja udjem radim, i jbg dobro je, meni su bitne blende, mix, zvuk.
Koliko dugo si radio u njemu (pola sata ili 5 dana po 4 i vise sati)? Da li si koristio i pijacne 3rd part VST plug-in-ove tokom rada?
Iskreno nema sanse da prelazim sa Ableton-a (8.1, dok me je 9-ka ozbiljno razocarala) dok ne izadje jos nekoliko verzija i dok se ne ispegla jos brdo stvari. Stabilnost u svakodnevnom radu, pa onda ostalo...
alavuk
11-04-2014, 08:39 AM
ja koristim demo i radi veoma super ... mozda se potrefila konfiguracija
spartakus
11-04-2014, 10:01 AM
Meni devetka deluje bash dosta bolje(na jednom ekranu trake a na drugom mikser,velika zamerka 8 mi je trenutno samo to)dok ovaj novi daw shta znam,sigurno su ulozili truda ali treba vremena da se to istestira.kakvi su mu instrumenti i kakav je po pitanju saradnje sa vst 2 i 3..
branoy
13-04-2014, 07:49 PM
jos
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/2uGa0laj_C4?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
alfom
13-04-2014, 08:49 PM
Znači, Brane, ti si se definitivno odlučio za ovaj daw?
branoy
13-04-2014, 08:57 PM
YOUP !! haha, nisam u drugi daw usao od kad sam ga instalirao
alfom
13-04-2014, 08:59 PM
Eto. Fino. Još da se oženiš i sve O.K. :grin:
p.s. Nego, de ti ovdje piši sve novosti u vezi tog halatića. A hvala i za dosadašnji trud.
branoy
13-04-2014, 09:27 PM
cim nadje me zena odma!! haha
Mika Technika
14-04-2014, 02:28 PM
nije bitwig ali branoj, samo za tebe, pazi ovaj narodnjak :)
http://youtu.be/s-b0bOpjA8I?t=14s
branoy
14-04-2014, 05:33 PM
:D NOT!!!! NOT! not.
alfom
14-04-2014, 06:43 PM
nije bitwig ali branoj, samo za tebe, pazi ovaj narodnjak :)
http://youtu.be/s-b0bOpjA8I?t=14s
Aaaaaajjjjjjjjjjjjjjjj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Đe me nađe ?!!!? :D
branoy
14-04-2014, 10:32 PM
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/pY93llwHdhM?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
jos haha
Dexxy
15-04-2014, 02:53 PM
Iza?ao 1.0.7.
Sent from my GT-N7100
branoy
18-04-2014, 07:35 PM
cisto da vidim kako snima sta pipam po pluginu u real tajmu, posto ne vidim nigde automatizaciju gde R i W . ja samo uzeo mis , upalio rec i snimio svu automatizaciju na jednom plug. vidi se ona tackica gore dole levo desno haha,
1.0.7 nisam jos instal. dosta i ova 1.0.6. ne mogu tako brzo ih upratit , pa updejti ko kifle u pekari ahaha
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/YEQ9jbXbhnE?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
lesha
18-04-2014, 07:40 PM
CPU potro?nja mu je katastrofalna...
alavuk
18-04-2014, 08:46 PM
lesho kakvu kongfiguraciju imas ? sigurno imas bolju od mene
branoy
18-04-2014, 08:49 PM
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/e93mrSlOD28?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
lesha
18-04-2014, 09:05 PM
lesho kakvu kongfiguraciju imas ? sigurno imas bolju od mene
AMD FX-6300 na 3.8 GHz, memorija je na 1866 MHz.
Ovde se vidi o čemu pričam
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=389923&p=5704494#p5704494
BTW, sviđa mi se reverb.
branoy
04-05-2014, 05:46 PM
ee ljudi sta treba kliknuti da mi WAV ne sinhronizuje i strechuje?
npr exportovao sam iz cubase pratece na 126bpm 3 minute u komadu wavv stereo.
uvucem ga u bitwig, on ga ubrza, nije to orginal kako sam exportovao, a hocu da mixam u njemu sa njegovim efektima.
npr muziku master wav ubacio je ok na kanal, i cak vokal.
dok neke razvlaci, rasteze .. mora biti da se to iskljuci da prirodno prenosi wav sa HD lokacije,.
ne treba mi sinhronize sad sa tempom
alavuk
04-05-2014, 09:04 PM
klikni na fajl dole levo imas audio event pa raw streched streched hd tebi treba raw :)
branoy
04-05-2014, 10:19 PM
hvala druze. to je to!!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.