View Full Version : spdif in/out rme pomoc
Pa sad budi ti pametan...:banghead:
Evo problema,signal iz miksera ide u digitalni konverter i preko spdif direktno u rme 9652.Hteo bih da odmah na ulaz u Nuendo koji je konfigurisan kao spdif in,insertujem eff za postprodukciju,tipa com,lim itd.Medjutim ja taj proces ne cujem.Da bih ga cuo ,setim se da prikacim na spdif out rme externi da konverter i preko big knoba stavim na poseban ulaz.Sada mogu da slusam na Big knobu na A ulazu direktni mix iz miksera,a na ulazu B procesirani signal.Ne lezi vraze,rme ne prosledjuje iz spdif ulaza direktno na spdif izlaz,pa nista nisam uradio, na netu nema nista slicno tome...Ima li ko kakvu ideju?:confused:
Inace proces funkcionise ali ja nemam priliku da cujem sta sam uradio,sve dok ne vratim snimak!
Bitch
17-03-2014, 11:48 PM
Cudi me da ti je spdif povezan kao thru... Tj. Da in prosledjuje out... Je l' si pregledao Matrix unutar TotalMix-a? Da slucajno nije nesto do njega?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pardon ,ja sam pogresio u pisanju,RME NE prosledjuje spdif ulaz u spdif izlaz,tako da ja ne mogu da cujem procesing na ulazu!
kako kolege rade mastering kada u lancu imaju mikser kao ja,urade mix ,pa se ponovo vrate u mastering npr u Wavelab,postoji li resenje da se uradi odmah u samom procesu miksa ,kao kada se radi in box?
drzox
18-03-2014, 10:23 AM
Ja sam radio ovako Tascam dm24,rosseta 200,emu 1212m.Uglavnom analog (stero out) u Dm24 su ubodeni monitori.Iz rossete spdif out u Emu 1212m spdif in.Iz emu1212m adat out 1 i 2 u dm24 i cujes sve .E sad ne iz tvog posta ne znam da li ti je mixer digitalni? pozz
Bitch
18-03-2014, 10:25 AM
Pa da. Bas to.
Mada kod njega je sve navodno vec povezano...
@Era : Probaj da napravis u Nuendu taj novi audio track, ukljucis Direct monitoring (onaj mali zvucnik), napravis u VST connections da mu je output novi bus koji izlazi na spdif, i to ti je to.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala kolege,mikser je digitalni Yamaha02r,mada mislim da to nema neke narocite veze....,kreiram novi stereo trak u Nuendu,stavim da mu je ulaz spdif ,signal ide iz miksera i kada pritisnem rec on snimi kompletan mix na kome ja mogu da intervenisem rucno u realnom vremenu pomeranjem reglera,dodavanjem eff itd,tako sam do sada radio...Ali ja kada na taj stereo kanal insertujem limiter npr,ne mogu da cujem efekat sve dok ne vratim play isti kanal (solo naravno).Kada ukljucim monitoring na tom kanalu ulazim u petlju,jer taj isti kanal ide preko miksera u spdif...malo je (mnogo) je konfuzno,nadam se da ste shvatili:banghead:
telefon
18-03-2014, 05:18 PM
Hvala kolege,mikser je digitalni Yamaha02r,mada mislim da to nema neke narocite veze....,kreiram novi stereo trak u Nuendu,stavim da mu je ulaz spdif ,signal ide iz miksera i kada pritisnem rec on snimi kompletan mix na kome ja mogu da intervenisem rucno u realnom vremenu pomeranjem reglera,dodavanjem eff itd,tako sam do sada radio...Ali ja kada na taj stereo kanal insertujem limiter npr,ne mogu da cujem efekat sve dok ne vratim play isti kanal (solo naravno).Kada ukljucim monitoring na tom kanalu ulazim u petlju,jer taj isti kanal ide preko miksera u spdif...malo je (mnogo) je konfuzno,nadam se da ste shvatili:banghead:
normalno da ne mozes čut taj limiter dok ponovno ne stisnes play:banghead:
mozes napravit na ovaj nacin: (moras da imas 2 spdif outa na kartici..)
stim da yamaha 02r ima 3 digitalna ulaza za monitoring.. 2spdif i jedan aes/ebu
toj stereo traci koju snimas (mixdown) dodijeli drugi spdif out koji ces spojit u yamahin drugi digitalni input i njega slusaj...
mozes swich-at izmedu njega i mixdowna iz yamhahe....
mozes koristit i limiter na yamahi (koji vjeruj mi nije los)
a ako nemas 2 spdifa na karti (koristi onda analogni izlaz za monitoring iz karte u yamahu...onda imas nepotrebnu konverziju ali nemas drugog izbora...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.