PDA

View Full Version : Saradnja Cubase i Sound Forge

Nemania
22-03-2014, 09:25 PM
Secam se jos pre 10-ak godina, da je jedan kolega radio sledece:
U Cubaseu klikne na neku audio traku, ona mu se odmah automatski otvara u sound forge, u sound forge je edituje, i posle vrati u cubase (samo sam zaboravio kako, verovatno samo ide sa "save" u sound forgu, iskljuci ga, i traka je vec u cubaseu-editovana)..
Zna li ko kako to da se podesi?

Jan
23-03-2014, 12:29 AM
Secam se jos pre 10-ak godina, da je jedan kolega radio sledece:
U Cubaseu klikne na neku audio traku, ona mu se odmah automatski otvara u sound forge, u sound forge je edituje, i posle vrati u cubase (samo sam zaboravio kako, verovatno samo ide sa "save" u sound forgu, iskljuci ga, i traka je vec u cubaseu-editovana)..
Zna li ko kako to da se podesi?

Ja znam da je to moglo na relaciji Acid - Sound Forge. A za Cubase ne znam da li moze eksterni editor da se koristi na taj nacin

DigitalMan
23-03-2014, 02:01 AM
...o da, moglo je to nekad, ali u cubase-u 1 ili 2...već se vi?e i ne sećam koja je verzija bila...mogao si u "preferences" da izabere? eksterni audio editor...davno be?e :wink:

silicon science
23-03-2014, 06:58 AM
Ja znam da je to moglo na relaciji Acid - Sound Forge. A za Cubase ne znam da li moze eksterni editor da se koristi na taj nacin

Tako je, i ja se toga secam.. Nisam znao da je i Cubase to mogao..
@Nemania - a i u Cubase-u imas audio editor, mozes i u njemu odredjene procese da uradis...Sto bi se selio u Forge?

Nemania
23-03-2014, 07:53 AM
Tako je, i ja se toga secam.. Nisam znao da je i Cubase to mogao..
@Nemania - a i u Cubase-u imas audio editor, mozes i u njemu odredjene procese da uradis...Sto bi se selio u Forge?

Pa upravo zbog mog drugog threada "dobar vst za promenu tempa",sound forge ima sony elastique time strech alatku, koja dobro radi posao i po pitanju tempa i pitch shiftinga, bolje nego neki vst za koji ja znam u cubaseu. Zbog toga..da bih njega iskoristio moram da exportujem trake pa da ih ucitam u sound forge, i to je vec smaranje i posao jer ima 40 i nesto traka..pa bi mi lakse bilo da ga direktno koristim iz cubasea kao ext editor..ali koliko sam razumeo to u cubase 5 vise ne moze..pa mi ostaje ili da nadjem neki dobar vst time strech, ili da exportujem trake, pa partizanski..sto ne verujem da cu raditi..:).
Bar meni taj sony elastuque je u 80-90% slycajeva dobro odradio posao i prilikom pitch siftinga i promene tempa, dok u cubaseu interne alatke deformisu zvuk i to veoma osetno,pogotovo ako je u pitanju neka akusticna gitara, tepih i sl..
Trazio sam na netu da li postoji taj sony elastuque kao vst,medjutim ne mogu da nadjem. Nasao sam samo da ga imaju fabricki neki programi vec u njima,kao sto je sound forge, loguc,acid itd, a za cubase procitah da ima ali 6 i 7,ja radim u 5. I za 5 sam procitao da ima nesto od te firme opet neki elastique(ne znam kakav je tacan naziv),ali ja ne mogu da ga nadjem u cubaseovim pluginovima..jedino da se mozda ne nalazi na nekom drugom mestu-opciji..