PDA

View Full Version : Why you should mix records on crap speakers

VladaNS
28-03-2014, 12:46 PM
http://signalvnoise.com/posts/1449-why-you-should-mix-records-on-crap-speakers

Discuss. :harmonikas:

DaBear
28-03-2014, 03:14 PM
slazem se 100%...nebrojeno puta se dokazalo da kad smiksam sve, i pustim na nekom malom sranje zvucniku, tipa 5 cm..ODMAH se cuje ako nesto iskace iz miksa ili ne valja. Svaki poznati mikser (ne hardware, nego covek koji miksa) ima po neki stari getoblaster ili par computer zvucnika i na njima miksa 90%.
Spike Stent je rekao da nesme da kaze koliko je ploca smiksao na mono zvucniku ugradjenom u Studer 2 track tape...i mi smo ga koristili kod Enca svojevremo...
Mora mnogo da se uporedjuje i u principu vece ili velike kutije su tu SAMO da se vidi da li bas luduje...

VladaNS
29-03-2014, 05:42 PM
Ja kod sebe imam neko sranjce - alesis m1 active na kojima vise radim nego na adamima. Pomak napred je kad shvatis da ne miksas pesmu za monitorsko slusanje vec za desktop - genius slusanje....:banghead: Mislim da je najbolje resenje konstantan cross-listening izmedju kompjuterskih zvucnika i monitora.

Dexxy
29-03-2014, 06:54 PM
Ja sam kupio logitech z 10. Super zvučnici.

Sent from my GT-N7100

Mika Technika
29-03-2014, 10:51 PM
This is the real deal!
kada na njima sve cujem, to je to :grin:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/61MAJL0LPpL._SL1000_.jpg

Era
30-03-2014, 03:40 PM
Pa, ne slazem se bas...Na svojim prvim koracima sam po preporuci kolega smiksao pesmu na auratonima,kad sam odneo u studio gde su bili Tanoji 15",zamalo nisam srusio zidove od basa,zamaskirali su kompletan donji opseg ... bilo me bas sramota:cry:

Moritz
30-03-2014, 05:30 PM
Bas kako kaze Era, to za male usrane kutije vazi samo za one koji vec imaju iskustva podosta pa znaju sta , gde i kako....oni koji tek pocinju prvo moraju da se naslusaju zvucnika da bi stekli realan odnos frekvencija, odnose, prostore itd...pa tek onda nauceno da primene na malim kutijama

Jan
30-03-2014, 05:37 PM
Ne koristim male kutije, miksam mahom na PMC Tb2sa, pa proverim malo na adamu a7x, jer je on bass reflex, drugaciji mi je osecaj nego na PMC-u pa sve to na kraju ili negde usput proverim na budjavim akg k77 slusalicama... Mislim da auratones ili tako nekakav mali zvucnik ima doprinosa da bi namestili da se bass nekako ipak probija kroz srednji opseg itd... Ja volim recimo da mi se kick primecuje i na zvucniku od telefona...

Rhino
30-03-2014, 06:01 PM
Upravo to sto jan kaze..

'Kolicinu' basa vagam na velikim zvucnicima, provjeravam na malim fostexima da bi me sve to spustilo na zemlju i na njima onda izvrsim balans da izadje sto je moguce bolje na manjim membranama uopste...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jan
30-03-2014, 06:03 PM
A paradoksalno planiram uskoro da se preselim u veci prostor koji bi mogao da resim akusticki, i planiram da uzmem sub ili cak dva da pomeram bubrege klijentima :S

Rhino
30-03-2014, 07:06 PM
Sa 2 suba pomjeras klijente a sebe sa K77 :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

DaBear
30-03-2014, 07:22 PM
@Era - pa naravno da nemoze da se miksa 100% na malim zvucnicima ???!!
MORA se imati nesto gde moze da cuje bas- kao sto sam i napisao.
Kad se bas sredi, onda male.. Ja cesto zabodem neke sluske (Beyerdynamic DT250..ostale mi iz studija) otvorim ih i stavim na sto, ocepim i slusam kako na njima, na stolu zvuci..

Mika Technika
30-03-2014, 08:51 PM
As i said before, kada posle mixa pustim na onim(genius) zvucnicima, i ako tamo sve svira, to je to!

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Mika Technika
30-03-2014, 08:51 PM
Imaju i bass port matori jeeaaa :)

awacs
30-03-2014, 09:45 PM
Bas kako kaze Era, to za male usrane kutije vazi samo za one koji vec imaju iskustva podosta pa znaju sta , gde i kako....oni koji tek pocinju prvo moraju da se naslusaju zvucnika da bi stekli realan odnos frekvencija, odnose, prostore itd...pa tek onda nauceno da primene na malim kutijama

Uvek mo?e? da se za*ebe?, na čemu god slu?ao. Inače ne bi bilo zanimljivo.

Pozdrav,

Vasa

Mika Technika
30-03-2014, 10:42 PM
A moze i ovo, nisam probao ali:

<iframe src="//www.youtube.com/embed/_2UvbLuaOdU" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe> (http://youtu.be/_2UvbLuaOdU)